MacBook Air niet zo snel als oudere broers

Door: Robert de Groot - 16 reacties

De MacBook Air heeft inmiddels al een hoop nieuwe eigenaren en reviewers mogen verwelkomen. Nu de jongste notebook van Apple op de markt gekomen is, kunnen Appels met Peren vergeleken worden, totdat we letterlijk een ons wegen. Zo heeft de Amerikaanse Megaherz-nerd Adrian Covert het voor elkaar weten te krijgen om een MacBook Air te testen tegen een MacBook en MacBook Pro komend uit willekeurige generaties.

Goed, zonder te testen voorspellen we dat de langzaamste MacBook Pro (Core Duo 1.83GHz, 01-2006) nog sneller is dan de MacBook Air van 1.6GHz met een veredelde iPod HD. Ook de MacBook zal sneller zijn, zeker als je in je test de Core Duo 2.0GHz gebruikt. Na testen weet Adrian volgens zijn eigen opgestelde methode het helemaal zeker: De MacBook Air is gewoon langzamer dan een MacBook Pro van alweer twee jaar oud


De bevindingen kloppen met de hypotheses!

Maar wat heeft de slanke Air nu met die dikke MacBook Pro of plastieken MacBook te maken? De Air verdient zijn eigen segment en identiteit. Vergeleken met zijn ├ęchte broertjes en zusjes doet hij het best goed en heeft hij bovendien een normaal scherm en lekker toetsenbord.

Kortom, Adrian zocht gewoon naar een slecht excuus om geen MacBook Air te hoeven kopen. Dat snappen we helemaal! Het apparaat komt zelfs met zijn eigen OS X versie, hoe veel gekker wil je het krijgen?

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  macG5

  Ik vind het normaal dat ie niet sneller is… Hij is zo dunt dat je er niet echt een superprocessor kan in steken..

 • Profielfoto
  French

  En dan nog vind ik het goede tijden tov MB en MBP voor wat je kan verwachten van de MBA.

 • Profielfoto
  Xcode

  Dat was op de dag dat de MacBook Air werd geïntroduceerd al bekend. Dus dit is mosterd na de maaltijd en heel logisch. Beseft iemand wel hoe dun de MacBook Air is?

 • Profielfoto
  Guido4ever

  Ik ben meer geinteresserd in een benchmark test met de Solid State Drive. Logisch dat een 1.6 GHz met een 80 GB mini schijfje van 1,8 inch op 4200 rpm een stuk langzamer is. Ik verwacht dat de Macbook Air 1.8 met de 64GB SSD een stuk betere resultaten zal halen.

  En dan nog, hij is wel gigantisch dun.

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  Hoe dun is hij dan precies? Want de achterkant is een stuk dikker dan de voorkant…

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  Pardon? Dikke MBP? ;)

 • Profielfoto
  Rub3n

  ik zou zo’n ding ook niet kopen voor prestaties.. meer voor preSENtaties… ideaal om mee te nemen naar je klant! Haal je het “concept” uit een enveloppe, staat ut gewoon digitaal op een notebook ! IDEAAL hahah:P

 • Profielfoto
  zaqarov

  Ik wil die resultaten inderdaad ook nog wel eens opnieuw zien met een SSD erin.
  Als die dingen wat goedkoper worden gaat er meteen een in mijn MBP.
  Ik verbaas me er trouwens nog elke dag over hoe dun mijn MBP wel is.

 • Profielfoto
  TandMac

  @Xcode,
  hij is dun, maar…..
  had je dan last om een Macbook (pro) te herbergen..?

  ;)

 • Profielfoto
  NCK

  @TandMac, een MBP is eigenlijk ook ‘dun’ maar als mijn boekentas vol zit en de rits amper toegaat, vind ik hem dik :p

 • Profielfoto
  PowerMac

  @1984: Geweldig filmpje!!!

  Als mijn boekenkast vol zit gaat er geen Suske & wiske meer bij, dus ook geen statenbijbel: vol is vol.

  Voorde rest is het gewoon een gewldig gaaf ding: je gaat ook niet verhuizen met een Ferrari,maar er past natuurlijk wel een Ferrari motor in die lelijke OMT Mercedes!
  Inderdaad zullen we tzt eens een paar SSD tjes kopen en in de Macbookjes Pro stoppen!

 • Profielfoto
  joasdekker

  Wat is er dan anders aan het OS?

 • Profielfoto
  santi

  Interessant weetje als je iemand bent die zijn complete leven per activiteit klokt met een timer. En hoewel autism en computernerdism niet ver bij elkaar vandaan liggen, geloof ik niet dat je veel van dat soort mensen zal tegenkomen op aard’.
  Kortom, lekker belangrijk. Als je je veters gaat strikken denk je toch ook niet: “Hee wacht, vanmorgen deed ik er nog 3 seconden langer over!”. Right?

 • Profielfoto
  PowerMac

  @Santi:

  Right!