iPod games nog geen succesnummer

Door: Rene Bouwmeester - 53 reacties

Het spelen van spellen op de iPod is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.

Ook de laatste titels die in de iTunes Store verschenen scharen zich in dit rijtje: op het eerste oog voelt het allemaal vertrouwd aan, maar al snel blijkt het spelplezier tot onder het nulpunt te dalen – hetgeen zich ongetwijfeld zal vertalen in de verkoopresultaten.

Wellicht is het zo langzamerhand tijd om de handdoek te werpen en vast te stellen dat het gewoon niet werkt: klassieke games porteren naar een clickwheel interface. Op zich geen man over boord, want dit kon wel eens de laatste generatie iPods zijn die met zo’n hopeloos verouderd wiel door het leven moet. Nog even en de hele familie laat zich enkel bedienen door wat vingeracrobatiek op het glijvlak.

Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar de release van de Software Developers Kit voor de iPhone en iPod Touch die, als Ome Steve niet te hard gelogen heeft, de komende maand het licht moet zien. Relaxed een potje schaken in de file. Double-tappend als aap over rollende vaten springen. Pinchenderwijs met duim en wijsvinger de tien kilometer schaatsen tijdens de Winter Olympics.

We kunnen niet wachten.

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  soulutions

  Ach, ’t zijn leuke tijdkillers, vooral de Sudoku en Texas Hold ‘em Poker en de prijzen zijn er ook naar: meerdere uren plezier mee gehad voor het geld van 2 uurjes parkeren. Hou niet zo van die ‘behendigheid’ games…

 • Profielfoto
  iJos

  platte beeldspraak :angry:

 • Profielfoto
  MacSullivan

  “…is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.”
  ??? Niet grappig en niet nodig.

 • Profielfoto
  MichMich

  Nou inderdaad… :angry: ik ben echt geen heilig boontje (in tegenstelling zelfs). Maar om een nieuwsitem zo te beginnen kan echt niet. Sorry. Jammer trouwens dat dit het zoveelste nieuwsitem is, waarbij een kritische noot als eerste in me naar boven komt.

  Misschien moet ik het wel gewoon bij het forum houden.

 • Profielfoto
  proud

  masturberen met een halfgezwollen lid…

  :sealed:

  Sorry maar dit gaat erover… Eff aanpassen rené!

 • Profielfoto
  1973

  ‘Het spelen van spellen op de iPod is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.’

  Briljant bedacht! Hahaha….ik lig hier helemaal in een deuk!

 • Profielfoto
  JimB.

  Wat een humorloze zuurpruimen. Ik vind het wel vermakelijk.:)

 • Profielfoto
  Hanhart

  Nou,

  Ik vind het wel een verademing. :p

 • Profielfoto
  Ramac

  wat een geniale uitspraak, haha, ik heb zelf zes iPodgames gekocht, maar nu ik m’n iPhone heb speel ik ze zelden… Maar het idee vond ik wel leuk eigenlijk..

 • Profielfoto
  MrAcid

  Hahaha, mooie opening!

 • Profielfoto
  Roggie

  Er is een tijd en plek voor alle mogelijke beeldspraak, maar een nieuwsitem zo beginnen…
  Mijn zoontje en mijn vader lezen dit ook, dus als je jezelf enigszins serieus neemt als nieuwsbrenger hou je een beetje rekening met de diversiteit van je lezers.
  Als we over halfgezwollen uitsteeksels en masturberen willen lezen gaan we wel ergens anders heen.
  Bovendien: als iedereen het over je openingszin heeft schiet je verhaal z’n doel totaal voorbij.

 • Profielfoto
  MonoSynth

  als jullie als een serieus te nemen medium over willen komen kunnen jullie toch beter het verhaaltje aanpassen. Dit is Geenstijl niet….

 • Profielfoto
  Bor

  iPod nano G1, dus geen games voor mij:(
  Heb inmiddels wel 516 punten met brick gehaald!:D

 • Profielfoto
  matsoftmac

  Ik vind het ook een raar begin ???

  Voor de rest zie ik niet echt wat het nieuws is.

  Maarja, altijd leuk om iets te lezen

 • Profielfoto
  soulutions

  Ach, hij vind die games niks en gaat liever ‘iets anders doen’…:p

 • Profielfoto
  proud

  Weetje, tis een nieuws site, geen blog…

 • Profielfoto
  JDVM

  Je probeert erg flauwe humor te combineren met Apple-nieuws. Ik vind het niet zo geslaagd.
  Voor m’n portie humor ga ik wel naar GeenStijl of Fok forum #49.

