Luis in de pels unlockt OTB 1.1.2/1.1.3 iPhones

Door: Lucas Raggers - 35 reacties

Pubers halen soms het bloed onder je nagels vandaan. Zit je daar als officieus dev team uren, dagen en weken te broeden op een methode om OTB 1.1.2 en 1.1.3 iPhones te unlocken, komt daar die vervelende George Hotz weer. Het is George namelijk die in een woede-aanval binnen 24 uur een oplossing heeft gevonden om recente iPhones met bootloader 4.6 softwarematig te unlocken.

Hoe hij het voor elkaar kreeg? Dat lees je op het webblog van George Hotz. Iets met -0x20000 exploits, secpacks, 0xA03D0000-0xA03F0000 en ‘unsigned code executions’.

Download dit bestand, pak het uit en volg de instructies.

Hackers – Apple: 2-1.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Nihilist

  Ik kende George niet, maar mooi werk dunkt me.

  De 1.1.2=>1.1.3 was hier een fluitje van een cent.

 • Profielfoto
  Kasper

  Gaat dit om een jailbreak of om een sim kaart oplossing ?
  Is me even niet duidelijk. Goed nieuws natuurlijk !

 • Profielfoto
  Speedooo

  Woohoo altijd goed nieuws

 • Profielfoto
  Petje

  Is volgens mij alleen een simoplossing die de baseband op orde houd zodat je kan blijven bellen.

 • Profielfoto
  Thijs van Tol

  Willen jullie in een volgend artikel alle serienummers van Adobe Programma’s online zetten, ach doe maar het serienummer van elke Mac OS X applicatie…

  Als er een topic wordt geopend over illegale software krijg je van alle kanten te horen dat daar de site niet voor is en dat het illegaal is. Vaak wordt er dan ook nog een slot op gegooid en nu komen de schrijvers van deze site zelf met illegale oplossingen en moedigen het ook nog eens aan…

  Dat begrijp ik niet. (make up your mind).

 • Profielfoto
  caers_bart

  MMM, als je een iphone unlocked wil dat ten minste zeggen dat je er eentje gekocht hebt, wat niet het geval is bij software als je de serial nodig hebt. Misschien dat het niet meer nodig is als ze hem eindelijk een uitbrengen in de Benelux!

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  direct van 1.0.2 => 1.1.3 gaat dus ook als ik het goed begrijp
  Nu is het wel de overweging waard om is te upgraden.
  eindelijk nieuwe features waar we hier ook wat aan hebben.

 • Profielfoto
  appleimacg5

  Ik heb nu een unlocked 1.0.2 iphone1
  ben benieuwd naar de nieuwe functionaliteit van 1.1.3 .
  Wat moet ik nu doen om dit geregeld te krijgen ?
  of raden jullie dit af ?

  Thnks

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Thijs van Tol:

  Blijkbaar begrijp je niet dat het illegaal is om een auto te stelen, maar dat het niet illegaal is om andere banden onder jouw eigen auto te zetten…

 • Profielfoto
  eddyfever

  @ powermac heb je belasting betaald bij de douane toen je je iphone Nederland binnen smokkelde.

 • Profielfoto
  Marven

  @PowerMac
  Ik denk dat Thijs echt wel een ding heeft. Is het niet zo dat Apple eigenlijk vooral verdient aan het abonnement? Zoals bij meer mobiele telefoons, maar vooral bij de Iphone. Feitelijk is de mobiel dus pas eigendom als je eerst een of twee jaar de hoofdprijs hebt betaald. Maar ok dat ding is natuurlijk al duur genoeg…

 • Profielfoto
  eduardleeuw

  @ powermac,

  Thijs heeft volgens mij wel een puntje te pakken hier. Je mag dan wel een BMW gekocht hebben, maar een andere motor van een ferari erin mag ook niet.

  @ Thijs,

  Het slotje staat al naast de Iphone. Nu moet ie er alleen nog op;-)

  Jammer dat de redactie erzo diep op in gaat. Is dit niet aanzetten tot??????

 • Profielfoto
  dennie

  Ik heb hier een orginele cs3 pakket alleen geen serie nummer erbij snik als ik hem toch gebruik zonder de serie nummer ben ik illegaal bezig.

