Robert de Groot
Robert de Groot OMT Specials 12 januari 2008

iPhones? Ja. Tickets? Ja. Camera? Ja. Let’s go!

In Studio Statensingel zijn drie mannen zich druk aan het voorbereiden voor de MacWorld 2008. Ik verlaat de Lichtstad en vertrek richting Havenstad, alwaar ik een kijkje ga nemen bij Lucas, Koen en Jan David, die druk bezig zijn om hun bezoek aan de States zo vloeiend mogelijk te laten verlopen.

Blijkbaar komt er heel wat kijken bij het bezoeken van de MacWorld. Allereerst dienen de vliegtickets geboekt te worden, maar als je toch in San Francisco bent dan is het misschien handig om al wat zaakjes vooraf te regelen. “We zijn druk bezig om contact te leggen met interessante personen, wellicht dat we hier en daar nog een interviewtje eruit weten te persen”, aldus Koen. Jan David weet al te melden dat Wozniak niet aan interviews doet, maar hij loopt altijd rond in het Moscone Center en dus bestaat er een kleine kans dat ze hem op de camera krijgen. “Verdere details bewaren we tot het verschijnen van OMT #111”, laat Lucas weten met een grote grimas.

Even nog leek het bijna mis te gaan. Jan David bleek namelijk als enige geen perskaart te hebben ontvangen, om nog onbekende reden. Na een aantal telefoontjes bleek het allemaal toch orde te komen en kunnen de heren zaterdag ochtend rustig in het vliegtuig stappen om de oceaan te oversteken.

Terwijl Lucas, Koen en Jan David in San Francisco zullen genieten van een mooie weekend en een unieke ervaring, verzorgt de rest van de Crew de zaakjes op het kantoor. René zal dinsdagavond naast de server staan en wanneer nodig op ‘reset’ duwen. Adriaan zorgt ervoor dat geabonneerde leden via SMS op de hoogte worden gehouden van alle introducties op de Keynote. Tijdens de Keynote zal de OMT-site plaats maken voor een lichtereversie, die als een ouderwetse telex jullie zal voorzien van het laatste nieuws en de rest van de redactie zal gelijk na Steve’s praatje ook de frontpage voorzien van een frisse update. Oftewel, all things covered.

Na drie delicate koppen koffie, verlaat ik de heren weer om terug te keren naar de gemoedelijke Lichtstad. Ik wens ze een mooi weekend en hopelijk komen ze met mooie verhalen terug naar Nederland.

Reageer op artikel:
iPhones? Ja. Tickets? Ja. Camera? Ja. Let’s go!
Sluiten