2e poging Apple TV laat op zich wachten

Door: Koen van Tongeren - 21 reacties

Het lijkt maar niet te willen lukken met de Apple tv. De eerste versie werd eerder afgedaan als een hobby en later zelfs een mislukte hobby door Steve Jobs. Nu bereikt ons het nieuws dat de onlangs aangekondigde nieuwe software die van het zwarte schaap weer een succesnummer moet maken vertraagd is.

Terwijl de MacBook Air’s inmiddels over de toonbank gaan heeft het Apple tv team ‘een paar weken’ langer de tijd nodig om aan de nieuwe software te sleutelen. Voor het uitbrengen van de originele Apple tv werd destijds overigens ook gevraagd om een paar weken uitstel. Of het deze keer wel ‘worth the wait’ zal zijn zullen we moeten afwachten. Hoor ik daar een take 3 aankomen?

Reacties

21 reacties
 • Profielfoto
  AdriaanB

  ik hoop dat je hier in NL wel 70 euries korting krijgt!

 • Profielfoto
  Statenweg

  Take 2… Take 3… misschien kunnen ze beter een andere film starten.

 • Profielfoto
  Anoniem

  Ha, zoals ik al zei juist na de keynotes… we hebben vanalles maar nu nog niet…

  Lekker gemakkelijk een uur vol lullen met hoofdzakelijk lucht en verder niets dan lucht…

  de term “air” is prima toegepast!

  Gaat Apple dan toch richting Microsoft… Leopard is ook nog altijd niet op niveau!

 • Profielfoto
  reven

  daar baal ik van. Zit dagelijks omt en digg en de apple site te checken voor de update. Stelletje morons.

  Dan maar weer over naar xtorrent en visual hub.
  Een jaar wachten op video content vindt ik echt te zot voor woorden.

  Iemand een Apple tv overnemen voor weinig?
  jaar oud en weinig gebruikt.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Gezeur. Het is niets nieuws dat Apple een produkt aankondigt dat pas na enkele weken daadwerkelijk te koop is.

  De keynote had al helemaal niets met “gebakken lucht” te maken: wie ook maar een klein beetje verstand van zaken heeft begrijpt dat de MacBook Air een sterk staaltje technish vernuft is.
  Leopard niet op niveau? Argumenten?

 • Profielfoto
  Anoniem

  Argumenten zijn er teveel om op te noemen, kijk maar naar het beloofde formaat van de upgrade 10.5.2

  Ze lopen hard van stapel en kunnen het blijkbaar niet bijhouden…

  Kortom als je wat beloofd moet je het nakomen… Apple TV Take(s) 2 weken??? En Leopard was gewoon nog niet klaar, ze hebben het op de markt gegooid omdat ze al behoorlijk te laat waren.

  Met Tiger was het toch wel een beetje anders.

  En ja… het kan zijn dat de MacBook Air een sterk staaltje technish vernuft is maar of daar iemand op zit te wachten aan die prijs en met die specs…

 • Profielfoto
  stel maar

  wat is weinig osage4 ?

 • Profielfoto
  Nicks

  Ik vind de AppleTV met versie 2 eindelijk interessant worden. Maar dan moeten de video’s wel naar Europa komen uiteraard.

 • Profielfoto
  Aardbeihoofd

  Inderdaad heel negatief allemaal. Kritisch zijn is goed, maar zonder argumenten trekt het op niets. En gebakken lucht is het ook niet. Wat vind jij bijvoorbeeld dat storend is aan Leopard dat je niet verder kan werken met Tiger. Het enige dat bij mij niet lekker loopt is de Remote Desktop Admin tool voor m’n netwerk Mac’s. Voor de rest is het een pracht van een beest!

  En de Macbook Air. Gewoonweg prachtige techniek. Ik vermoed dat sommigen gewoonweg véél te jaloers zijn. Ik heb er de centen niet voor, maar… het blijft prachtig gevonden.

 • Profielfoto
  karf

  Wat ben je lekker positief Koen.
  Misschien doen ze het wel omdat er over twee weken (want dan willen ze hem echt uitgeven) in heel de EU ook films te huren zijn.

 • Profielfoto
  MichMich

  Ik begrijp nog steeds de kritiek op de AppleTV niet zo. De Apple TV is een van mijn fijnste en meest gebruikte gadgets.

