Heeft iemand de beamer gezien?

Door: Robert de Groot - 17 reacties

Over enkele jaren denken we met weemoed terug aan de tijd dat we drie koffers mee moesten slepen om een tien minuten durende presentatie te geven aan de klant. Eén koffer voor de laptop, één voor de beamer en één voor de papieren. Voordat je kon beginnen stond het zweet al met enkele millimeters op je rug en voorhoofd, want inmiddels had je al 30 meter kabel getrokken, de beamer gepositioneerd en een kop koffie gehaald. Gelukkig werkte Keynote een beetje mee en had je wel direct beeld op die enorme beamer. Gelukkig ligt dit geklungel bijna achter ons, want de ontwikkelingen van projectoren gaat vliegensvlug. Verschillende fabrikanten komen nu met micro-projectors en het Amerikaanse 3M lijkt de beste papieren te hebben.


Niet te hard knijpen…

Zo dik als je duim en geeft een VGA-projectie met een diagonaal tot 40-inch! Deze micro-projector prototype zal op de CES 2008 door 3M worden gepresenteerd en zal vast en zeker de nodige belangstelling wekken. Wanneer dit soort projectoren in een HTC, BlackBerry of iPhone worden gebouwd kan de presentator zijn werk letterlijk uit zijn binnenzak toveren. Presenteren wordt leuker dan ooit!

Iemand koffie?

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  NiTroX

  Geniaal!:D

 • Profielfoto
  macjk

  als ze dit nou in een iphone bouwen hoef ik ook geen tv meer te kopen. 40 inch is groot genoeg voor mij. nu nog van je macpro het beeld van eye tv door streamen naar je iphone.

  maar ja dit is toekomstmuziek

 • Profielfoto
  Marc VdV

  Dit ding moeten ze in het scherm van je macbook (pro) bouwen zo heb je altijd een projector bij je. Moet ie natuurlijk wel wat uitgeknepen worden om erin te passen.

 • Profielfoto
  Bor

  Maardan moet je steeds achterin de zaal staan als je wat wil laten zien Marc,

  het idee als losse beamer lijkt me fijner.

 • Profielfoto
  Pasav

  Leuk maar VGA = 640*480 .. beetje weinig. Misschien leuk om er de maten bij te zetten ..;)

 • Profielfoto
  LEXY

  De lichtopbrengst van zo’n mini beamertje is natuurlijk een lachertje.

 • Profielfoto
  KaasKop

  wel lekker als je op vakantie bent en alleen je laptop en je micro-beamer mee hebt. kan je ook makkelijk films en foto’s bekijken die je hebt gemaakt. Voor school natuurlijk ook wel leuk in lokalen waar ze eens geen beamer hebben staan.

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  Zou ik hier wel mijn Wii op kunnen aansluiten? Die staat nu werkeloos in de kast omdat ik hem niet aan kan sluiten op de iMac en ik geen tv meer heb….

 • Profielfoto
  MauZ

  waarom alleen in telefoon, laptos zullen dat ook goed verkopen

 • Profielfoto
  hahaha... wat slecht

  @move

  als je nu naar de apple shop gaat om een eyeTV hybride te gaan halen dan kan je je wii aan sluiten op je imac

 • Profielfoto
  niels

  slaan we hier niet wat formaten over? we gaan ineens van een grote koektrommel naar een iPod Shuffle formaat. Ik denk dat een formaat als een airport express net iets makkelijker zou zijn.

 • Profielfoto
  sepollema

  Nu vraag ik me idd wel een beetje af wat voor resolutie dit kleine dingetje haalt, en al helemaal hoeveel ansi lumen !!!! Lijkt me toch een beetje te weinig voor in een vergaderzaaltje waar de ramen open staan hoor !!

 • Profielfoto
  stel maar

  als je er composiet video op zit dan kan je in de trein film kijken op de stoel voor je. iPod aansluiten aan dat beamertje dat op de stoel voor je richten en kijken maar het is in iedere geval groter beeld dan 2,5/3,5″

 • Profielfoto
  stevenxs

  macjk op zondag 6 januari 2008 10:43
  als ze dit nou in een iphone bouwen hoef ik ook geen tv meer te kopen. 40 inch is groot genoeg voor mij. nu nog van je macpro het beeld van eye tv door streamen naar je iphone.
  maar ja dit is toekomstmuziek

  Geen toekomstmuziek, kijk maar op Elgato (Even scrollen)

  Wi-Fi Access for iPhone and iPod touch

  Why use up valuable disc space on that stunning iPod touch or iPhone? Why mess around with connector cables and synching? Take the easy route, and stream your EyeTV recordings straight from your Mac to your iPod touch or iPhone over a local Wi-Fi network.

  http://elgato.com/elgato/na/mainmenu/products/software/EyeTV/product2.en.html

 • Profielfoto
  iHoutem

  Super, meteen inbouwe in laptops die hap!

 • Profielfoto
  Byron


  Leuk maar VGA = 640*480 .. beetje weinig. Misschien leuk om er de maten bij te zetten ..

  Wie zegt dat?

  Als je ziet hoeveel pixels er op een ccd van een fotocamera passen, dan snap je wel dat de resolutie niets te maken heeft met de grote van een apparaat.. het kan net zo goed 1024×768 of 1680×1050 zijn..

 • Profielfoto
  janvanes

  “VGA” geeft, zoals Pasav al zegt, de resolutie aan. Bij 1024 x 768 pixels spreek je niet over VGA – dan heet het XGA. Nog hogere resoluties heten XGA+, SXGA, SXGA+, UXGA en QXGA…
  http://en.wikipedia.org/wiki/VGA