Gratis iPod touch of iPhone gratis voor studenten Texas University

Door: Robert de Groot - 8 reacties

Aankomend studenten aan de Abilene Christian University in Texas krijgen komend jaar de keuze uit een iPod touch of iPhone als studie hulpmiddel. Dat meldt de universiteit op haar website. Het gebruik van de iPod op universiteiten is niet ongewoon in de Verenigde Staten. Ook PDA’s worden al een tijdje gebruikt als studie hulpmiddel, maar door de komst van de iPhone/iPod touch zijn er een hoop nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Kevin Roberts laat namens de universiteit weten dat eerstejaars de apparaten zullen gaan gebruiken voor het onvangen van zogenaamde ‘huiswerk alerts’, het beantwoorden van vragen gedurende college, het navigeren naar de professor’s kamer en natuurlijk voor het checken van e-mail en hoeveelheid geld op de studentenaccount. Ook zijn er al ongeveer 15 webapplicaties speciaal voor de gadgets geschreven, die de studenten moeten ondersteunen tijdens hun dagen op de campus.

Wie denkt dat de Amerikaanse studenten maar boffen heeft daar niet helemaal gelijk in. De Nederlandse student betaalt ongeveer 1500 euro voor een jaartje college, alwaar dit in de Verenigde Staten al snel oploopt tot tienduizenden dollars per jaar!

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Neptunus

  *stuurt dit bericht door naar eigen schooldirectie*

 • Profielfoto
  HerQ

  @A.C. Molenaar: wel even de laatste alinea weghalen :p

  Wel leuk trouwens, maar wie gaat er dan voor de iPod touch i.p.v. iPhone, of zou je dan meer moeten dokken?

  Trouwens, één ‘gratis’ uit de titel kan wel weg, en in de laatste zin van de tweede alinea moet ‘ondersteuning’ even veranderd worden in ‘ondersteunen’ :angry:

 • Profielfoto
  Applefiel

  Nice! :D
  Nu hier in Nederland nog. Waar blijft die iPhone toch? ???

 • Profielfoto
  saewer

  @ herQ: misschien moeten ze wel het abo zelf betalen? Dan wordt het wel erg duur voor een studentje!

 • Profielfoto
  iMike

  qoute: Wie denkt dat de Amerikaanse studenten maar boffen heeft daar niet helemaal gelijk in. De Nederlandse student betaalt ongeveer 1500 euro voor een jaartje college, alwaar dit in de Verenigde Staten al snel oploopt tot tienduizenden dollars per jaar! /quote

  Typisch geval van zoals wij hier in brabant zeggen: Het kost wa moar dan hedde ok iets!:P

 • Profielfoto
  NicoJ

  ‘Wie denkt dat de Amerikaanse studenten maar boffen heeft daar niet helemaal gelijk in. De Nederlandse student betaalt ongeveer 1500 euro voor een jaartje college, alwaar dit in de Verenigde Staten al snel oploopt tot tienduizenden dollars per jaar!’

  Uiteraard zijn de kosten voor een studie in Nederland vergelijkbaar met de VS, alleen worden die hier in Nederland voor een groot gedeelte gedragen door de gemeenschap.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Die laatste alinea is weggehaald natuurlijk.;)

 • Profielfoto
  Maarten ter Horst

  Haal anders toch nog even een ‘gratis’ uit de titel, dat staat mooier voor in het archief…