Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 6 februari 2008

Lezerstip: NL’se radio in iTunes

Kijk daar! Een tip uit de community van One More Thing! In een piekfijn mailtje legt Martin ons uit hoe je Nederlandse radiostations kunt toevoegen in iTunes en daar zat ik nét op te wachten. Regelmatig zet ik de radio in iTunes aan, maar in deze catalogus zijn maar weinig Nederlandse stations te vinden. In een donker hoekje zijn onder andere Veronica en Kink FM wel te vinden, maar dat is lang niet genoeg. Natuurlijk zijn er ook genoeg andere Engelstalige stations. Zo is SmoothJazz.com een relax station, alleen wordt je iedere 15 minuten eraan herinnerd dat je beslist Viagra nodig hebt. Kortom: tijd voor oer-Hollandse DJ’s in iTunes!

Wie graag naar de publieke omroep luistert kan de volgende stappen uitvoeren in iTunes:
1. Klik in het menu van iTunes op ‘Advanced’ en dan ‘Open Stream’
2. Vul hier de volgende URL’s in voor de volgende radio stations:

Om je favoriete radiostations te ordenen in iTunes kan het beste een playlist aangemaakt worden. Hierheen kunnen de radiostations worden verplaatst, zodat ze altijd gemakkelijk te raadplegen zijn; zelfs via Front Row op uw computer of Apple TV.

Luister je nu liever naar de commerciële radio, of naar een Vlaamse DJ, kijk dan hier in de community waar de grootste stations uit Nederland en Vlaanderen zijn opgesomd.

Heb jij nog een mooie tip, laat het dan weten aan de redactie en wie weet haal ook jij het nieuws!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Lezerstip: NL’se radio in iTunes
Sluiten