Anoniem
Anoniem Nieuws 31 januari 2008

Amazon neemt Audible over

Een slordige 300 miljoen dollar moest er op tafel komen, maar dan heb je ook wat. Amazon heeft audioboek gigant Audible overgenomen. Daarmee heeft Amazon de beschikking over de grootste collectie gesproken literatuur van dit moment.

We mogen aannemen dat alle contractuele verplichtingen van Audible mede worden overgenomen. En dat is niet geheel onbelangrijk, omdat de iTunes Store voor de audioboeken grotendeels steunt op de Audible collectie.

Afgelopen jaar opende Amazon MP3 haar deuren, de digitale muziekwinkel van Amazon. Voorlopig alleen is de VS, maar in 2008 staat ons een internationale winkel te wachten. De muziekbestanden worden aangeboden als MP3 256 kbps, mits goed gecodeerd nèt iets hoger in kwaliteit dan de standaard AAC 128 kbps van Apple. Opvalender is dat Amazon de muziek aanbiedt zonder DRM, dus men is niet gebonden aan gelicentiëerde computers en audioplayers, hetgeen met de standaard iTS bestanden wel het geval is.

Wat dit voor Apple betekent valt nog niet te zeggen. De huidige contracten zullen ongetwijfeld worden uitgediend, dus er is geen direct probleem. Maar het is niet geheel onvoorstelbaar dat de onderhandelingen over nieuw te sluiten contracten wel eens lastig zouden kunnen worden voor Apple.

Hoe dan ook, nog een grote speler op de markt kan voor ons, de consumenten, beslist geen kwaad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon neemt Audible over
Sluiten