Ondertussen, in Cupertino… (3)

Door: Rene Bouwmeester - 68 reacties

“Phil. Phil!!! Phiiiiiiiiiiiiiiiiillllllllllllllllllll!!!!!”

Buiten zichzelf van woede stond de man in spijkerbroek in de gang. Hij stampvoette op zijn New Balance sneakers, maar vanwege de dempende werking van de moderne zool bleef het effect beperkt. Een olijk hoofd keek voorzichtig om de deurpost van het belendende kantoor.

“Phil! Trek die bolle billen van je bureaustoel en kom hier. Nee… Niet eerst die muffin… Hier! Nu!”

Het heerschap met de vrolijke blik veegde wat kruimels van zijn pastelkleurige poloshirt, fronsde zijn blik en liep zijn kantoor uit. Wat zou er nu weer zijn? Zijn baas was voor zijn jaarlijkse spreekbeurt wel vaker gespannen, maar zo hard hij nog nog nooit geschreeuwd. Het leek wel een speenvarken.

“Phil! Wat moet dit in ’s hemelsnaam voorstellen? Dit… Dit…”

Hij verslikte zijn zinnen in een ziedende golf van emotie. De laatste woorden had hij kracht bijgezet door met een trillende vinger te wijzen in de richting van een aluminiumkleurig doosje in het midden van zijn bureau.

“Rustig blijven ademhalen, Steve”, antwoordde de man in de polo monter, “je weet wat de dokter heeft gezegd. En dat… dat is het laatste prototype waar je om gevraagd had.”

“Ja maar… Waar is… Ik zie helemaal geen…”

“Het was nog een flinke puzzel voor Jony en de boys, maar ze zijn er helemaal uitgekomen. Al je specificaties zijn erin verwerkt. Inhoud 100 kubieke centimeter, langste zijde 10 cm. en een gewicht van net geen gram. Je moet het ze nageven, Steve: zes maanden geleden dachten we nog dat het onmogelijk was.”

“Maar hoe… Ik bedoel…”

“De optische drive? Die is extern, dat hadden we toch besproken? Een keurige SuperDrive, die achterblijft op het bureau.”

“Dat begrijp ik, maar waar eh… Waar is het toetsenbord? En het beeldscherm? Trackpad? Opslagmedia? Harde schijf? RAM? Mainboard? Processor?”

“Allemaal extern, Steve. Optimale flexibiliteit voor de gebruiker, weet je nog?”

Even werd het de man achter het bureau zwart voor de ogen. Zijn coltrui voelde als een strop rond zijn nek. Hij keek naar het doosje dat voor hem lag. Een wonder van verstilde schoonheid. Flinterdun aluminium, aan zes zijden hermetisch gesloten. En eerlijk was eerlijk – het woog bijna niks. Alleen – hoe moest hij het de buitenwereld uitleggen?

“Was dat alles, Steve? Ik heb zo direct een lunchafspraak met Ive. En je weet dat ik er een hekel aan heb om te laat te komen… Zeker bij de lunch. Of bij het diner. Of…”

Met een achteloos handgebaar wuifde de man achter het bureau hem naar buiten. Een zen-achtige rust daalde neder in het kantoor. De man plaatste zijn handpalmen tegen elkaar en keek uit over de rotstuin die hij naast zijn kantoor had laten aanleggen.

“Ommmmmmmmmmmm…”

De volgende dag presenteerde Steven P. Jobs, CEO van Apple, aan een verbijsterde wereld wat hij omschreef als zijn grootste prestatie tot nu aan toe: de MacBook AirHead – the ultra-portable for the now generation.

Reacties

68 reacties
 • Profielfoto
  AdriaanB
 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  Ik ben eigenlijk wel benieuwd hoe het met de heren in Amerika gaat!

 • Profielfoto
  Anoniem

  De heren Podcast zijn in goede staat aangekomen en hebben een hotel op 10 min lopen van het Moscone Center. Via de iSight heb ik kunnen genieten van hun uitzicht vanaf de negende etage en het foeilelijke behang, maar de bedden en maaltijden zijn uitstekend heb ik me laten vertellen.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Ah leuk, een stripverhaal!
  Komen de cartooneske tekeningen later vandaag, of ben je die vergeten te uploaden?

 • Profielfoto
  Job.

  frontpage material? ???

