Freeware Mail voor OSX: Correo

Door: Anoniem - 13 reacties

Al een aantal maanden zijn gedreven software-ontwikkelaars aan het werk aan Correo, een freeware mail programma voor MacOSX. Na Mozilla’s Thunderbird en Apple’s Mail goed te hebben bekeken, menen zij een beter alternatief te kunnen bieden voor mailverkeer en het beheer daarvan.

Van meet af aan maken de ontwikkelaars duidelijk dat de software nog lang niet ‘af’ is, maar men werkt hard aan de nog te nemen stappen.

Correo heeft voor de interface vooral gekeken naar Camino. Kennelijk een smaakje dat aanspreekt, ze zijn er trots op dat hun software de uiterlijke kenmerken heeft overgenomen. Maar naast de buitenkant wil men zich vooral gaan richten op de binnenkant.

Zo ondersteunt Correo IMAP, niets nieuws maar wel een vereiste voor hedendaagse mailprogramma’s. De MacOSX keychains worden ondersteund. Samenwerking met Apple’s AdressBook is aanwezig. Er kunnen (uiteraard) bijlagen worden meegestuurd met de berichten. Net als bij Mail.app kan alles vanuit één venster worden bekeken maar berichten kunnen ook worden geopend in een apart venster. Er is ook gedacht aan een 3-koloms venster, iets dat bij Apple’s Mail alleen met een plug-in lukt. Correo werkt inmiddels onder Leopard.

Voor de toekomst beloven de ontwikkelaars veel features, waaronder ondersteuning voor plug-ins. In de open source community kan dat wel eens leiden tot een veelheid aan goedbedoelde, soms zelfs bruikbare extraatjes. Hierbij denkt men zelf aan plug-ins die synchronisatie met telefoons en PDA’s mogelijk moet maken. We kennen dit al van iSync, maar wie weet worden we verrast door nog meer mogelijkheden. Naar voorbeeld van Camino wil men werken aan tab-weergave, wellicht handig om de diverse mail-accounts overzichtelijk van elkaar te onderscheiden. Als klap op de spreekwoordelijke vuurpijl is er sprake van een keur aan ‘nader te definiëren’ features…

Een programma om in de gaten te houden lijkt ons.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  joasdekker

  puur naar het uiterlijk kijken vind ik mail er een stuk helikter uitzien

 • Profielfoto
  The JM

  Precies. Ziet er een beetje rommelig uit..

 • Profielfoto
  Bor

  idd… Die kleuren… Geef mij maar mail!

 • Profielfoto
  joasdekker

  en dan is het ook nog afwachten wat het voor voordelen gaat bieden t.o.v. mail.

  (wat zijn we weer negatief zeg ;))

 • Profielfoto
  WaZoo

  Kheb nog geen ‘wannahave’ feature gezien…

 • Profielfoto
  dyn

  Het is dus gewoon een wat aangepaste Thunderbird versie netzoals Camino een Firefox afgeleide is. Voor wie die applicaties al gebruikt zal er weinig nieuws zijn, mogelijk dat men er wat op vooruit gaat qua cpu en mem usage.

 • Profielfoto
  michielrutjes

  Ik zou sowieso niet weten wat nou een key-feature van een mailprogramma zou zijn dat mij zou doen veranderen van Mail naar iets anders. Alle programma’s lijken voor 90% op elkaar, alleen uiterlijk/workflow zijn iets anders. Het enige waar mensen op zitten te wachten is support voor Exchange, dat kan geloof ik alleen nog met Entourage. E-mail software is wel zo’n beetje uit ontwikkeld…

 • Profielfoto
  Speedooo

  Poeh geef mij maar Mail dit zit er ingewikkeld uit :p

 • Profielfoto
  computer space

  Imap. Pff. Dat hadden we in 1993 op de uni al. Nooit gebruikt en nog steeds niet nodig. Een beetje de Video 2000 onder de e-mail protocollen. Beter, maar amper in gebruik. Pop gewoon de spullen 1 maand laten staan, en je mist niks. Bovendien gaat er nooit een sysop miepen dat de server vol staat.

 • Profielfoto
  kermit

  Waar velen zitten op te wachten is samenwerking met de adresboek (van Apple) in thunderbird.
  Apple Mail is gewoon onbruikbaar. Lelijk, bugs, 2-pane view (plug-in maakt lijsten me twee regels!),…

 • Profielfoto
  palahala

  Voor mij is een voordeel van Mail.app ten opzichte van Thunderbird dat die eerste mijn computer niet eeuwig wakker houdt. Ofwel: Thunderbird houdt mijn computer uit zijn slaap door het controleren van nieuwe e-mail.

  Ben wel benieuwd hoe Correo dat doet!

 • Profielfoto
  palahala

  …maar begrijp ik nou ook dat Thunderbird plugins (add-ons was dacht ik de gebruikte naam) niet werken…?

 • Profielfoto
  Robert

  Imap Gmail werkt nog niet goed. De standaard folders als All Mail, Sent Mail etc. zijn een subfolder van [Gmail] en daarmee niet zichtbaar. Nog eventjes geduld, dus.