Mighty Mouse verliest puist

Door: Robert de Groot - 32 reacties

De Mighty Mouse werd geïntroduceerd op 2 augustus 2005 en zorgde voor een kleine revolutie. Voor het eerst bracht Apple namelijk zelf een muis uit met meer dan één knopje. Ook was de scroll bal revolutionair, al kampte deze puist al snel met ouderwets vingervet en stof waardoor de werking af en toe naliet. Nu lijkt Apple met een oplossing te komen, want de puist gaat weg en wordt vervangen door een touch-vlak. Jawel! Ook de Mighty Mouse zal touchen.

Een bezoeker op de Duitse Apple website kwam bovenstaande afbeelding toevallig tegen. Hierop is een soortgelijke Mighty Mouse te zien is, ditmaal echter zonder puist. In mei diende Apple een patent in dat een dergelijke muis/touch functionaliteit beschrijft en daarom lijkt de introductie van een nieuwe muis steeds waarschijnlijker te worden.

Reacties

32 reacties
 • Profielfoto
  domien

  Mooi dat ik nog geen muis gekocht hebt, ach misschien is het fototje harstikke fake, we zien wel.

 • Profielfoto
  coenremmelts

  Zou wel stoer zijn!

 • Profielfoto
  iMatts

  Leuk! Hmm alleen zijn die muisjes van apple duur, als je juist een nieuwe hebt..

 • Profielfoto
  formulefan

  Hij is niet fake, maar staat overigens ook op de nederland store.

 • Profielfoto
  Grave

  Als die nou gratis bij de nieuwe mac pro zit dan vind ik het prima, kan ik em uitproberen, ben namelijk niet zo gecharmeerd van de mighty mouse. Geef mij mn VX revolution maar met 2 normale knoppen.

 • Profielfoto
  domien

  Maar als je verder klikl bij de Nl store zie je een muis met een scrollbal, we zien vanzelf wel.

 • Profielfoto
  MrPapple

  hmm, als die echt uit komt zou ik em zeker nog durven kopen:D

 • Profielfoto
  Bor

  Io het moment werk ik op een Logitech muis… Dit zou wel geniaal zijn!

 • Profielfoto
  fuen

  Zou inderdaad geeeniaaal zijn.
  Dan kan deze migthy mouse in een glazen vitrine op mijn bureau.

  Zo lang heb ik de muis niet, maar dat scrollballetje is inderdaad een rampzalige zooi, hoe mooi ‘ie ook is…

 • Profielfoto
  DCools

  Ik vindt de Mighty Mouse perfect. Ik heb er al drie versleten omdat het balletje na een tijdje niet meer rolt, ja ik rook nog en waarschijnlijk schiet er iedere keer shag in. Na drie begon ik echter toch te denken aan een andere soort muis maar als dit waar is, ideaal. Ik ben wel na de eerste overgegaan op een muis met een staartje want die Bluetooth vreet batterijen, misschien toch minder achter de Mac zitten.

 • Profielfoto
  jeneverstoker

  Hoe mooi de Mighty muis ook is, voor mij is het een ergonomische ramp. Een week na aankoop van mijn iMac heb ik de MM er af gehaald en er een Wacom tablet voor in de plaats genomen. Dat scheelt heel wat arm- en hand klachten. Voor mensen met kleine handjes zal die wel goed werken. Voor mij is het ding te smal en te laag.

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Hoezo zou deze foto fake zijn? Ik ben net zelf naar de Apple Store DE geweest en daar staat deze foto inderdaad op! Ik zou zeggen, dit kan niet anders, er zal een nieuwe komen:D

 • Profielfoto
  error

  Die Duitse site toont gewoon de oude Wireless Mouse in plaats van de Wireless Mighty Mouse. Alsof ze daar al een afbeelding zouden hebben van een toekomstige muis.

  Dat de Apple muis haar balletje gaat verliezen lijkt me overigens duidelijk. Het idee was leuk maar in de praktijk is het een drama.

 • Profielfoto
  Matsso

  Ik heb net effe gekeken op de duitse apple site: http://www.apple.com/de/mightymouse/index.html , daar is aalles gewoon normaal hoor.

  Mats

 • Profielfoto
  Mr Macintosh

  Nee in de Store, trouwens in de Nederlandse store onder Mac accessoires staat deze Mighty Mouse zonder balletje ook.

 • Profielfoto
  RuudBerg

  Prima muis die MM, scrollt als een speer.
  Anders dan de laatste logitech muizen moet je niet je hele hand op de MM willen laten rusten maar beet houden tussen duim en ringvinger en klikken met wijs-en middelvinger, super.

 • Profielfoto
  Maccessory

  Van mij mag dat balletje ook vervangen worden. Ik heb net m’n MM gemold toen ik dat balletje schoon wilde maken omdat hij niet meer draaide. Je wilt niet weten hoeveel stof daar achter weg komt (2 jaar gebruikt, niet rokend). Maar we zullen zien.