 • Profielfoto
  computer space

  One more thing… My black pull-over supplier went bankrupt. I just do this presentation in my Black Tie costume I wore during the 1984 presentation of the first Mac. JOOOHOEEEHOEEEEE roept een uitzinnig publiek.

 • Profielfoto
  Mr Van

  Waar gaat dit over ??

 • Profielfoto
  Napsju

  Sensationeel!

 • Profielfoto
  Undaunted

  haha, mooi stukje

 • Profielfoto
  Stefan

  Leuke duimzuigerij:D

 • Profielfoto
  michielrutjes

  It’s amazing! Top humor om de spanning voor de keynote te breken. Keep up the good work, dit soort stukken maakt deze site een stuk gezelliger dan anderen:)

 • Profielfoto
  deSpaanseRente

  Hehe.

 • Profielfoto
  snipper

  Als zoiets op het forum geplaatst wordt, wordt het naar de prietpraathoek verwezen, maar op de frontpage mag het ineens wel? ???

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Nee joh dit is weer die nieuwe ‘humor’ sinds de fusie… Lachen gieren brullen…

  Schoenmaker, blijf bij je leest…

 • Profielfoto
  Proof of Youth

  Wat een zuurpruimen hier toch weer :angry:

  Het is gewoon een leuk geschreven stukje, ik vind dat je het erin mag houden voor keynotes…

 • Profielfoto
  Sjakelien

  Voor echte humor verwijs ik u allen graag door naar http://www.crazyapplerumors.com/

 • Profielfoto
  Melle

  Kvind het goed.
  Zelfs de reacties van de zuurpruimen lees ik met plezier:
  allemaal ongelukkig vandaag?

  Tis nochtans heel mooi weer.

 • Profielfoto
  soulutions

  Toch weer verbazingwekkend dat er zooooveeeel humorloze Apple gebruikers zijn die het nodig vinden dat hier telkens in een reactie hun onvermogen bewijzen… Ik vind het wèl weer een leuk stukje, keep it up! ;)

 • Profielfoto
  MauZ

  oh ik had daar ooit eens wat concepten gezien van losse modules dat samen een computer is

 • Profielfoto
  MauZ

  of maakt

 • Profielfoto
  MauZ

  dus eigenlijk gaan we weer terug naar het oude waar men meerdere werkstations aan een mainframe had

 • Profielfoto
  Neptunus

  Maar wacht eens… Als er morgen een dunne MacBook wordt gepresenteerd, is dat dan schokkend/verbijsterend?

 • Profielfoto
  Petje

  Leuk stukje en erg amusant, en natuurlijk voor de zeikers geen forum materiaal, maar wel als humoristisch redactioneel stukje.
  Keep up the good work!

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Grappig of eigenlijk jammer hoe hier wordt omgegaan met een kritisch geluid. Ik *vind* het erg flauwe humor. Ik *vind* het niet thuis horen op de voorpagina.

  Dat is *mijn mening*. Daar heb ik recht op.

  Als mensen dan zeggen dat ik een ZEIKERD ben, of een zuurpruim… Dan vind ik dat nogal persoonlijk worden. En niet erg netjes.

  Jammer!

  Maar goed, smaken verschillen. Laten we dat gewoon respecteren. Ik vind die nieuwe ‘humor’ hier op de site flauw en oubollig. Anderen vinden het kennelijk vreselijk goed. Maar zullen we elkaar in elkaars waarde laten en elkaars mening daarin respecteren zonder elkaar voor zeikerds uit te maken?

  Alvast bedankt!

 • Profielfoto
  Anoniem

  @Zaphod_B
  Maar natuurlijk, jij mag je mening hebben over onze kijk op humor.
  Laat ons dan zelf de leest kiezen waarop we werken, en verwijs ons niet naar een leest die jou beter past.

  Smaken verschillen. Dat zal altijd zo blijven.

  Dank en groet.

 • Profielfoto
  PretPedKadet

  Frontpage materiaal? Jazeker!!! Hehe hier kan het en het is verdomde grappig:p

 • Profielfoto
  Bor

  Hij is heel leuk!:P

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Eric: je spreekt jezelf tegen.
  Ik mag dus een mening hebben, maar niet over de leest waarop de site is geschoeid?

  Ik vind de wijziging van koers voor 80% prima. De site is een stuk beter geworden. Er wordt weer actief nieuws gepost. Dat is een enorme vooruitgang, want het was op sterven na dood.
  Ik vind alleen die ‘humoristische’ stukjes gewoon niet zo erg passen. En sja sorry, ik vind ze ook errug flauw.

