Geheugenuitbreiding voor iPhone en iPod Touch [UPDATE]

Door: Rene Bouwmeester - 38 reacties

Hedenmiddag heeft het Apple behaagd om de geheugencapaciteit van de iPhone en de iPod Touch te verdubbelen. De iPhone is nu verkrijgbaar met 8GB en 16GB Flash-geheugen, voor $399,- respectievelijk $499,-. Verdere specificaties zijn ongewijzigd.

De iPod Touch ligt nu in de digitale schappen met een opslagcapaciteit van 8GB, 16GB en 32GB. Voor $299,-, $399,- of $499,- mag je de verschillende uitvoeringen mee naar huis nemen.

Zoals gebruikelijk hobbelt de Nederlandse Applestore wat achter de feiten aan, maar alhier te lande zullen de nieuwe Touches €279,-, €369,- en €459,- gaan kosten – inclusief de BTW. De iPhone blijft vooralsnog vooral schitteren door afwezigheid.

UPDATE 6/2: de Nederlandse webmaster heeft er nog een nachtje over geslapen en in alle wijsheid besloten om de lokale webwinkel toch maar bij te werken. Het uitlijnen is nog niet helemaal gelukt, maar ach – het is de poging die telt…

Reacties

38 reacties
 • Profielfoto
  Timotees

  Idd, iPhone blijft vooralsnog schitteren door afwezigheid.. Het mag nu toch wel eens tijd worden denk ik zo..

 • Profielfoto
  PowerMac

  iPhone 2.0 zal ook wel niet langer op zich laten wachten dunkt me: nog effe de laatste mensen het geld uit de zakken kloppen, en daarna een iPhone 2.0 uitbrengen…

 • Profielfoto
  Bor

  waarom zou er een nieuwe iPhone komen, en zo ja, waarom zouden ze dan nu nieuwe versies uitbrengen?

 • Profielfoto
  J-Styler

  zalig! 32 gb in zo’n verpakking!!:D

 • Profielfoto
  Tolzzz

  Nu nog een iPhone met 3G en vooruit, een grotere camera en we zijn helemaal het mannetje

 • Profielfoto
  Bergbewoner

  En die prijzen……..je blijft er mistroostig van. Wat een verschil weer met Amerika. Dat die Neelie Kroes daar niet eens wat aan doet. Een I-pod van 499 = 339,73 euro. Laat ze er dan 380 of 400 van maken (dekt de lading lijkt me), maar geen 459 euro.

  Ik noem dit belachelijk! En dan mag Apple, Apple wel zijn, maar dit is geen stijl!

 • Profielfoto
  Stadsman

  @Bergbewoner: Daar heeft Neelie Kroes helemaal niets over te zeggen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @Bergbewoner: Als Apple wil vragen ze er 10.000 (tienduizend) euro voor, het is hun dingetje…

 • Profielfoto
  jwolff

  Kosten voor Apple in europa zijn hoger dan US. Reclame kosten, salarissen etc moeten door Apple in euros worden betaald…..

 • Profielfoto
  MacSamuel

  ik ben het met bergbewonder eens, maar toch de productenn worden toch verkocht. als we eens met zijn alle stopopen met apple producten kopen tot ze een normaale prijs krijgenn

 • Profielfoto
  Soulshaker

  ik vraag me af of dat de nano’s binnekort ook nog een update zullen krijgen naar 16gb

 • Profielfoto
  jwolff

  In Hawai kost een 12 pack Heineken 18 dollar en in Nederland 8 euro (soms wel veel minder).
  Soms heeft het gewoon voordelen om in het land van het bedrijf zelf te wonen;)

 • Profielfoto
  Neptunus

  Apple kan de prijzen hoog houden omdat ze weet dat wij het toch wel kopen. Het is een economisch sommetje.

 • Profielfoto
  Boomer

  Klasse jwolff, Nederlands kijken alleen maar wat het kost. Draai het eens om en kijk eerst wat het oplevert.
  Heineken voorbeeld is top!!

 • Profielfoto
  PowerMac

  hm, vind zelf Rothaus Eis Zapfle een lekkerderderder biertje (http://www.rothaus.de/html/02biere/biere/026_maerzen-eis.htm)

 • Profielfoto
  karel.me

  Ook nieuwe ipod games,

  een zeeslag variant en schaken/backgommen (2 in 1, djeezes, het moet echt slecht gaan bij de Apple games, nu gaan ze al twee voor de prijs van 1 verkopen, volgende week introduceert apple volgens mij het Super iPod Game Pack (Alle ipod Games voor 24,95))

 • Profielfoto
  Donnie Darko

  Ik verwacht de iPhone in Nederland pas als er een nieuwe generatie uitkomt. Dat zal waarschijnlijk op een special event gebeuren. Wachten op de uitnodiging…

 • Profielfoto
  LordChaos

  @jwolff: op Curaçao kost een 12-pack Heineken minder dan de genoemde 18 dollar kan ik je beloven, terwijl het daar geïmporteerd wordt uit de States. Het gaat er puur om hoeveel men bereid is af te wijken van de winstmarge t.o.v. de gestelde norm. De aziatische markt is daar een mooi voorbeeld van.

 • Profielfoto
  netherfred

  Heeft dat niet ook iets met de BTW te maken? Ik dacht dat er afhankelijk van de staat waarin de spullen gekocht worden, percentages belasting afgedragen moesten worden?
  Dus in Nederland: $499 = €340, plus 19.5% => €410 en dan nog wat andere (invoer) belastingen? Blijft natuurlijk nog (heel) veel geld voor een “speeltje”…

 • Profielfoto
  GodzillaPresley

  Ah, dus nu met 16 Gb! Dan is er nu geen enkele reden meer voor me om er geen eentje te kopen, zodra ie geïntroduceerd wordt.

