Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 24 januari 2008
Leestijd: 1 minuut

Een groener Apple begint bij jezelf

Iedereen heeft tegenwoordig wel een mening over de mate waarin Apple al dan niet groen en milieubewust te werk gaat. Het bedrijf heeft op zijn website zelfs een heuse milieu-sectie geopend, waar belangstellenden de groene ontwikkelingen kunnen volgen in gelikte tekstjes op kraakheldere pagina’s.

Natuurlijk zal het voor Greenpeace en geestverwanten niet voldoende zijn. En eerlijk is eerlijk: het kan natuurlijk nog veel beter. Maar kijk ook eens wat je zelf kunt doen. Met het hergebruiken van het verpakkingsmateriaal bijvoorbeeld.

Zo kun je natuurlijk vijftig euro uitgeven om je iPod te voorzien van een Universal Dock. Maar de mileubewuste Apple-fan wist natuurlijk al een tijdje hoe hij met een weinig huisvlijt en een Stanley-mes in vijf eenvoudige stappen zijn eigen dock kon bouwen, zonder andere materialen te gebruiken dan die met de iPod worden meegeleverd.

En wie op zoek is naar mogelijkheden om zijn muziek te laten weerklinken, kan zich natuurlijk te buiten gaan aan de ranzige hoeveelheid plastieken luidsprekers die hedentendage de marktplaats siert. Maar de groene Appelaar die in het gelukkige bezit is van een iPod nano of shuffle bestelt natuurlijk de Recycling Speaker en maakt van de milieu-onvriendelijke kunststof verpakking zelf een juweel van een klankkast!

Zo zie je maar. Het verbeteren van de wereld zit hem vaak in heel kleine dingen, maar begint altijd bij jezelf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.