En dat is vier! iPhone komt naar Ierland

Door: Anoniem - 44 reacties

In navolging van Duitsland, Engeland en Frankrijk is nu Ierland als vierde land in Europa aan de beurt om in de rij te gaan staan. De iPhone komt eraan! De Ierse tak van O2 heeft aangekondigd het toestel vanaf 14 maart te gaan leveren.

De CEO van O2 Ierland, Danuta Gray, zei “thrilled” te zijn dat ze de iPhone kunnen aanbieden. Het past helemaal in de strategie van O2 om de klanten het beste van het beste te bieden. En natuurlijk om er centjes mee te verdienen, dat moge duidelijk zijn.

De twee varianten, 8GB en 16GB, gaan voor respectievelijk €399 en €499 over de toonbank. Er zijn drie abonnementsvormen, allen met een contract van anderhalf jaar:

– 175 belminuten, 100 SMS-jes en 1GB data voor €45 per maand
– 350 belminuten, 150 SMS-jes en 1GB data voor €65 per maand
– 700 belminuten, 250 SMS-jes en 1GB data voor €100 per maand

Belminuten buiten de bundel kost 20 cent, SMS berichten 10 cent. Visual voicemail wordt niet als dienst aangeboden, evenmin als onbeperkt dataverkeer. O2 biedt naast de quadband GSM verbindingen communicatie via het EDGE netwerk aan.

Reacties

44 reacties
 • Profielfoto
  Neptunus

  Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland. Het gaat op Alfabet!;)

 • Profielfoto
  Maced.2

  zowwwww wat een nieuws!!!!!!
  en wat hebben wij daar aan?

 • Profielfoto
  RobinNL

  Gerucht gaat dat Nederland komende Donderdag aan de beurt is (betreft aankondiging natuurlijk)

  bron: 9to5mac.com

  Hopelijk is het waar! :D

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Gewoon achterlijke prijzen natuurlijk, jammer. En dan nog EDGE ook, het duurt niet lang meer en dan begint dat ding een beetje zielig te worden.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Het kan altijd zieliger natuurlijk :sealed: ???

 • Profielfoto
  Sybren

  Ik hoop niet dat ze hier die belachelijke tarieven gaan hanteren. Apple prijst zich hiermee uit de markt. De tarieven staan ook totaal niet in verhouding met wat er op dit moment aangeboden wordt.

 • Profielfoto
  Nikita

  Ik vind het wel vreemd duur voor zo weinig belminuten. En dan zit de Visual Voicemail (één van de ‘killerapplications’ van de iPhone) en onbeperkt internet er niet eens bij!

  Over EDGE moet er nu niet gezeurd worden, meer ondersteunt de iPhone gewoon niet.

  In Nederland moeten ze niet proberen met zulke prijzen aan te komen voor zulke abonnementen, dan krijgen ze alleen de échte Apple freaks. Voorzover die de iPhone al niet uit de VS hebben gehaald…

 • Profielfoto
  carpebios

  – 175 belminuten, 100 SMS-jes en 1GB data voor €45 per maand

  Never nooit niet, wat is dat een slechte aanbieding zeg.
  100 smsjes :sealed:

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Hoe is het in vergelijking met de overige drie landen dan? Duurder? Of even (belachelijk) duur?

 • Profielfoto
  MrJvG

  Tja als deze prijzen ook in Nederland gaan gelden dan wordt het wel heel aantrekkelijk om dan maar een iPhone te jealbreaken een een sim only abonnement er in te stoppen. Sorry Steve maar zo royaal ben ik niet, ook niet voor Apple.

 • Profielfoto
  ISS

  45 euro in de maand? Daar krijg je in NL bijvoorbeeld een Nokia N95 8GB gratis bij… en dan EDGE… terwijl hier HSPDA de standaard is (vergelijking inbellen vs adsl)… De iPhone (en Apple) wordt met de dag zieliger, uitzuigers, voor mij geen iPhone. Maar ja, genoeg Apple-gelovigen die zonder blikken of blozen 600 euro een gehypte telefoon kopen.

 • Profielfoto
  VLC

  Ach de meeste die een iPhone willen , hebben hem al. Zal hier ook vast niet gaan lopen , omdat ze hier in NL niet willen betalen voor kwaliteit. Ze willen alles gratis. En dan nog liefst het goedkoopste abonnement maar wél het nieuwste toestel. Nederland is het niet waard om de iPhone te mogen verkopen!

 • Profielfoto
  Tomac5

  Ding lekker uit de USA (laten) halen en inderdaad een SIM only erin knallen. Wat een idioten om zulke prijzen te durven vragen. Hiermee prijs je je idd uit de markt. Als de iPhone in NL uitkomt, ben ik benieuwd wanneer Nokia komt met hun touchscreen telefoon. Ik ben benieuwd hoe die gaat werken en tegen welke prijs deze wordt verkocht.

