Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 28 januari 2008

Amazon gaat MP3’s wereldwijd verkopen

Online grootverkoper Amazon heeft aangekondigd dat het de succesvolle MP3-winkel, waar Amerikaanse klanten DRM-vrije, op 256kbps geëncodeerde muziekbestanden kunnen aanschaffen, nog dit jaar wereldwijd wil uitrollen.

De winkel van Amazon heeft op enkele gebieden een streepje voor op de iTunes Store: alle bestanden zijn vrij van Digital Rights Management, zijn op alle denkbare muziekspelers zonder functionele gebruiksbeperkingen afspeelbaar en kennen een (relatief) hoge kwaliteit. Bovendien draait de MP3-winkel mee in de infrastructuur van de Amazon.com website, waardoor zaken als gebruikersrecensies en suggesties (gebruikers die dit album kochten, kochten ook…) structureel beter zijn geïmplementeerd. Tenslotte kent Amazon een meer gevarieerde tariefstelling, waarbij de prijzen – zeker voor wat ouder werk – dikwijls lager zijn.

Toen de Amerikaanse winkel net was geopend, was het voor niet-Amerikanen mogelijk om door het ingeven van een Amerikaans woonadres toch bij Amazon MP3-bestanden aan te schaffen. Het lek werd snel gedicht, maar het moet gezegd: de kwaliteit van het gebodene smaakte beslist naar meer. En daarbij kan de iTunes Store zo langzamerhand wel wat serieuze concurrentie gebruiken…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amazon gaat MP3’s wereldwijd verkopen
Sluiten