  Dit lijk me ook met de Iphone zo je koop iets wat eigenlijk officeel nog niet in nederland te verkrijgen en te gebruiken.

  Dit lijk mij dus ook illegale praktijken anders verkochten ze hem wel geunlockt.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ eddyfever: ik woon in Frankrijk en heb derhalve een officiƫle iPhone via Orange

  @ eduardleeuw: ik mag in mijn BMW best wel een Ferrari motor stoppen, mits ik hem daarna effe laat keuren bij de wegdienst. Het is mijn BMW, mijn eigendom. Zelfde als de iPhone: het is mijn telefoon, als ik wil gooi ik hem weg, trap hem kapot of stop er een ander kaartje in als ik in het buitenland ben: zelfde idee als een tweede telefoon meenemen en in het buitenland een pre-payed kaartje erin stoppen: dan bel ik op dat moment ook niet met Orange (onder het mom ik ben gekke Henkie niet…)

  @ Marven: hier in Frankrijk kun je de iPhone ook unlocked kopen, en vervolgens is de providerkeuze aan jou.

 • Profielfoto
  de mossel

  Thijs schreef of typte:

  “”””Willen jullie in een volgend artikel alle serienummers van Adobe Programma’s online zetten, ach doe maar het serienummer van elke Mac OS X applicatie…

  Als er een topic wordt geopend over illegale software krijg je van alle kanten te horen dat daar de site niet voor is en dat het illegaal is. Vaak wordt er dan ook nog een slot op gegooid en nu komen de schrijvers van deze site zelf met illegale oplossingen en moedigen het ook nog eens aan… “”””

  Ben het hier volkomen mee eens!!!!

 • Profielfoto
  dennie

  PowerMac: hier in Frankrijk kun je de iPhone ook unlocked kopen, en vervolgens is de providerkeuze aan jou.

  Dat is een heel ander verhaal dan koop je hem al geunlocked dan heb je dit ook niet nodig :D

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Beste ‘Ik-ben-een-mac-gebruiker-dus-ik-heb-overal-verstand-van’ mensen:

  http://www.engadget.com/2007/08/24/know-your-rights-is-it-illegal-to-unlock-my-iphone/

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ dennie: ik heb hem niet unlocked gekocht, heb ik ook niet gezegd. Ik heb een pakket waarbij ik een x-aantal minuten gratis mag bellen, sms’en en Edge gebruiken.
  Dat betekent niet dat ik dat aantal MOET gebruiken. Ik betaal netjes elke maand mijn abonnement, en als ik in het buitenland ben, stop ik er tijdelijk een pre-payed ding in. Volgens mij mag ik dat doen, omdat de telefoon van mij is.
  Het blijft natuurlijk een interessante vraag, temeer daar Apple nu met een 16 GB iPhone is uitgekomen, en waar wat onduidelijkheid over bestaat: mag ik nu in mijn nieuwe 16 GB iPhone mijn oude kaartje stoppen, en wat gebeurd er dan met de oude iPhone? Zie hier een vrij grote markt aan tweede hands toestellen, die waarschijnlijk de weg naar eBay (buitenland) zal vinden.
  Dan is de vraag of ik belasting betaal als ik een pakje vanuit USA ontvang, oftewel is dat dan wettelijk toegestaan, en als ik de eigenaar ben van deze tweedehands iPhone in een land waar ik geen keuze heb (Nederland bijvoorbeeld) mag ik hem dan unlocken of niet.
  Dat is de vraag, niet of serie nummers mag of niet.
  Enniewee, ik ben geen advocaat oid, dus weet het antwoord niet.

  Wellicht dat het tijd wordt dat OMT zich hier uitlaat over de te volgen richtlijn op de website en fora.

 • Profielfoto
  RowanW

  Goeie Gijs +3

 • Profielfoto
  Philo

  Werkt PERFECT!:D
  1.1.2 [OTB] Software Unlocked

 • Profielfoto
  eduardleeuw

  @ powermac: heb je jou Iphone ter keuring aangeboden?????