 • Profielfoto
  brinkey

  Ja inderdaad willen wij alles gratis, omdat dat nu eenmaal de gang van zaken is in de telecomwereld hier.
  Ik wil best wel een beetje meer betalen voor mijn Apple spullen, maar het moet niet overdreven worden.
  Ik wacht de release in Nederland nog even af, mocht het overdreven duur zijn, dan maar een familielid in Amerika boodschappen laten doen.

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @ VLC
  daar ben ik het helemaal mee eens
  die goedkopie mentaliteit van de hollander is om je te schamen soms
  en maar blijven klagen. Hop allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij.

  als iets te duur is of je kan het je zelf jammergenoeg niet veroorloven om welke reden dan ook koop dat iets ander. er zijn genoeg telefoons om uit te kiezen. Laat de geïnteresseerden met rust. Die mogen voor zichzelf beslissen.

  Voor de mensen die 100 smsjes te weinig vinden.
  er zit email op daar kan je geheel gratis hele lappen tekst versturen.
  bijna elke moderne telefoon die het internet op kan heeft zelf ook weer e-mail dus dat moet prima lukken dacht ik zo. op die manier los je ook het gebrek aan MMS op. En ook hier geld het voor de zeurpiet. ALs het er niet op zit maar het is cruciaal voor je, laat het dan. Er is genoeg keus. wil je wel de iphone ervaring kan je altijd nog een ipod touch kopen in combie met die goedkopie telefoon of die gratis telefoon bij een abonnement.

  Het jammere van een abonnement is dat je het toestel 2 tot 3x afbetaald verwerkt in je abonnement. Als je het abonnement verlengt en je kiest NIET voor een nieuwe gratis mobiel dan blijkt namelijk dat je de zelfde belminuten en smsjes ook voor dik de helft van het maandelijks bedrag kan krijgen. Puur omdat je geen nieuwe telefoon uitkiest. als je dan gaat terug rekenen weet je hoeveel je voor die telefoon hebt betaald. En dan blijken de kosten voor een iphone nog redelijk mee te vallen.

 • Profielfoto
  GeertSam

  MrJvG –> Loyaal heet dat, royaal is weer iets anders.

  En dan ff een vergelijking met mijn Iphone en Sim only abb van Telfort (KPN).
  € 35,- p.m. voor 500 belminuten, 360 smsjes, en onbeperkt internet. Nou denk dat 1 GB ook eigenlijk wel onbeperkt is. Dat haal je alleeen als je echt gaan downloaden enzo. Hoe ik mijn Iphone/internet gebruik haal ik dat nooit.

  Kortom, echt belachelijk inderdaad die prijzen!!!

 • Profielfoto
  Cardigan

  Wat mij opvalt is dat het gebruik van de Iphone steeds een klein beetje goedkoper lijkt te worden. Ze kosten overal 399 euro maar het verschil zit ‘m in de tarieven:

  Duitsland 100 belminuten + 40 smsjes = 49 euro
  Frankrijk 120 belminuten + 50 smsjes = 49 euro
  Ierland 175 belminuten + 100 smsjes = 45 euro (en maar anderhalf jaar contract)
  Het lijkt dus bij ieder land iets goedkoper te worden…

  Bij T-mobile betaal ik 139 euro voor een Nokia N95, en ben ik maandelijks 32 euro kwijt voor 300 minuten, 2 jaar lang.
  Dat is misschien wel een stuk goedkoper dan een Iphone, maar de Iphone is ook wel heel veel meer telefoon dan een Nokia N95..

  Mensen die de Iphone niets vinden moeten hem ook lekker niet kopen..dan koop ik ‘m wel:D

 • Profielfoto
  Igor44

  Geen visual Voicemail???
  dat zou voor mij echt een afknapper zijn:(
  Visual voicemail is voor mij een van de belangrijkste functies zijn, ik snap dan ook niet dat 02 dat niet uitrolt in ierland. :angry:

 • Profielfoto
  Sybren

  De iPhone kost ±220 dollar om gemaakt te worden (8 GB model). De kosten voor telefoon verkeer op de GSM netwerken zijn er bijna niet (kosten aanleg zijn al lang en breed terug verdiend, onderhoud is minimaal). Dus de rest is gewoon winst.

  Ik ben niet iemand die altijd voor een dubbeltje op de eerste op de eerste rij wil zitten, en ik gun bedrijven die mooie producten en diensten leveren ook zeker hun winst, maar deze tarieven zijn gewoon op z’n zacht gezegd erg hoog.

