Onno Titulaer
Onno Titulaer Nieuws 27 januari 2008

iPhones zoek?

De iPhone is een mooi eigentijds hebbeding en Apple kan dan ook met recht trots zijn op dit product.

Uit de cijfers van Apple blijkt dat er vier miljoen exemplaren hun weg naar de telecompartners hebben gevonden. Grootste afzetmarkt is natuurlijk de Verenigde Staten waar het toestel verkrijgbaar is met een abonnement van AT&T.
AT&T geeft aan ongeveer 2 miljoen klanten te hebben met een iPhone-aansluiting.

Daarnaast zijn er naar schatting 400 duizend iPhones verkocht in Europa waaronder Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië.

Een snelle rekensom leert ons dat er dan 1,6 miljoen iPhones over zijn. Echt onduidelijk is het natuurlijk niet wat er met deze grote groep iPhones is gebeurd. Via andere kanalen zijn ze aangeschaft en draaien simlockvrij op netwerken van andere operators. Apple zelf schatte dat aantal op een kwart miljoen exemplaren, maar volgens kenners ligt het aantal in werkelijkheid veel hoger. Andere analisten beweren echter dat de verkoopcijfers tegenvallen en dat dus een groot deel van de ontbrekende telefoons simpelweg niet verkocht zijn. Zij zouden op kopers liggen te wachten in winkels van AT&T en Apples Europese partners.

Onderzoeksbureau Bernstein verklaarde zelfs dat Apple een probleem lijkt te hebben met de groeiende voorraad. De vraag naar de iPhone zou kleiner zijn dan investeerders op grond van de cijfers van Apple hebben aangenomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPhones zoek?
Sluiten