Google bemerkt iPhone succes

Door: Koen van Tongeren - 17 reacties

Google heeft laten weten dat het bedrijf per dag vijftig keer meer zoekopdrachten krijgt vanaf iPhones dan van enig ander mobiel apparaat. Een woordvoerder vertelde woensdag in de Financial Times dat men in eerste instantie uitging van een rekenfout. Na meerdere hercalculaties bleken de cijfers toch te kloppen. Het gemak waarmee er op de iPhone ge-internet kan worden ziet Google als de voornaamste reden voor deze scheve verhouding.

Google ziet een kentering ontstaan in mobiel internet. Consumenten surfen steeds vaker op een mobiel apparaat. Ze accepteren daarbij niet langer het half-afgeschermde internet dat veel operators aanbieden, maar willen zelf bepalen waar ze naar toe surfen en hoe ze daar komen.

Het valt te verwachten dat deze uitkomsten meegenomen worden bij de verdere ontwikkeling van Android, het mobiele platform dat Google momenteel aan het testen is en dat binnen afzienbare tijd op mobiele telefoons moet verschijnen. Ongetwijfeld zal eenvoudig en laagdrempelig internet centraal staan… pinch pinch!

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  brandfles

  Bij Google zullen ze niet zo gauw zeggen dat de iPhone niks is in tegenstelling tot de grote meneer van KPN.

 • Profielfoto
  Pixelpusher

  Die hem wel wil hebben. ;)

 • Profielfoto
  Marius1976

  Vraag 1)

  Ziet google het verschil tussen surfen met een iPod Touch en het surfen met een iPhone? (als je nagaat dat Apples eigen iTunes in eerste instantie al geen verschil zag, lijkt me dit niet zo’n gekke vraag)

  Vraag 2)

  Ziet google het verschil tussen surfen via EDGE netwerk en mensen die ‘gewoon’ thuis of waar dan ook via Wifi zitten te netten.

  Met name het feit dat je ook via Wifi kunt werken, en (dus) niet afhankelijk bent van een of ander mobiel-netwerk, lijkt me ook een factor die het gebruik doet toenemen.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  1) Ik meen van wel. Scherm resolutie van een Touch is lager meen ik.
  2) Ja, op basis van IP’s. IP ranges van EDGE en GPRS zijn anders dan die van de vaste lijnen van bijvoobeeld KPN die zowel vast als mobiel internet aanbied.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Ik denk dat Google meer “ziet” dan wij denken.

 • Profielfoto
  fuen

  …en dit zijn enkel nog de magere paar landen waar ‘ie te koop is. Ik wil dit over een jaar wel nog eens zien:) .

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Het is me na anderhalf jaar gelukt om mijn HTC Windows Mobile telefoon de startpagina om te zetten van Microsoft naar Google. Dat bleek met een RegEdit programma uiteindelijk te kunnen. Wat een gedoe.

 • Profielfoto
  Petje

  De scherm res. van de iphone is dezelfde als van de ipod Touch hoor.
  Verder vindt ik wel knap van Apple, dat de hele mobile wereld pas iets gaat ondernemen, als Apple met een mooi GUI komt op de iphone of Ipod touch.

 • Profielfoto
  KR1275

  Leuk hoor, al die berichten. Maar hij is nog steeds niet hier te koop.

 • Profielfoto
  RTM85

  @Richard: true, maar wel de halve populatie loopt al rond met zo’n ding. Importeren, hacken, appeltje eitje! Ik ken al zo tien mensen opnoemen in mijn naaste omgeving met een iPhone, including me.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Boje: en dat mag dus niet bij korfbal! :D

 • Profielfoto
  Goes

  @Boje: Dat kan wel zijn, maar ik zit niet te wachten op een telefoon die het maar half doet. Ze moeten dat ding gewoon werkend en wel op de markt gooien hier.

 • Profielfoto
  Rnowed

  @Boje. Een ongehackt apparaat graag, en voor een ‘normale’ prijs icm een abonnement.

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Dit verhaal is een nieuw voorbeeld voor het succes en vooral het gebruikersgemak van de iPhone

 • Profielfoto
  12Mac

  Graag zou ik willen dat de iPhone binnen korte tijd ook in Nederland uitkomt. Over een half jaartje loopt namelijk mijn abbo af en dan wil ik een iPhone.
  Dus graag snel in Nederland zodat de prijs het komende half jaar nog naar beneden kan.:)

 • Profielfoto
  Vitamine Apple

  Rnowed, een normale prijs, zoals in de rest van de wereld??

 • Profielfoto
  Ikreisrond

  >Martijn Snels op vrijdag 15 februari 2008 9:18
  >1) Ik meen van wel. Scherm resolutie van een Touch is lager meen ik.

  Zowel iPhone als touch hebben een resolutie van 480 bij 320 met 163 PPI.

  Blijft dus de vraag welke info men nu bedoelt: het internetgebruik via Edge, Wi-Fi (als dat op te merken is), of (meest logisch) de combinatie van:
  * besturingssysteem
  * schermresolutie
  * browser.

  In het meest logische geval zou het net zo identificeerbaar moeten zijn als binnen iTunes, anders zijn iPhones en touch´s gelijk voor Google.