  Als ze je nou de vrijheid gaven om te kiezen wel abonnement je wilt hebben, nu kun je alleen kiezen voor heel duur, heel erg duur en absurd duur…

 • Profielfoto
  carpebios

  Prachtig hoe sommige mensen het bedrag dat je per maand moet neerlappen toch goed praten:D

  En dan alles op de gierige Nederlander steken.
  Het is net alsof sommige mensen zelf winst maken aan elk verkocht abonnement.

 • Profielfoto
  Cardigan

  Niemand verplicht je toch om de Iphone te kopen?
  Als je van mening bent dat het abonnement te duur is doe je het lekker niet..

  Als het daadwerkelijk te duur is voor de markt zien we de prijzen binnenkort wel dalen, neem ik aan.

 • Profielfoto
  macha

  Wat geweldig dat ie nu in ierland te koop is!

  :D

 • Profielfoto
  Mr Van

  gewoon los kopen in hk voor 400 euro , in elke winkel te krijgen

 • Profielfoto
  KarelWillem

  100 sms-jes per maand.
  Ik krijg er nu telkens 300 gratis als ik 10 euro opwaardeer op mijn prepay-kaart.

  300! Hahahahahahahaha. Ik gebruik er 300 in ruwweg 120 jaar.
  Ik kan dus de eerste 12 eeuwen sms-en. Mooi man.

 • Profielfoto
  heroicnonsense

  Wie rondkijkt op de site van O2 Ireland ziet dat het niet zo gek veel duurder is dan een normaal abonnement:

  http://www.o2online.ie/wps/wcm/connect/O2/Home/Shop/Phones/Price%20plans/Pay%20monthly/Active%20life

  €35/maand voor een vergelijkbaar abonnement als de goedkoopste bundel bij de iPhone. Let wel, dat is zonder toestel (daar betaal je apart voor, hoewel je wel €60 korting op je toestel krijgt als je tegelijk een abonnement afsluit). De kosten per minuut en per SMS liggen hoger dan bij het iPhone-abonnement.

  SIM-only kan ook (dan krijg je geen korting op je toestel), en betaal je maar liefst €20 per maand voor 50 minuten (+10% gratis, dus 55 minuten).

  http://www.o2online.ie/webapp/wcs/stores/servlet/O2PricePlanView?termCategoryId=&orderId=&catalogId=10001&packageId=&phoneId=11201&pkgCategoryId=&postPayCategoryId=&postPayCart=&langId=-1&fromIndex=&accessoryId=&wcmArea=%2Fwps%2Fwcm%2Fconnect%2FO2%2FHome%2FShop%2FPhones%2FSIM+card+only&partNumber=PP-SIM&flowType=P&storeId=10001&ddkey=O2SimCardOnly

  Mobiel bellen in Ierland is gewoon veel duurder dan bij ons.

 • Profielfoto
  Joid

  wat brinkey zei.

  Als de iPhone voor dezelfde prijzen en functies hier in NL wordt aangeboden, haal ik ‘m of zelf in de VS of ik laat ‘m brengen.

  Dit is te veel.

 • Profielfoto
  e.m.

  hij is wel erg duur! je kan hem beter in amerika halen!
  en 100sms-jes is erg weinig. ik krijg er 10000 gratis dan nog wel

 • Profielfoto
  Vitamine Apple

  Heel stom, maar waarom is het niet mogelijk om een iPhone in Ierland te kopen? Moet je daar je abonnement in de winkel moet afsluiten en niet zoals in de VS?

 • Profielfoto
  Aardsengel

  Volgens mij zit ik straks aan het eind van mijn abo bij de juiste aanbieder.

  :sealed:

 • Profielfoto
  Justus

  spannend ik hoop dat de geruchten kloppen,:D – wel duur idd jongens dat wordt toch jailbreaken:D

 • Profielfoto
  mac osx rules

  Ierland?

  Dit gaat zeer slecht verkopen, daar durf ik op te wedden.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Wie van jullie woont in Ierland? Lekker belangrijk die prijzen in Ierland. Volges mij interesseert het jullie toch ook niet wat een pot bier kost in Ierland?
  Gewoon effe wachten tot ie in Nederland is, en dan opnieuw typisch gaan liggen klagen en zeuren over de prijs, de belminuutjes, de sms-jes…

  Ik vind de 12 eeuwen gratis sms’en wel erg goed! :D

 • Profielfoto
  jf

  Wellicht dat de reden waarom de iPhone nog niet in nederland is, juist gelegen in die tarieven. Voor een telecomaanbieder is het niet interessant om een ongeveer gelijkwaardige prijs voor telefoon en abo te vragen als bij de buren die hem wel hebben, want dan zetten ze ze gewoon vrijwel niet af. Voor Apple is het niet interessant om de Nederlandse maatstaven voor tarieven en telefoonkosten te hanteren, want dan zou de rest van Europa zich bekocht voelen.