 • Profielfoto
  Ouistiti

  1) Die intro is nogal droog, maar inderdaad, niet echt op z’n plaats op de beginpagina van een website als OMT. Ik vindt het een beetje aandachtzoeken eigenlijk…
  2) Inderdaad, niet echt nieuw nieuws hé?
  3) Ik vroeg me af, die SDK, hoe gaan ze dat uitbrengen denken jullie? Zal dat meegebracht worden in een firmware update? En zal het zo zijn dat de wereld van jailbreaken en hacken en al dat gezever (op Sim-oplossingen voor de iPhone na dan) op de achtergrond zal vervagen en uiteindelijk een concept van verleden tijd worden?
  Of zal de SDK op de iPhone via iTunes geïnstalleerd kunnen worden, tegen betaling? Het zou toch typisch zijn voor Apple om er geld voor te vragen, als ze al 5€ vragen voor 1 enkel iPod-spelletje? Wat zullen ze dan niet vragen voor een applicatie die je duizenden spelletjes (en andere apps natuurlijk) kan bezorgen?
  Wat denken jullie?

  Misschien meer een vraag voor in de community…

  BTW, het is ‘veel plezier heb je er niet ‘aan” en niet ‘veel plezier heb je er niet ‘van”

 • Profielfoto
  Xigh

  Perfecte beeldspraak. Wat mij betreft een goeie post hoor, ik ben niet zo gevoelig dat ik vergelijkingen die de vleeswaren betreffen niet kan hebben.
  En verder inhoudelijk heb je ook gelijk;)

 • Profielfoto
  Veritas

  wat een schuttingtaal…

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Daar gaan we weer…..
  Wordt steeds droeviger hier…

 • Profielfoto
  Cloudsurfer

  “Het spelen van spellen op de iPod is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.”

  Okee? Houd die vergelijkingen aub voor je vriendenkring.

 • Profielfoto
  Wolf_H

  Dat is iets wat ik van de auteur dus niet hoef te weten. Daar gaat mijn avondeten! :angry:

 • Profielfoto
  hankie

  De opening is niet alleen plat maar ook misplaats. Tenzij de auteur, gelet op het doortrekken van zijn vergelijking in alinea 2, meent dat zijn half gezwollen lid ‘ vertrouwd aanvoelt, maar al snel het spelplezier tot het nulpunt doet dalen’. Ik bedoel als je dan smerig wilt openen, maak er dan ook een punt mee anders hebben dit soort vunzigheden geen enkele toegevoegde waarde.

 • Profielfoto
  iPodder

  Als OMT zijn lezers wil behouden, moet je vooral zulke berichten op de voorpagina zetten…..

 • Profielfoto
  Xigh

  http://www.engadget.com/2008/01/17/survey-finds-apple-users-have-sense-of-superiority-no-wait-h/

  Ik zie een overeenkomst. Misschien moeten sommigen iets meer de humor van dingen in zien en niet alles zo alles in het serieuze trekken.
  Ga dan RSS feeds lezen, krijg je al je informatie heel zakelijk en heel up to date. Hoeft er ook niets op nieuwswaarde gekeurd te worden of op originaliteit.

  Sorry voor m’n botheid, maar kijk dan toch er gereageerd word op een simpel grapje. Het staat er ook nog eens netjes, dus voor de jongere lezer is het ook best nog te lezen en bovendien zegt niemand iets als het een grapje van hetzelfde kaliber in combinatie met onze favoriete concurrent gemaakt word.

 • Profielfoto
  Koen van Tongeren

  @ Xigh: geniale link en point well made.

 • Profielfoto
  Marconius

  Ik heb het Solitair gekocht, en ik kan er geen genoeg van krijgen! Inmiddels als 50 speeluren gemaakt!:)

 • Profielfoto
  excel20

  Kom op René, het mag wel wat minder banaal!

 • Profielfoto
  1973

  Renè past het bericht niet aan. Ik denk dat hij aan het mastur… iPod spelletje aan het spelen is :D

 • Profielfoto
  Brasco

  zucht, wat een toestand..

 • Profielfoto
  grafiwilbert

  Gewaagd. Té gewaagd.