  Voor mij persoonlijk had ’t dus niet gehoeven. En ik vind het jammer dat elke discussie hierover telkens weer uitmondt in ‘zeikerds’ geroep tegen elkaar. Maar goed, als dat ’t niveau van de discussie blijft ga ik ‘m niet meer proberen te starten denk ik.. ;).

  En sja Eric, jij vindt dus dat ik als bezoeker geen kritiek mag hebben op de leest v/d site? Die site is er toch voor haar leden? Natuurlijk ook voor haar oprichters en schrijvers. Dat is een wisselwerking. En uiteraard heeft de redactie daar het laatste woord in. Maar ik mag er best een mening over uiten lijkt me ;).

  Overigens bedoel ik met ‘schoenmaker blijf bij je leest’: Ga niet proberen lollig te doen als je geen komiek bent. Houd je bij een goeie nieuwssite zijn over Apple- en Apple-gerelateerd nieuws. Daar is de site goed in.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  P.S. overigens zie ik heel veel mensen die het *wel* grappig vinden. Dat lijkt me motivatie genoeg om dit soort stukjes te blijven schrijven hoor. Ik zeg niet dat ik vind dat het weg moet enkel en alleen omdat ik ’t niks vind;)

 • Profielfoto
  ebracke

  René Bouwmeester heeft misschien enig schrijftalent maar is daarvoor hier niet echt op zijn plaats.
  Er bestaan daar aparte websites voor. Sites met teksten die niemand leest.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Zaphod_B, ik stuur je een PB.

  :)

 • Profielfoto
  typonerd

  Waarom geen aparte rubriek maken voor mensen die schrijf-, teken- of andere talenten hebben? Geinteresseerden kunnen daar dan een kijkje gaan nemen. Je zet toch niet eender wat op de frontpagina en de rubriek NIEUWS(?) juist omdat jij de toegang hebt om daar dingen te posten…

 • Profielfoto
  proud

  haha, ik vind het goed geschreven! Leuke voorbereiding op morgen!

 • Profielfoto
  leavestone

  Top Rene!

 • Profielfoto
  dommels

  Tja, al om dit soort stukjes afgehaakt bij MacNed. Nu toch ook maar afgehaakt bij macosx.nl. Toedeledoki!:p

 • Profielfoto
  Tijmac

  whahahaha, heerlijk:)

  dankjewel site!

 • Profielfoto
  macjk

  Ik vindt het echt een super stukje. Wat een zure appels zitten er hier tussen de leden zeg. Echt min om zulke comments te geven lees het dan niet als het je niet intereseert! zo dat is eruit.

  Misschien nog een tik foutje ,misschien ook niet. Het eerste word van deze zin kan ook was zijn.

  “Wat dat alles, Steve? Ik heb zo direct een lunchafspraak met Ive. En je weet dat ik er een hekel aan heb om te laat te komen… Zeker bij de lunch. Of bij het diner. Of…”

 • Profielfoto
  snipper

  eh… of lees de reacties dan niet als je geen tegengestelde mening verdraagt. Duh.

 • Profielfoto
  joasdekker

  stukje met een glimlach gelezen.
  En wat ben ik benieuwd naar wat er morgen nu echt komen gaat

 • Profielfoto
  Rail

  Duurt ’t nog lang…?

 • Profielfoto
  mariozelf

  leuk stukje!
  Klasse!

  doorgaan mannen…en eh, hoe is het met de heren in America?

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Mensen nemen zelfs nu de moeite om me een PB te sturen en me daarin te beschuldigen van nutteloos mijn mening geven puur omdat ik daar de “primaire behoefte” aan zou hebben….
  (???)

  Weer een ander vindt dat ik geen kritiek mag hebben over de leest die OMT heeft gekozen, kortom de koers van de website. (Sinds wanneer is dat verboden hier??)

  En dan heb je nog de gezelligerds hierboven die mij een zuurpruim vinden puur en alleen omdat ik andere humor heb en er wat van zeg…

  Enneh, “dan lees je maar wat anders” is zo’n afgezaagde dooddoener en sla ik even over ;).

  Mensen mensen mensen. Als jullie het zo grappig vinden, waarom reageren jullie dan zo vreselijk a-relaxt op iemand die ’t minder grappig vindt?

