Apple erkent problemen MacBook Air

Door: Anoniem - 23 reacties

Bij de release van een nieuw type computer adviseert menigeen met de aanschaf te wachten tot revisie II op de markt komt. En niet zonder reden. Veel kinderziektes worden verholpen als de New & Improved versie uitkomt. De MacBook Air lijkt op deze ongeschreven wet geen uitzondering te zijn.

Apple geeft aan in de supportpagina’s dat de Air “issues” heeft met de draadloze 54mbps g-verbinding. Zoek bij voorkeur een hoekje in je huis waar het signaal het sterkst is. Verder zijn er hick-ups met het lenen van een optische schijfeenheid uit je netwerk en passen niet alle hoofdtelefoonplugjes. Voor deze niet-passende plugjes kun je in de Apple Store een adaptertje kopen waarmee het allemaal wel gaat passen. Handig, alles zo achter een klepje…

Wanneer het scherm is dichtgeklapt, bijvoorbeeld bij gebruik van een externe monitor, kan de signaalsterkte van de Airport verbinding fors teruglopen. Door met enige regelmaat het Airport kanaal te wisselen kun je de wifi-verbinding in stand houden. Lijkt ons niet echt een werkbare situatie. Gebruik je daarbij ook nog apparaten die via Bluetooth zijn gekoppeld, dan kun je misschien beter gaan uitkijken naar een USB netwerkadapter. Zo’n kabeltje geeft toch wel een prettig stabiele netwerkconnectie.

Wil je Boot Camp en Windows installeren, dan is het gebruik van een optische eenheid over het netwerk uitgesloten. Daarvoor heb je de USB Superdrive nodig die direct aan de MacBook Air wordt gekoppeld. Maak je overigens gebruik van niet-Apple routers, dan is het raadzaam deze op te waarderen naar de laatste firmware-versie om Ć¼berhaupt van Remote Disk gebruik te kunnen maken.

Tot slot adviseert Apple om vooral bij migratie van een oudere Mac naar de nieuwe Air scherp te letten op de Airport signaalsterkte. Liever maakt u toch gebruik van een bekabelde verbinding om problemen te voorkomen. Onder met mom “het gaat dan allemaal veel sneller” worden de problemen met de wifi verbinding zachtjes weggewuifd. En wil de gebruiker ondanks de goede adviezen toch draadloos migreren, maak dan gebruik van die ene plek in huis waar de verbinding het sterkst was.

Dat u het maar weet.

Reacties

23 reacties
 • Profielfoto
  MrAcid

  Ai, dit zijn toch wel wat mindere berichten uit het Apple kamp.

 • Profielfoto
  Novix

  Ik vind dit eerlijk gezegd nogal meevallen… Zijn dat nou functies die je dagdagelijks gebruikt?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Haha nogal tog:P? Internet is redelijk essentieel en de meeste mensen gebruiken het tog elke dag;)

 • Profielfoto
  macjk

  Nou Novix wifi lijkt me op de air toch wel een essentiƫle functie die je dagelijks gebruikt. aangezien er standaard geen utp aansluiting in zit

 • Profielfoto
  JHL

  Ben ik ff blij met mijn door onwikkelde, toch zeker ook super kleine, witte macbook van november ’07. :D

 • Profielfoto
  stel maar

  dat windows via usb superdrive moet vind ik niet zo erg. windows wil ik er toch niet op instaleren

 • Profielfoto
  Vitamientje

  Toch wel beetje jammer van een laptop van 1699 euri…

 • Profielfoto
  Aardbei

  Dat vind ik een typisch gevalletje van: sneu…
  Gelukkig koop ik binnenkort een MB Pro en geen Air:)

 • Profielfoto
  iDuck

  EĆ©n van de belangrijkste zaken van de Air is mobiliteit, dus wireless verbindingen… geen best bericht dus. Maar wel goed dat Apple het meteen erkent.

