iPhones zoek?

Door: Onno Titulaer - 24 reacties

De iPhone is een mooi eigentijds hebbeding en Apple kan dan ook met recht trots zijn op dit product.

Uit de cijfers van Apple blijkt dat er vier miljoen exemplaren hun weg naar de telecompartners hebben gevonden. Grootste afzetmarkt is natuurlijk de Verenigde Staten waar het toestel verkrijgbaar is met een abonnement van AT&T.
AT&T geeft aan ongeveer 2 miljoen klanten te hebben met een iPhone-aansluiting.

Daarnaast zijn er naar schatting 400 duizend iPhones verkocht in Europa waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Een snelle rekensom leert ons dat er dan 1,6 miljoen iPhones over zijn. Echt onduidelijk is het natuurlijk niet wat er met deze grote groep iPhones is gebeurd. Via andere kanalen zijn ze aangeschaft en draaien simlockvrij op netwerken van andere operators. Apple zelf schatte dat aantal op een kwart miljoen exemplaren, maar volgens kenners ligt het aantal in werkelijkheid veel hoger. Andere analisten beweren echter dat de verkoopcijfers tegenvallen en dat dus een groot deel van de ontbrekende telefoons simpelweg niet verkocht zijn. Zij zouden op kopers liggen te wachten in winkels van AT&T en Apples Europese partners.

Onderzoeksbureau Bernstein verklaarde zelfs dat Apple een probleem lijkt te hebben met de groeiende voorraad. De vraag naar de iPhone zou kleiner zijn dan investeerders op grond van de cijfers van Apple hebben aangenomen.

Reacties

24 reacties
 • Profielfoto
  ISS

  De iPhone wordt in Nederland waarschijnlijk geen verkoophit, Nederlanders zijn niet gewend (en willen ook niet) te betalen voor een mobiele telefoon; en zeker niet als je+/- 50 euro per maand moet betalen voor een abonnement en dan ook nog 400 euro voor een iPhone. Om nog maar te zwijgen over het ontbreken van UMTS en GPS.

 • Profielfoto
  Neptunus

  Ik haal hem van de zomer in Amerika..:p

 • Profielfoto
  /dev/enschede

  Ik veronderstel dat kopers toch wel een probleem hebben met de koppelverkoop van toesten en abonnement. Het zou me niets verbazen als Apple over een jaartje zomaar stopt met de koppelverkoop en de de toestellen simlockvrij gaat verkopen.

  Daarmee zouden ze een belangrijk deel van de corporate markt, waar werknemers een simkaart van de baas krijgen, opentrekken. Nu is dat officieel niet mogelijk.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @Marc Enschede:
  Als je effe uitrekent hoeveel Apple nu verdient aan de verkoop èn de abonnementen, lijkt het sterk dat ze de koppelverkoop verlaten.

 • Profielfoto
  Justus

  Effe een andere vraag – is nu al bekend wanneer de iphone naar nl komt?

 • Profielfoto
  jago

  Zoals steeds weet je dat niet bij Apple. Maar bij de belgishe reseller switch staat er op de site: “Beschikbaar in de zomer van 2008. Meer informatie volgt vanaf april.”.

 • Profielfoto
  PowerMac

  iPhone is eind juni 2007 gelanceerd. Tegen de tijd dat ie in Nederland/Belgie uitkomt is ie dus een jaar oud. Tegen die tijd zal het er dik inzitten dat modelletje 2 eraan komt. Als Ned/Belgie gebruikt wordt om inventory te lozen, zou dat wel erg triest zijn.

 • Profielfoto
  jeroentje

  Als Apple nu de iPhone uit zal brengen, dan is echt wel de hype er vanaf. Het blijft ook verdomt stil rond om introductie in de rest van Europa, zouden ze dan toch met een iPhone II komen om de Europese kopers warm te laten worden voor de iPhone??

 • Profielfoto
  Ouistiti

  “Een snelle rekensom leert ons dat er dan 1,6 miljoen iPhones over zijn. Echt onduidelijk is het natuurlijk niet wat er met deze grote groep iPhones is gebeurd. Via andere kanalen zijn ze aangeschaft en draaien simlockvrij op netwerken van andere operators.”

  En what about de officiële simlockvrije iPhones in Frankrijk? Die worden vergeten in de berekening…

 • Profielfoto
  iPatjj

  @Ouïstiti

  Lees is goed;)

  Daarnaast zijn er naar schatting 400 duizend iPhones verkocht in Europa waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

 • Profielfoto
  Skitel

  Ik wil ook zo’n iPhone tasje :p

 • Profielfoto
  mekker

  intressant stukje, wat zijn de bronnen?

 • Profielfoto
  rapanui

  “De vraag naar de iPhone zou kleiner zijn dan investeerders op grond van de cijfers van Apple hebben aangenomen” Laten we het hopen, dan zijn we hopelijk snel van dat onding verlost!

 • Profielfoto
  MacAanZee

  Nederlanders zijn zeker gewend te betalen voor mooie en speciale mobieltjes en doen dat ook op grote schaal. er zijn speciale Nokiamodellen die niet meer functies hebben, maar er alleen maar extra luxe uitzien en die kosten zo’n 600 tot 1000 euro extra. die worden behoorlijk veel verkocht. Als de iPhone op de markt komt EN ze gaan ook ’s een keer behoorlijk reclame maken, dan wordt ie zeker de best verkochte telefoon.

 • Profielfoto
  joosty

  En wanneer komt die dan eindelijk is officeel in Nederlands….

 • Profielfoto
  Undaunted

  @ISS en terecht, de bedragen die je noemt zijn belachelijk om voor een telefoon neer te leggen.

 • Profielfoto
  disruption

  @ ISS, ik ga volledig akkoord met je. In België is het net hetzelfde…
  Misschien kijken hoe een rev2 eruit ziet, al dan niet binnenin of buitenaan.

  Till then, blackberry curve all the way:)

 • Profielfoto
  chatsmit

  quote iPattjj “Lees is goed;-)

  Sgrijf us goet :D

  “Die andere 1,6 miljoen iPhones liggen dus gewoon in winkels en webwinkels te wachten om verkocht te worden…”
  Maar zijn dus al door Apple aan hen verkocht. Dus dan klopt het gewoon, toch?

 • Profielfoto
  Pascal72

  wat een gezeur zeg. Die hele lancering van de iphone in europa begint een aardige rommelige boel te worden.

 • Profielfoto
  MacFundamentalist.nl

  ‘Volgens analisten”. Dus analisten maken een schatting. Die schatting is irreëel. En dat is de schuld van Apple.

  Mmm… Ik word ook analist. Altijd gelijk.

 • Profielfoto
  hotel17

  heb vorige week een iphone gekocht en unlocked met turbosim.
  schitterend toestel, alleen de kwaliteit van het bellen stelt teleur.
  als je belt terwijl je je verplaatst (auto), begrijpt de persoon waar je naar belt nauwelijks wat je zegt. en als je stil staat en belt, dan is de kwaliteit van de speaker echt wel pover.

 • Profielfoto
  Rolf

  ik heb 1 van die 1,6M….LOL

 • Profielfoto
  iSponge

  Als ze die krengen nou es gewoon simlock vrij maken en naar de rest van europa sturen (nl bijv.) zijn ze ook van dat probleem af.. dus Apple, doe ff nie zo moeilijk!