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  Volgens mij houdt Zaphod-B wel van wat aandacht. Zonde, want het gaat hier om Apple en de keynote van morgen. Ik ben wel benieuwd wat iedereen denkt over de one more thing. Ik heb zelf een Mac home server voorspeld. De Macbook air zal wel geen one more thing worden, lijkt mij :D

 • Profielfoto
  MacPat

  Ik vind dat Zaphod_B groot gelijk heeft. Oprechte kritiek is niets mis mee. Er werd door die “zeikerds” per slot van rekening niemand persoonlijk aangevallen! En laat dat nu precies datgene zijn dat die “positievellingen” wel doen!!!

  Laten we elkaars mening dan ook gewoon accepteren en hopen dat de redactie van deze site er wel iets nuttigs mee doet…

 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  Wat een emoties over zo’n onschuldig stukje. Uit het leven gegrepen, zullen we maar zeggen…;-)

  Ik zou wel voor willen stellen dat Zaphod’s ’15 minutes in the sun’ hier eindigen. Uiteraard staat het iedereen volledig vrij om vinden wat hij vindt van de content hier op OMT. Maar zou het kunnen zijn dat de tone of voice waarmee die mening wordt geuit mede debet is aan de reacties daarop?

  Hoe dan ook – reacties weer graag on topic of helemaal niet. Wie er toch nog onstuitbare behoefte heeft aan om de leuk/niet leuk discussie te blijven voeren, mag gebruik maken van de Love Room achter de redactielokalen. De sleutel van Studio Statensingel ligt onder de mat van de buren.

  Wel graag even de kussens weer opschudden na afloop.

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  – Ik geef mijn mening niet omdat ik om aandacht verlegen zit.
  – Dankjewel MacPat. Leuk dat er ook nog iemand is die ’t snapt.;)

  Ontopic:

  Ben erg benieuwd. Maar probeer ook niet teveel te verwachten. We zijn wel eens eerder teleurgesteld. Iedereen lijkt wel een ultra kleine / dunno nieuwe macbook te verwachten, een nieuwe Apple TV, en zo nog wat leuks.
  Maar wat te denken van de “There is something in the Air” banner die er nu al hangt in het Moscone centre? (zie macrumors.com). Zou dat duiden op een “AirBook”? (light as air). Of iets draadloos? Of UMTS / HSDPA op de 2nd Gen iPhone? Ik ben heel erg benieuwd.

  Morgenavond zullen we het weten.. Ben benieuwd!

 • Profielfoto
  Geanonimiseerde gebruiker

  Leuk! Gelukkig naast al het serieuze nieuws ook af en toe wat luchtigs. En zullen we allemaal weer ontopic? Of is dat hier niet nodig?

 • Profielfoto
  WaZoo

  Erg jammer dat er hier zo kinderlijk emotioneel gereageerd wordt op ‘andere’ meningen, ach, ik zie het met lede ogen aan met deze ‘site’…
  Ontopic: Ik hou het op de MacBookAir, de redenen zijn redelijk overduidelijk. En op mijn wish-list; een prachtige update voor de AppleTV, zodat ik um toch niet uit mekaar hoef te schroeven EN nog meer leuks voor mijn iPhone:D

 • Profielfoto
  Igor44

  Leuk stukje!:)

 • Profielfoto
  Sinaria

  Zeer matig..

 • Profielfoto
  DEMON

  MacBoek Airhead hoe verzin je het:D

  Als het een iSight heeft, flash HDD, scherm, toetsenbord en geheugen. Allemaal intern en betaalbaar, dan staat het op mijn verlanglijst.

  Een uitgeklede MacBook voor onderweg.

 • Profielfoto
  @iMen

  Heerlijk!

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  De frontpage van Apple.com is inmiddels ook aangepast. Er zit echt iets in de lucht daar…

  Maar wat ruiken we toch?

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Ik moet glimlachen om deze humor, maar hard lachen om de reacties
  Waar je je toch druk om kunt maken…

  Ben heel benieuwd wat er komen gaat morgen, helaas kan ik waarschijnlijk niet online zijn want ik krijg niet-apple-vrienden over de vloer (ja die bestaan ook). Veel plezier iedereen bij het aftellen!!!

