iPod touch/iPhone SDK aangkondigd… of?

Door: Koen van Tongeren - 6 reacties

Op Macworld ’08 in januari kondigde Apple aan dat er in februari een SDK voor de iPod touch en iPhone zou uitkomen, maar net als bij de toen aangekondigde Time Capsule en Apple tv software update laat het pakketje waarmee ontwikkelaars software voor de aanraakgevoelige apparaatjes kan schrijven langer op zich wachten dan gepland.

Gisteren heeft Apple eindelijk duidelijkheid geschapen door de pers uit te nodigen voor een iPhone/iPod touch software evenement, 6 maart aanstaande op het hoofdkantoor in Cupertino. De uitnodiging roept echter meer vragen op dan antwoorden en doet vermoeden dat de SDK waar ontwikkelaars zo naar verlangen nóg langer op zich zal laten wachten.


De uitnodiging belooft de pers namelijk niet meer dan een inkijkje in Apple’s plannen rond iPhone/iPod touch software, waaronder de SDK. Er wordt niet gerept over een daadwerkelijke introductie van software of een SDK.

Geruchtensites gaan er van uit dat de aankondigingen op 6 maart onder andere betrekking zullen hebben op zakelijke toepassingen zoals ondersteuning voor Exchange en Lotus. Het zal echter waarschijnlijk nog wel even wachten worden tot we deze toepassingen op onze iPhones en iPods mogen verwachten.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  MrAcid

  Iets met een steen en eronder vandaan kruipen..

  Welkom terug OMT!;)

 • Profielfoto
  Statenweg

  Ook interessant is een verslag in Wired van een verhaaltje door Apple COO Tim Cook op het Technology Investment Symposium. Hij gaat onder anderen in op de kwestie: ‘The one carrier model vs. multiple carriers for the iPhone’. Ofwel: De redenen om de iPhone via slechts via één aanbieder op de markt te brengen en of Apple in de toekomst van dit business model zal afstappen. Verder gaat hij in op de ‘verloren’ iPhones.

  Linkje: http://blog.wired.com/business/2008/02/apple-coo-were.html:)

 • Profielfoto
  kontheur

  Typfout in kop: “aangkondigd”.

 • Profielfoto
  Remon

  Laten we hopen op nieuwe modellen met G3 erin en GPS.
  Veder moet er met die software updates etc. ook ondersteuning
  voor flash komen en memo recording. Ook het opnemen van
  filmpjes zou leuk zijn. Functie voor mms ook (als dat er al niet
  op zit) Maar vooral die G3 functie zou ik wel relax vinden.

  klein weekje en we weten meer…

 • Profielfoto
  carpebios

  Geen mss?
  Weet iemand of er op de iphone een mms mogelijkheid zit, lijkt me toch van wel?

 • Profielfoto
  your Admin

  @ Carpebios, nee dat zit er niet op, raar hè?;)