 • Profielfoto
  LEXY

  Heb ik mij al verbaasd over het hoge zuurpruim gehalte in de Mac community, nu blijken er een flink aantal ook nog minstens zo preuts te zijn als menig Staphorstenaar. OMT een Zwarte Kousengemeenschap…?!
  Jongens (en meisjes), welkom in de wereld. Enne een Mac laat zich ook prima lenen voor het kijken naar porno en lezen van platte humor!!! Heerlijk toch…:p

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  Het mooie van beeldspraak is dat het zo vulgair is al jou eigen fantasie. dus wie is hier nu fout;) Hahaha

  Er is hier nu in iedergeval veel meer leven in de tent sinds de veranderingen hier. (OSX naar OMT) Klagie over van alles terwijl de ander het weer prijst.

  Ik vin het wel cool.. eindelijk is een keer wat anders. een frisse wind (of kan ik dat soms ook niet zeggen…? :P)

  anyway ik ben blij dat ik eindelijk een nieuws site heeft die het nerd gehalte weer te verlagen met een flinke dosis humor. Dat niet iedereen dat trekt(eeehm..?) …is jammer. Maar het gaat uiteindelijk om de boodschap en ik moet zeggen dat Rene daar groot gelijk in heeft.

 • Profielfoto
  Strikey_

  Ik snap niet waarom iedereen hier zo moeilijk over moet doen. Misschien omdat je nichtje van 9 jaar, wanneer ze opzoek is naar het laaste apple nieuws is……. het woord mastruberen leest.

 • Profielfoto
  bca303

  Goeie intro:D Ben het er ook mee eens dat die spelletjes op een iPod niet ideaal zijn. Het is het inderdaad gewoon net niet. Als een cabaretier zo’n grap zou maken, zou ik ook moeten lachen, maar omdat dit een mac forum is, mag zoiets niet? Kom op zeg, get a life!

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Ik zie geen verwijzingen naar geslachtdelen in die link van Xigh trouwens Koen,dus hoezo point well made?

  Humor is op zich niks mis mee, maar dit is (let wel,IK stoor me er niet aan en vind het zelfs nog mild grappig) natuurlijk niet echt geschikt op een nieuwssite.
  Wat je er ook over zegt, er komen hier vogels van divers pluimage, en ik weet zeker dat veel mensen hier niet om kunnen lachen en zich er wel aan storen.

  Als dat de weg is die je wilt inslaan, heb ik niks gezegd.

  En in ieder geval bewijst het weer dat mensen wel degelijk de voorpagina lezen.;)

 • Profielfoto
  MvdM

  Waarom toch? Je kunt het toch ook brengen zonder zulke rare vergelijkingen? Laatst was er een nieuwsartikel waar ik ook al bij dacht : kan het niet wat minder? Toen was het spottend.

 • Profielfoto
  demandiebakt

  Waar zal ik me vandaag eens druk om gaan maken,
  zucht…

 • Profielfoto
  Aiko

  Kan niet anders dan het eens zijn met de zeurpieten hier; voor een nieuwsartikel mag er best gestreefd worden naar enig niveau dat uitstijgt boven SBS6 qua taalgebruik. Voor elke treffende uitspraak is er ook wel een charmanter alternatief te bedenken.

 • Profielfoto
  heropa

  “Het spelen van spellen op de iPod is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van”

  Wat is dat precies heb ik nooit last van en weet dus ook niet of de lol er dan vanaf is. :D :p

 • Profielfoto
  Genius

  Ik kan anders best goed genieten van het masturberen met een halfgezwollen lid.

  Speel regelmatig tetris of poker op mijn nano.

 • Profielfoto
  dhocks

  stelletje kinderachtige puriteinse schijnheilen hiero zeg.. ga even allemaal bij Balkenende huilen ofzo…
  René ik vind het een grappige beeldspraak, en ik vind dat dat moet kunnen.
  Basta.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Vind er niets geniaal aan, zo kan ik honderden intro’s bedenken. ’t Is gewoon makkelijk scoren.
  Ben absoluut niet tegen humor, maar dan moet je weten welk soort journalistiek je wil brengen. Wat haalt het uit om hoogstaand te brengen (items uit bv. Amerika waren super) om later plat op je bek te gaan met vuilbekkerij ?
  Het is niet de humor die telt maar de verwachtingen die je hebt van een site. Zo lees je toch ook een serieuze krant om een andere reden dan een tabloid, niet waar.

 • Profielfoto
  napoje

  Het lezen van nieuwsitems van Rene Bouwmeester is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.

 • Profielfoto
  MichMich

  Mhauahaha +1 voor napoje.