 • Profielfoto
  svan

  Wat een gezanik.
  Iedereen is weer roomser dan de paus…

  Maar goed, laten we het hier houden op een verborgen linkje in een verborgen draadje naar een bron waarvan alle links naar de unlock zijn verwijderd.

  En laten we niets meer schrijven over de mogelijkheden tot torrents downloaden, te hard rijden en een koekje uit de trommel jatten.

  :sealed:

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ eduardleeuw::D

 • Profielfoto
  Erik Joling

  @ gijsraggers: leuk zo’n artikel over de Amerikaanse regels, maar hoe zit het hier in de Lage Landen?

 • Profielfoto
  strigoi

  @ Erik Joling

  In het land van totale tolerantie mag alles;)

 • Profielfoto
  defores

  is gsm.nl dan ook illegaal bezig? volgens mij is het toch een officiele online shop voor mobiele telefoons.

  Maar zodra die in nl uit is koop ik toch de iPhone legaal unlocked en doe ik mijn huidige abbo erin anders wel via Frankrijk.

  Denk juist zoveel unlocked toestellen aangeeft er veel vraag naar is en gewild.
  Het kan misschien wel extra geld opleveren voor Apple.
  Aangezien er helemaal niks verkocht wordt zolang die hier niet uit is.

 • Profielfoto
  God

  Even een slordige 25EUR overgemaakt naar deze George. Ik heb erbij gezet: “Deels namens de iPhone-gebruikers van OneMoreThing.nl” (ja, in het Engels).

  Werkt lekker!

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Wat een heerlijk, volstrekt onleesbaar stukje tekst van deze George op z’n blog.

 • Profielfoto
  mvmaastricht

  Betekent het nu ook dat hiermee een OTB 1.1.3 iPhone te unlocken is?
  Wat ik ervan begrijp is dat je sowieso de boel draaiend moet hebben onder 1.1.2 voordat je kunt upgraden naar 1.1.3. Maar hij praat dan over een OTB 1.1.2. Moet je soms een OTB 1.1.3 eerst downgraden en na de exploit weer upgraden?

 • Profielfoto
  gipsman

  De unlocktoestand is wellicht door Apple zelf gewild: de iphone blijft voortdurend in de actualiteit en alle publiciciteit is goede publiciteit, ook negatieve.Wat de grond van de zaak betreft: de geglobaliseerde markt is er nu (helaas?). Alles moet dus vrij te koop zijn en de markt zal zichzelf reguleren, met of zonder monopolies van apple+gsmprovider.
  Als je een pc koopt dan staat er Vista op als een soort LOCK.Doe je dat er af dan kan er bv.Linux op en dat is niet illegaal. Een unlockte iphone lijkt dus ook niet illegaal.Je laat ‘m gewoon op ’n andere manier toch werken.

 • Profielfoto
  Webarcher

  Mij is het ook niet helemaal duidelijk wat hier nu wordt gesteld. Kan je nu iedere nieuwe iPhone in de US kopen en middels een simpel software proggie en een zelf programmeerbare sim-kaart de iPhone unlocken???

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Webarcher:

  Je kunt hem ook in Duitsland, Engeland of Frankrijk kopen…

 • Profielfoto
  Serge Demulder

  Dank grijsraggers voor link.
  Ik heb ook een iphone uit Amerika unlocked. In Belgiƫ lijkt de iphone nog een tijdje op zich te laten wachten namelijk: koppelverkoop is verboden hier.
  We zijn trouwens al met 8000 ‘criminelen’ in BelgiĆ« die met een unlocked iphone rondlopen.

 • Profielfoto
  mac osx rules

  wat word er bedoeld met (heel) stap 3?

 • Profielfoto
  sgaap

  Ik snap dat gezeur over illegaliteit niet, de dmca is een wet in de vs die ons niet aangaat, unlocken is het weghalen van een marktverstorende beperking.
  Daarnaast wordt de iphone ook niet goedkoper verkocht dan de normale marktwaarde icm een bepaald abo, dus ook moreel is er niets tegen het unlocken;)

  Ik vind t iig jammer dat apple zo hebberig is, en niet gewoon een bruikbaar toestel op de markt zet, het enige dat de iphone nu beter maakt is de software, maar dat is een voordeel wat apple snel kan gaan verliezen..