 • Profielfoto
  R-Flow

  Persoonlijk is €400 wel een grens bij het kopen van een iPod. €500 gaat me net een tikkeltje te ver.

  Blijft ongelofelijk natuurlijk dat dat nu kan.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Belachelijk hoge prijzen. Kunt gewoon een laptop kopen voor de prijs van die duurste Touch. :sealed:

  Doe de prijzen voor de Touch dan op zn minst een beetje omlaag.

 • Profielfoto
  Rox_NL

  Neelie Kroes kan wel degelijk wat doen aan de belachelijke prijspolitiek van Apple (en Microsoft, luxe kledingmerken, etc., etc.). Zoals je onder andere hier http://www.euronorm.net/content/template2.php?itemID=1997 en hier http://forum.zibb.nl/index.php?board=28;action=display;threadid=10069;start=0#msg85534kunt lezen is de wet en regelgeving op dit moment zo dat je als retailer niet zonder kans op problemen kunt importeren van buiten de EU.

  Met andere woorden; als retailer speel je het liever gewoon via de importeur. Dan ben je zeker van je zaak. Ook al zouden andere (grijze/parallelle) kanalen jouw eigen winstmarge of de prijs voor de consument verder drukken.

  Hier ligt volgens mij een mooie taak voor de EU om dit aan te pakken. Pas dan kun je daadwerkelijk naar een global village kijken.

 • Profielfoto
  berrry

  Geheugen (RAM, memory) is wat anders dan opslagcapaciteit / grootte van harde schijf, waar het hier om gaat. Het is verwarrend dat deze termen door elkaar worden gehaald. Dat NU.nl ofzo zoiets doet kan ik me voorstellen, maar een Mac-website mag de begrippen wel uit elkaar houden…

 • Profielfoto
  ISS

  De iPhone mist nog steeds UMTS/HSPDA, een goede camera, GPS… de iPhone is naar mijn mening nu meer een dure organizer waarmee je kan bellen.

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Als het geheugen in dit tempo blijft groeien neem ik over twee jaar ook een Touch. Prachtig maar een iPod waar je muziek niet op past is waardeloos.

 • Profielfoto
  MedahOSX

  Gaan we weer met de prijzen. We betalen hier 19% btw!! de sales tax in USA verschilt per staat EN soms per stad. New york bijvoorbeeld betaal je iets van 4%, in NYC komt er nog iets van 3 of 4% bovenop. De Amerikanen betalen dus niet 399 voor een ipod touch 16GB. Tel daar kosten van import/export bij op en de prijzen zijn niet erg onredelijk.

 • Profielfoto
  Nicks

  Paar maanden geleden een Touch gekocht voor 400,- (16GB). Nu 459,- voor het dubbele. :angry:

  Opeens lijkt de nieuwe niet zo duur meer…

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  @Nicks: Ach ja. Zo gaat dat. Geniet gewoon van wat je hebt!

 • Profielfoto
  Novix

  Woohoo, en binnenkort bestel ik de mijne! Leve de lage Dollar!

 • Profielfoto
  Jor1

  1- Je HOEFT ‘m niet te kopen
  2- Hij is nog steeds niet te koop in nl, dus er IS helemaal geen prijs VERSCHIL
  3- Het is een iPHONE en niet een iCAMERA.

  (er zit geen camera in omdat je met een danig kleine lens geen goeie foto’s zou kunnen maken, hoeveel gb en px er ook achter zitten…)

 • Profielfoto
  Igor44

  De iPod shuffle mag van mij wel eens een update krijgen. 1gb voor 79 euro kan anno 2008 echt niet meer. Ook niet bij Apple. Ik ben zelf een iPod touch gebruiker maar ik vind het verschil tussen de shuffle en de nano in capaciteit en mogelijkheden zeer groot maar het prijsverschil vind ik te klein. Van mij mag de shuffle wel 2 of 4 gb krijgen voor hetzelfde geld als hij nu is. En dan de nano bijv. 8 en 16 gb voor dezelfde prijs. Mischien in september…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  @ jwolff >>> “prijzen hier hoger omdat Apple de reclamekosten in euro’s moet betalen”………WELKE RECLAMEKOSTEN?? Heb je ooit een Apple reclamespotje hier op TV gezien of op de radio gehoord? Ik niet!! Advertenties in kranten gezien van Apple? Ik niet!!

 • Profielfoto
  inTOWN

  Nog steeds niet genoeg voor mn muziekcollectie:-(

 • Profielfoto
  wim stavleu

  Ik ga voor de 32GB ipod touch. Wie wil mijn 16GB Ipod touch voor 290 euro? Slechts enkele maanden oud, en in perfecte staat.

 • Profielfoto
  Gastonw

  Ik krijg 16GB niet eens vol laat staan 32:P

 • Profielfoto
  snipper

  Reclame maakt Apple inderdaad niet of nauwelijks. En hoeveel man personeel lopen er rond? Daarnaast kunnen ze qua vertalen al veel combineren met België, lijkt me zo.

  Ik heb zelf wel eens een programma vertaald (en doe dat nog met de updates) en zoveel stelt het nou ook weer niet voor, daar kun je niet eens iemand voor aannemen.

  En wat betreft de BTW en andere kosten: Waarom kon Apple de prijzen dan wel gelijk houden ($ vs €) toen de dollar zelfs HOGER was dan de euro? Verkochten ze toen met verlies zeker;)

  Nee, multinationals slaan gewoon een slaatje uit de zwakke en onzinnige Europese regelgeving. Pak ze, Nelie!