Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 27 februari 2008

Gratis iPod touch of iPhone gratis voor studenten Texas University

Aankomend studenten aan de Abilene Christian University in Texas krijgen komend jaar de keuze uit een iPod touch of iPhone als studie hulpmiddel. Dat meldt de universiteit op haar website. Het gebruik van de iPod op universiteiten is niet ongewoon in de Verenigde Staten. Ook PDA’s worden al een tijdje gebruikt als studie hulpmiddel, maar door de komst van de iPhone/iPod touch zijn er een hoop nieuwe mogelijkheden ontstaan.

Kevin Roberts laat namens de universiteit weten dat eerstejaars de apparaten zullen gaan gebruiken voor het onvangen van zogenaamde ‘huiswerk alerts’, het beantwoorden van vragen gedurende college, het navigeren naar de professor’s kamer en natuurlijk voor het checken van e-mail en hoeveelheid geld op de studentenaccount. Ook zijn er al ongeveer 15 webapplicaties speciaal voor de gadgets geschreven, die de studenten moeten ondersteunen tijdens hun dagen op de campus.

Wie denkt dat de Amerikaanse studenten maar boffen heeft daar niet helemaal gelijk in. De Nederlandse student betaalt ongeveer 1500 euro voor een jaartje college, alwaar dit in de Verenigde Staten al snel oploopt tot tienduizenden dollars per jaar!

Reageer op artikel:
Gratis iPod touch of iPhone gratis voor studenten Texas University
Sluiten