  Ik lees trouwens net dat morgenavond de keynote al online te zien zal zijn rond een uur of 10 dus dat is wel lekker snel

  :) :D

 • Profielfoto
  zoltan

  Het respecteren van elkaars mening is basisleerstof in de godsdienst/zedenleer-lessen.
  Ik vind de tekst echt super-belachelijk en de humor is erbarmelijk laag maar dat is mijn mening en jullie mogen ook jullie mening geven (wat al herhaaldelijk gebeurd is). Ik snap jullie probleem niet, smaken verschillen en dat is nu eenmaal zo. Dus moeten jullie zeker niet op de kap zitten van Zaphod_B want ik heb respect voor die mens! Hij kwam uit voor zijn mening en dat is maar normaal.
  Dus hij is zeker geen zeikerd ik denk dat degene die op zijn mening reageerden zeikerds zijn.
  Maar dat is dan weer mijn mening.

  Groetjes,
  Zoltan

  P.S. blijven gaan Zaphod_B

 • Profielfoto
  Neptunus

  Waarom wordt de discussie niet aangegaan waarom het goed of slecht is? Noem eens goede punten, noem eens slechte punten. Daar leert René ongetwijfeld ook nog iets van. En als dan alle punten zijn uitgesproken, en meningen nog steeds verschillen, is het smaak en hoeft er niemand meer persoonlijk op aangesproken te worden.

 • Profielfoto
  Verwarring

  Een mooi stukje voor het slapen gaan:)

 • Profielfoto
  Veritas

  was Macosx.nl maar gebleven, hadden we niet dit community geleuter noch dit soort nep taalvirtuositeit.

 • Profielfoto
  spywurm

  Ik denk dat ze voor de MacWorld ’08 een luchtverfrisser met Applegeur gaan uitbrengen. Héhé zou heel origineel zijn niet…?

 • Profielfoto
  cjknl

  René, prachtig! Gewoon verrukkelijk! Zo nu en dan wat humor, OK! Wordt niemand slechter van. En anders leest ‘men’ het maar niet. Blijf jezelf, ondanks alles!

 • Profielfoto
  Veritas

  cjknl, niet lezen is wel erg moeilijk als het op de voorpagina staat niet? En Als René zichzelf wil blijven kan ie lekker op wordpress.com zichzelf uitleven.

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Leuk stukje, het nieuws halen we dan wel ergens anders.
  Humor is tenslotte heel belangrijk.

 • Profielfoto
  LEXY

  Urineren gaat de droogkloten dan weer wel goed af…
  En hoe klein moet een pikkie zijn om er niet op te trappen?!

 • Profielfoto
  boerke

  Prima verhaal, misschien voor de “zeikers” de volgende keer een “S”je in de hoek voor Satire / geen “S”eikers zonder fantasie.

 • Profielfoto
  MacBooky

  Op de vraag of het grappig is of niet zou ik persoonlijk iedereen aanraden zich eerst eens af te vragen of ie dat wil delen. Zo ja, dan geef je een ander ook impliciet het recht op een andere mening..

  Het recht op vrije meningsuiting impliceert echter niet dat je die ook per se en mening moet uiten natuurlijk… het is immers een recht en geen plicht.

  Voor wat betreft het plaatsen van een dergelijk artikeltje op de voorpagina: dat is geheel aan de redactie.

  Of ik het stukje leuk vond of niet houd ik lekker voor mezelf

  :D

 • Profielfoto
  Hanky Dussen

  Ik vind het een leuk stukje, al moet je wel een beetje ‘Apple-minded’ zijn om het te begrijpen…

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Leuk stukje!! Beetje humor mag hoor. Had het nieuwe apparaatje graag alleen nog opvouwbaar gezien…..!! Misschien kan er voor alle gebruikers zonder humor een aparte inlogcode verzonnen, waardoor ze doorgeleid worden naar een gortdroge site, maar dan ook zonder plaatjes he! Wisten jullie niet dat je – als je geen gevoel voor humor hebt – beter helemaal geen Apple kunt gebruiken. Dat ding zit vol humor!

 • Profielfoto
  madubina

  Oftewel: iedereen die het niks vindt moet zijn/haar mond maar houden? Ik moet toegeven dat ik normaal niet te moeite neem om te reageren, maar het gaat mij te ver om mensen te vragen om alleen maar positief te reageren of anders hun mond te houden. En humor lijkt mij iets persoonlijks.

  Dat was wel weer genoeg gezeik;)