 • Profielfoto
  fuen

  ‘Zijn we nou gekke applegebruikers, of nette windows-man-in-pakken?’:P
  Kom nou toch, dat is precies wat ik ook wil doen met mijn sites, nu, en ook nog over 50 jaar; wees wat ‘opener’, neem alles niet zo serieus, het is toch gewoon leuk?

  Als ik even een stapje naar bright mag maken; veel stukjes uit hun podcasts gaan ook helemaal nergens over, en daarom juist is het leuk erheen te kijken.

  Is hier ook zo; eerlijkgezegd kom ik hier niet voor een nette nieuwssite, ik kom hier om – inderdaad – een beetje te kijken wat er rondgaat in macland, en me te vermaken tussen allemaal ‘macgekken’, dan kan zo’n intro toch ook best?

  Het is geen krant hier, maar een groep mensen die iets leuk vinden om te doen.

  Maargoed, @ het nieuwbericht; ik heb geen iPod om games op te spelen, maar ik kan ’t me wel voorstellen, zo’n klein scrollwheel. De games die op m’n nano staan (brickdinges, naam vergeten, en nog een, welke ik zelfs helemaal ben vergeten) speel ik ook nooit. Af en toe kom ik ze eens tegen, mar na een minuut heb ik al pijn in m’n hand van het krampachtige heen-en-weer gescroll.

  Hoe dan ook; het scrollwiel mag wat mij betreft best nog een tijd blijven voor bepaalde iPods.

 • Profielfoto
  caers_bart

  “Het is geen krant hier, maar een groep mensen die iets leuk vinden om te doen.”

  Aan de reactie te zien vind toch niet héél de groep het even leuk!

 • Profielfoto
  fanatic

  is het niet fijner om de games te promoten zoals als je een iPod koopt 1 iPod game kunt krijgen die je van de iTunes Store kunt halen. want volgens mij zijn er veel mensen die niet weten wat je kunt met de iTunes Music Store

 • Profielfoto
  Veritas

  Het is gewoon abject en infaam, en klaarblijkelijk heeft meneer Bouwmeester geen fatsoen. Ben overigens niet de enige die een dergelijke mening overhoud aan meneer: (http://pliep.nl/blog/2006/07/henk_haas_de_pestende_puber).

  Was Aad er maar, dan zou dit soort peuter en schuttingtaal niet voorkomen.:(

 • Profielfoto
  Marius1976

  Toch vind ik het gezemel van vele mensen die zich menen te moeten profileren als het braafste jongetje (meisje?) van de klas, veel verwerpelijker dan de gewraakte zin van René -die hoe ‘twijfelachtig’ die uitspraak ook mag zijn, wel heel treffend de speelbaarheid van de games in een beeldspraak weet te vangen-

  Neem nou de reactie boven mij van Veritas. Wat een veroordeel en onjuistheden.

  Veritas schrijft.

  1. Het is…

  Hij bedoelt natuurlijk Ik vind…

  2. …klaarblijkelijk….

  Hoezo klaarblijkelijk? Voor jou helder, maar niet voor mij.

  3. …heeft meneer Bouwmeester geen fatsoen…

  En dat bepaal jij? Nogmaals: het hebben van een mening, is heel wat anders dan het ventileren van een feit.

  4. Ben overigens niet de enige….

  Ik begrijp dat je met zo’n twijfelachtige bijdrage inderdaad de hulp van derden nodig hebt om je vermeende gelijk kracht bij te zetten. Overigens wel prettig dat je toegeeft dat het om een mening gaat.

  5. Peuter- en schuttingtaal.

  René Bouwmeester beschrijft iets waar een taboe op rust. Hij gebruikt daarvoor de meest keurige woorden die daarvoor in de Nederlandse taal aanwezig zijn. Niets schuttingtaal, en al zeker geen peutertaal. Overigens als iemand met termen als ‘Abject’ en ‘Infaam” begint te strooien, dan zet ik daar -jawel mijn mening- ook vraagtekens bij: elitair gezwam namelijk.

  Groeten
  Marius

 • Profielfoto
  Sinaria

  +1 voor Marius

 • Profielfoto
  nilsgroot

  leuk geprobeerd Apple maar ik gebruik mijn iPod voor muziek, podcasts en sinds een jaar ook voor hardlopen. Spelletjes spelen? Daar heeft Nintendo veel meer ervaring mee en dat is te merken als ik mijn Nintendo DS in de hand heb. Natuurlijk kan ik daar ook muziek op gaan zetten, maar speelt dat nou zo makkelijk af? Nee toch.