 • Profielfoto
  MauZ
 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  is die foto niet gewoon de oude wirele mouse uit het eenknops tijd perk?
  ik her er ergens nog zo een

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  @4saus: nee deze heeft ook die onmogelijke zij-flap-knopjes. Overiges een fake-plaatje, waardeloze tekst.

 • Profielfoto
  Stutger

  Heb op de zaak al een hele poos een MM (weliswaar mét draad) en daar ben ik nog steeds erg tevreden over. En als het balletje eens een keer moeilijk doet: even over het bovenbeen heen en weer raggen en voilá, he’s back!:)

  Heb trouwens een collega op de zaak die het balletje al wel heeft gesloopt… Ach, het is maar hoe je er mee omgaat, hè.:p

  Sinds december nu ook thuis een (wireless) MM, en die vind ik ook perfect werken! Hooray Mighty Mouse, don’t you change a bit!

 • Profielfoto
  Gilbert
 • Profielfoto
  MacAanZee

  Lijkt mij prima, want op geen van de drie Mighty Muizen hier in huis, doet het balletje het nog goed en het (laten) schoonmaken bij de Apple dealer helpt ook niet. Zo’n touch vlak lijkt me prima -als het tenminste lekker werkt- dat moet je toch afwachten. Een muis zonder snoer heb ik al gehad en bevalt me absoluut niet. Elke twee, drie weken je batterijen leeg, NET op het moment waarop je het absoluut niet kunt gebruiken en vrijwel zonder waarschuwing. Dus de wireless hoeft van mij pas weer als hij in een zelfladend dockje komt EN niet zo zwaar meer is.

 • Profielfoto
  Drexciyan

  Oplaadbaar met een dock zou perfect zijn.

  Maar goed, ik schaf hem alleen aan als er ook 2 knoppen komen voor “forward” en “back”. Ik kan niet meer zonder met surfen en browsen in de Finder.

 • Profielfoto
  Sunneh

  Hmz.. lol

  Heb er inmiddels al twee thuis -.-. Nadat de ene puist niet meer juist werkte nieuwe gekocht.. en deze doet het scrollen ook niet meer super … kom maar op met de nieuwe muis!

 • Profielfoto
  R-Flow

  Heb effe gegoogled en als je die foto op de Apple Store vergelijkt met een foto van de oude draadloze muis heb je een 1:1 match. Vooral het feit dat de knijpknoppen helemaal wit zijn i.p.v. grijs is opvallend. Is immers Apple’s oude stijl.

  Kijk zelf maar:
  http://www.askbjoernhansen.com/archives/2003/12/29/DSC_4851-two_mice.jpg

 • Profielfoto
  marco.nl

  Mooi… ik heb ooit m’n mightmuis ’s uitelkaar gehaald om dat rare balletje en de rollertjes schoon te kunnen poetsen. Tis gelukt maar nu is ie weer vies dus ben ik weer terug bij af en erg soepel ging het niet dus heb ik dat ding niet nogmaals uit elkaar durven halen…

  Het idee van het scrolballetje is briljant teminste dat je van links naar rechts en terug kunt scrollen en niet alleen van boven naar beneden maar het balletje zelf is waaaardeloos… dat had apple moeten weten.

  Gelukkig komt er eindelijk iets beters.

 • Profielfoto
  QriZ24

  Ik sta er met smacht op te wachten, dan ga ik mijn Mighty Mouse v01 ritueel verbranden, wat een waardeloos *** ding zeg

 • Profielfoto
  NickBook Pro

  Als dit op de markt komt is het de eerste goede muis van Apple. De 1G-iMac-donut was echt waardeloos, alle opvolgers miste een 2e knop en de huidige mighty mouse is echt een ramp. De wekelijkse schoonmaaksessie die ik moet doen is niet iets dat je verwacht van een muis met die prijs. En die zijknopjes, wie heeft die verzonnen?

  Wat mij wel gaaf lijkt: Een muis met touch-scroll, waar je ook met 2 vingers kan pinchen. Ik zie het wel voor me dat ik in Photoshop inzoom door mn wijs- en middelvinger uit elkaar te bewegen.:)

 • Profielfoto
  SeaTrue

  volgens mij is dat ook gewoon nog een oude foto, van de apple pro mouse, diegene voor de mighty:

  http://macfannet.mycom.co.jp/special/MWCExpoSF2002/images/lcdimac/s-050.jpg

  anders zou ik het wel heel cool vinden, een muis met multi touch

  edit: bij nader inzien; de opening tussen het wit en het platiek is bij de oude veel groter dan op bovenstaande, we kunnen dus toch nog geloven in een mtmm!

 • Profielfoto
  flitzpol

  Kijk dat is goed nieuws!!! Ik heb er al 2 versleten en das een beetje balen!!! Dus kom maar op met die Touch!! Ik ga hem 100% halen!!!