Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 31 januari 2008

MacBook Air niet zo snel als oudere broers

De MacBook Air heeft inmiddels al een hoop nieuwe eigenaren en reviewers mogen verwelkomen. Nu de jongste notebook van Apple op de markt gekomen is, kunnen Appels met Peren vergeleken worden, totdat we letterlijk een ons wegen. Zo heeft de Amerikaanse Megaherz-nerd Adrian Covert het voor elkaar weten te krijgen om een MacBook Air te testen tegen een MacBook en MacBook Pro komend uit willekeurige generaties.

Goed, zonder te testen voorspellen we dat de langzaamste MacBook Pro (Core Duo 1.83GHz, 01-2006) nog sneller is dan de MacBook Air van 1.6GHz met een veredelde iPod HD. Ook de MacBook zal sneller zijn, zeker als je in je test de Core Duo 2.0GHz gebruikt. Na testen weet Adrian volgens zijn eigen opgestelde methode het helemaal zeker: De MacBook Air is gewoon langzamer dan een MacBook Pro van alweer twee jaar oud

De bevindingen kloppen met de hypotheses!

Maar wat heeft de slanke Air nu met die dikke MacBook Pro of plastieken MacBook te maken? De Air verdient zijn eigen segment en identiteit. Vergeleken met zijn échte broertjes en zusjes doet hij het best goed en heeft hij bovendien een normaal scherm en lekker toetsenbord.

Kortom, Adrian zocht gewoon naar een slecht excuus om geen MacBook Air te hoeven kopen. Dat snappen we helemaal! Het apparaat komt zelfs met zijn eigen OS X versie, hoe veel gekker wil je het krijgen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
MacBook Air niet zo snel als oudere broers
Sluiten