Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 10 februari 2008

Linus is bang voor OS X

Linus Torvalds is de grondlegger van de Linux kernel en daarmee ook wel de ‘vader’ van ‘s werelds grootste open-source besturingssysteem Linux. In een interview met The Sydney Morning Herald geeft Linus voor het eerst kritiek op Apple’s Mac OS X. Normaliter laat hij zich niet echt uit over Apple’s besturingssysteem, al is wel bekend dat hij graag met Apple computers werkt. Verwacht niet dat daar Mac OS X op geïnstalleerd staat, maar wat vindt Linus nu eigenlijk van Mac OS X?

De 300 euro Asus Eee PC doet het goed en komt standaard met Linux
In een recent interview laat Linus weten dat hij Mac OS X Leopard een veel fijner systeem vindt dan Microsoft’s Windows Vista. Echter, hierbij maakt hij de kanttekening dat het juist voor software ontwikkelaars een veel zwaarder systeem is om applicaties voor te schrijven. Volgens hem komt dit vooral door de HFS(+) bestandssysteem, wat hij beschrijft als “complete and utter crap, which is scary”. Hij doelt hiermee vooral op het feit dat programma’s zich steeds moeten aanpassen aan een nieuw systeem, omdat Apple graag de touwtjes in eigen handen houdt. Oude programma’s werken dan niet meer op een nieuwer systeem en dat maken we inderdaad vaak genoeg mee wanneer een nieuw systeem wordt uitgebracht.

Linus Torvalds voorziet een zonnige toekomst voor ‘zijn’ OS. Niet alleen zijn de recente projecten zoals de Asus Eee PC en de ‘One laptop per child’ een succes, ook voorziet hij dat Linux overal terug te vinden zal zijn in de toekomst. Van PC tot mobiele telefoon.

Reageer op artikel:
Linus is bang voor OS X
Sluiten