Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 6 januari 2008

Gratis iTunes Single voor week 1: Burial

Je moet het ze nageven: het iTunes team zoekt in alle genres voor de wekelijkse gratis iTunes track. 2008 begint meteen goed met een mysterieus electronic nummer: Ghost Hardware van Burial. “Een meesterlijke manipulatie van stemming, ritme en klank” noemt de iTunes redactie het.

Opvallend is dat Ghost Hardware een zogenaamde iTunes plus track is, wat inhoudt dat de geluidskwaliteit beter is en het nummer niet is voorzien van DRM. Dit terwijl het label (Hyperdub) voor zover bekend geen onderdeel uitmaakt van EMI. Die maatschappij bood tot nu toe als enige tracks in iTunes plus kwaliteit aan. Hoe dan ook: geniet er van en koop het album als Burial je bevalt.

Reageer op artikel:
Gratis iTunes Single voor week 1: Burial
Sluiten