Jan David Hanrath
Jan David Hanrath Nieuws 9 januari 2008

Apple wil één Europese iTunes Store

Vandaag heeft Apple een persbericht uitgebracht waarvan een aantal platenmaatschappijen in Engeland misschien een beetje zenuwachtig moeten worden. Momenteel is muziek in de UK iTunes Store duurder dan in de overige Europese landen. Dit komt omdat een aantal platenlabels hogere prijzen vragen voor de iTunes-distributie in Engeland.

Mede onder druk van de Europese commissie, die streeft naar één gelijke Europese markt, zegt Apple dat het binnen nu en zes maanden slikken of stikken is voor een aantal platenmaatschappijen. Gaat een maatschappij niet mee met de Europese prijs, dan wordt de overeenkomst niet verlengd en gaat de muziek uit de iTunes Store.

Steve Jobs zelf zegt er het volgende over: “This is an important step towards a pan-European marketplace for music,” said Steve Jobs, Apple’s CEO. “We hope every major record label will take a pan-European view of pricing.”

Reageer op artikel:
Apple wil één Europese iTunes Store
Sluiten