Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 11 januari 2008

USB 3.0 gespot op CES in Las Vegas

De CES in Las Vegas is alweer voorbij. Bill Gates gaf zijn laatste presentatie voor Microsoft en ieder bedrijf op het gebied van elektronica heeft de kans gehad om zijn nieuwe snufjes te tonen aan het publiek. Interessant voor iedere computergebruiker is de komst van de opvolger van USB 2.0, genaamd Super USB alias USB 3.0. The Register wist een blik te vangen van deze nieuwe techniek en lichtte een en het ander toe.

De opvolger van de huidige USB standaard zal volledig ‘backwards’ compatible zijn en zal overdracht snelheden weten te behalen tot 600MB per seconde. Om dit te bereiken wordt licht ingezet als transportmedium en dit is gelijk een van de grootste verschillen met de huidige USB standaard.


Als we deze specificaties mogen geloven, dan is USB 3.0 een stuk sneller dan de nieuwe FireWire standaard, die een overdracht snelheid van 400MB per seconde zal behalen. Op dit moment heeft FireWire (800) nog een ruime voorsprong op USB 2.0 met overdracht snelheden van 100MB/s, respectievelijk 60MB/s.

Met de komst van een nieuwe generatie harde schijven, gebaseerd op Flash-NAND geheugen, is de ontwikkeling van nieuwe interfaces een belangrijke factor. In 2008 zullen de specificaties voor USB 3.0 en FireWire ‘S3200’ worden vastgelegd in een standaard.

Reageer op artikel:
USB 3.0 gespot op CES in Las Vegas
Sluiten