  En ja, wij Nederlanders zijn krenten. Desalniettemin lukt het de telecomaanbieders blijkbaar toch om ondanks onze lage tarieven en (bijna) gratis telefoons nette winsten te draaien. De vraag is dan waarom we voor een gehypte telefoon ineens wél fors meer zouden moeten betalen. Maar goed, dat is ieder zijn eigen keuze natuurlijk.

 • Profielfoto
  Tim Keller
 • Profielfoto
  PowerMac

  nah, het feit dat Nicolas Cage een zwart MacBook gebruikt in zijn laatse film wil nog niet zeggen dat ie dat in het echt ook doet, zeker niet met een Linuz variant als OS
  Rabo heeft gewoon een bedrijfje in dienst waar ze gek zijn van Apple en iPhone en die dus als voorbeeld van mobieltje hebben genomen.

 • Profielfoto
  Goes

  Iedereen die hier loopt te jenken dat het zo duur is weet niets van Ierland. De ieren zijn stervensrijk en alles is duur daar. Biertje kost rustig 6 euro (Pint) en er wordt op dit moment voor 125 miljard gebouwd in dat land. Die jongens hebben echt knaken.

 • Profielfoto
  GForce85

  Jah dat is me ook wat!
  Ik hoop niet dat ze hem in Nederland ook gaan aanbieden zonder visual voicemail. Daarvoor ben ik namelijk nog steeds aan het wachten. Tot hij in nederland wordt aangeboden door een provider die die functie eindelijk bruikbaar maakt in ons land.
  Dat wordt dus nog spannend.
  Als ik zoveel voor mijn telefoon moet betalen bij mijn abonnement -iets dat niet echt gebruikelijk is op die markt- wil ik er natuurlijk ook alle functies op kunnen gebruiken.

 • Profielfoto
  brinkey

  @Goes, goed dat je zo op de hoogte bent. Aangezien een biertje hier 2 eurie kost, mogen wij de iphone voor een derde van het geld verwachten. Joepie.

 • Profielfoto
  cococool

  Lees net op corriere.it dat de iPhone in april wordt verwacht in Italie. Waarchijnlijk (mijn italiaan is nog niet helemaal top) via de operator TIM (Telecom Italia), is ook de enige die edge aanbiedt. Moeten wij wachten op de UMTS versie omdat we geen edge hebben?

 • Profielfoto
  snipper

  Toen ik nog op school zat, hadden we een tijdje een vak genaamd ‘reclameleer’. Er werden verkoopstrategieën uit de doeken gedaan. Eén ervan was de volgende aanpak: Eerst creëer je een exclusief imago rondom je product, dan bied je je nieuwe product aan via een exclusief verkoopkanaal, tegen een hoge prijs. Alleen liefhebbers van hebbedingetjes, voorlopers en patsers, kopen het. De rest van het publiek kijkt naar die mensen, maar koopt het niet omdat het ze te duur is.

  Na een tijdje zijn de voorlopers er wel klaar mee, dus ga je je product bij meer verkoopkanalen aanbieden, tegen een wat redelijkere prijs. De ‘voorlopers’ hou je een ‘nieuwere’ versie voor, die wat sneller is bijvoorbeeld.

  Dit is natuurlijk heel kort door de bocht en lang niet alles, maar ik moet zeggen dat Apple zich helemaal gedraagt zoals het me toen geleerd werd.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ snipper:

  Toen ik nog op school zat waren er helemaal nog geen mobile telefoontjes, iedereen belde met een T65 (grijs draaitoestel dat door PTT werd geleverd).. :D

  veranderd: T68 moet T65 zijn, zie http://www.telefoonmuseum.com/kunststof/t65/t65.html

 • Profielfoto
  carpebios

  Toen ik op school zat…owja ik zit nog op school :O

 • Profielfoto
  PowerMac

  “Duitsland, Engeland, Frankrijk, Ierland, Nederland. Het gaat op Alfabet! ”

  USA, Germany, England, France, Ireland, (Canada), Netherlands…

  ongetwijfeld gaat het in een bepaalde taal wel op alfabet :D
  België krijgt hem dus nooit? :p

 • Profielfoto
  iSponge

  ff tussendoor, als er en “e” bij je “bereik metertje” staat houdt dat in dat je op het edge netwerk zit? want als dat zo is dan is er zowel in België (oa. BASE) als Nederland (oa. Vodafone en KPN (me oom heeft een gehackte iPhone met kpn abo)) gewoon edge.