 • Profielfoto
  Alexander Online

  @Novix: Probeer je dit nu serieus recht te praten?:P

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Dan wacht ik nog heel even.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Sterker nog: internet is het belangrijkste in ons leven! Ik citeer een onderzoek:

  Meest waardevol in je leven:
  1. (draadloos) internet
  2. breedbeeld televisie
  3. kinderen
  4. iPod
  5. familie en vrienden

 • Profielfoto
  Janssuh

  Goed dat apple het deze keer ook gewoon meteen naar buiten brengt, minder voor de mensen wat er nu al een in bestelling hebben staan :o!

 • Profielfoto
  Erik Joling

  De hype rond het MacBook Air lijkt op gebakken lucht. Een dure incomplete laptop die het slecht doet. Ben benieuwd naar de volgende mankementen.
  “Bij de release van een nieuw type computer adviseert menigeen met de aanschaf te wachten tot revisie II op de markt komt.”
  Een waar woord! Zelf wachtte ik de revisie van het MacBook af en heb nu een fantastische laptop.

 • Profielfoto
  RobinNL

  Erg jammer dit. :(

  Niet dat ik als gemiddelde consument ook die air maar overweeg, voor minder heb ik een ‘completere’ macbook en voor meer een ‘complete’ macbook pro.

  Alleen als student kan ik de meerwaarde van de macbook air echt zien, maar ook dan zijn er alternatieven.

  Met dit nieuws en de uitstelling van de Apple TV update krijgt de al matige macworld keynote nog een vervelend staartje.

 • Profielfoto
  Gene

  Die air stinkt. Wat een waardeloos product en Apple schijnt het dus in te zien. Heel leuk van het prestige project, maar het was nog specialer geweest als het bij een concept was gebleven, want blijkbaar is het nog net te moeilijk om het op een goede manier in de markt te plaatsen. Je zal maar zo’n kreng hebben gekocht….

 • Profielfoto
  Nicks

  Ik heb ook wel m’n twijfels bij de Air, maar deze euvels vind ik niet schokkend. Het lijkt mij dat er en hoop nieuwe technologieĆ«n in zo’n plat ding zitten, dus wat kinderziektes is niet zo gek.

 • Profielfoto
  iAlwin

  Kortom, $1799 zeker niet waard. Kun je beter de Pro kopen:)

  @Nicks: Een hoop nieuwe technologieen? Die hebben we allemaal gehad, en die nieuwe technologieen blijken dus niet zo goed uit te pakken:

  – Jack-plug die niet past
  – Maar een USB aansluiting
  – Geen FireWire
  – Minder signaal als je het scherm dichtklapt.
  – Geen optische drive, een optische drive aanmaken levert problemen…
  – etc.

 • Profielfoto
  bjorngra

  Dit wordt een model dat je over 20 jaar ook nog in de doos bij eBay kunt kopen. Volgens mij hebben ze hem te snel willen uitbrengen en is het niet door en door getest. Erg stom.

  De kwaliteit wordt echt minder de laatste jaren heb ik het idee. Kijk maar naar de schermen van de iMac’s en Macbooks die niet mooi egaal van kleur zijn.

 • Profielfoto
  Fuji

  wij waren enkele jaren geleden early adaptors voor powerbooks , de 17 en 15inch aluminium. En ook maar geen enkel probleem gekend. Nu is het zeer vervelend early adaptor te willen zijn; denk maar aan de problemen met de schermen, macbooks, imacs…nu de macbook air… wat is er gaande? Het kwaliteitsimago krijgt een flinke deuk.

 • Profielfoto
  dnhems

  Daarom vond ik het ding ook helemaal niks…

 • Profielfoto
  ramjansen

  ik ben een leek op software gebied.
  maar zijn deze probleme nie softwarematig op te losse?
  op die earplug na dan.

 • Profielfoto
  wouterhasekamp

  Ik heb een macbook air, en zonder enig problem alles van mijn Ibook gemigreerd over wireless Airport. Snel, probleemloos. Het nige dat niet werkte: virtual PC van Microsoft.