Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 24 januari 2008
Leestijd: 1 minuut

iPod games nog geen succesnummer

Het spelen van spellen op de iPod is als masturberen met een halfgezwollen lid: als je maar graag genoeg wilt dan gaat het allemaal net, maar veel plezier heb je er niet van.

Ook de laatste titels die in de iTunes Store verschenen scharen zich in dit rijtje: op het eerste oog voelt het allemaal vertrouwd aan, maar al snel blijkt het spelplezier tot onder het nulpunt te dalen – hetgeen zich ongetwijfeld zal vertalen in de verkoopresultaten.

Wellicht is het zo langzamerhand tijd om de handdoek te werpen en vast te stellen dat het gewoon niet werkt: klassieke games porteren naar een clickwheel interface. Op zich geen man over boord, want dit kon wel eens de laatste generatie iPods zijn die met zo’n hopeloos verouderd wiel door het leven moet. Nog even en de hele familie laat zich enkel bedienen door wat vingeracrobatiek op het glijvlak.

Wij kijken in ieder geval reikhalzend uit naar de release van de Software Developers Kit voor de iPhone en iPod Touch die, als Ome Steve niet te hard gelogen heeft, de komende maand het licht moet zien. Relaxed een potje schaken in de file. Double-tappend als aap over rollende vaten springen. Pinchenderwijs met duim en wijsvinger de tien kilometer schaatsen tijdens de Winter Olympics.

We kunnen niet wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.