Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 28 februari 2008

iPod touch/iPhone SDK aangkondigd… of?

Op Macworld ’08 in januari kondigde Apple aan dat er in februari een SDK voor de iPod touch en iPhone zou uitkomen, maar net als bij de toen aangekondigde Time Capsule en Apple tv software update laat het pakketje waarmee ontwikkelaars software voor de aanraakgevoelige apparaatjes kan schrijven langer op zich wachten dan gepland.

Gisteren heeft Apple eindelijk duidelijkheid geschapen door de pers uit te nodigen voor een iPhone/iPod touch software evenement, 6 maart aanstaande op het hoofdkantoor in Cupertino. De uitnodiging roept echter meer vragen op dan antwoorden en doet vermoeden dat de SDK waar ontwikkelaars zo naar verlangen nóg langer op zich zal laten wachten.


De uitnodiging belooft de pers namelijk niet meer dan een inkijkje in Apple’s plannen rond iPhone/iPod touch software, waaronder de SDK. Er wordt niet gerept over een daadwerkelijke introductie van software of een SDK.

Geruchtensites gaan er van uit dat de aankondigingen op 6 maart onder andere betrekking zullen hebben op zakelijke toepassingen zoals ondersteuning voor Exchange en Lotus. Het zal echter waarschijnlijk nog wel even wachten worden tot we deze toepassingen op onze iPhones en iPods mogen verwachten.

Reageer op artikel:
iPod touch/iPhone SDK aangkondigd… of?
Sluiten