 • Profielfoto
  SvS

  Ik begrijp nog steeds de succes van Apple TV niet zo.
  Ik mis toch opnamefunctie… Zeker voor dat bedrag.

 • Profielfoto
  Have a cigar

  aan redactie

  Hoe staat het met dat ‘anti-gemacker-filter’? Het zou een stuk leesbaarder worden zonder al die ongefundeerde en onervaren zeurpuimen. Dat filter kun je vervolgens ook goed verkopen aan andere fora dunkt me.

  OT, Apple TV is een pracht van een apparaat. Maar je moet wel de rest van de audio/ visuele spullen hebben of bereid zijn aan te passen. Een goede TV is een 1e vereiste. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen dat wil of kan. Dat is een ander verhaal dan dat de Apple TV niet goed is.

  En opnemen…? Wie wil nu die rommel van TV opnemen? Programma’s bekijken gaat via internet mensen, foto’s ook. En als bonus ook de hele muziek collectie bij de hand. En DVD’s te laat inleveren kan straks ook niet meer. Apple moet alleen zorgen voor een voldoende groot aanbod. Vooral van oudere films.

 • Profielfoto
  Festen

  @Have a cigar, voor iemand die klaagt over “zeurpruimen” en “gemacker” – ben je zelf wel heel kort door de bocht. Op TV worden niet alleen “rommel” uitgezonden, maar ook prima films, documentaires, series. En als je toevallig niet thuis bent, kan je die opnemen op je harddisk recorder.

  De Apple TV was geen succes omdat het een apparaat extra in je woonkamer betekent (het vervangt geen harddisk recorder of media center), omdat het niet compatible is met beeldbuis-TVs. En natuurlijk wil Steven Jobs het liefst dat je straks iedere avond het Acht uur journaal voor 2,99 download op je Apple TV, maar zo werkt het gelukkig niet in medialand. M’n muziek collectie in de woonkamer beluister ik overigens via m’n iPod.

  Misschien dat het na de update beter gaat met de hobby van Steve, maar af en toe slaat de Apple visie ook de plank mis.

 • Profielfoto
  GIJay

  Ik ben het eens met Have a Cigar…

  Ik zou ook niet weten waarom je dingen zou moeten opnemen van de kabel. Op het internet vind je meer content aan een betere kwaliteit. Er zou dan ook een veel grotere hd in moeten.Ik heb geen enkele dvd of bluray of iets in die trend en heb er ook geen nodig ik download alles ( niet mijn schuld dat het niet legaal kan) en zet het dan op men bakkie. Wat ik niet begrijp is dat veel mensen erover melken, maar van zodra ze een ipod in huis hebben… dan is het geen probleem wat content in itunes te flikkeren.
  Hd tv’s kosten tegenwoordig 2 keer niets, dus dat vind ik geen argument. Daarbij beginnen de meeste mensen toch om te slaan, al is het maar om er bij te horen.

  Apple sloeg de bal helemaal niet mis. De mensen mensen laten zich liever vangen door producten als dvd en bluray. Sorry, maar ik heb het wel gehad met al die vervuilende kuttroep die over 4 jaar weer gepasseerd is. Ik ken mensen zat die thuis nog bakken vhs hebben liggen en die toen ook weet ik hoeveel kosten. Daarbij had steve gelijk dat die zei dat mensen enkel movies movies movies willen. Ik kijk een film ook 1 of 2 keer en dan gaat die weer weg.

  Dat apple in europa nog geen content heeft ligt aan een hoop andere dingen. Niet omdat ze het niet willen, gewoon omdat het administratief gezever hier zo enorm is voor zo een kleine afzetmarkt.

 • Profielfoto
  caers_bart

  Vind dat ding gewoon té duur, heb nu een digirecorder gekocht voor 179 euro die in mijn ogen zeker zo intressant is als de apple TV, want wat kan je daar nou echt mee, niet veel bijzonders in mijn ogen, tenzij je liever multimedia bekijkt op je TV dan op je scherm.
  Ik vraag me trouwens op waar jullie al die superintressante legale content op het internet vinden ?

 • Profielfoto
  Festen

  @GIJay
  De verkoopcijfers van de Apple TV vielen tot nu toe tegen, vandaar de commerciele mislukking.
  En verder gaf Steve zelf toe dat het gehannes met syncen van de content via een computer ook niet optimaal was, vandaar de software update.

  Natuurlijk kan je content illegaal downloaden, maar als het succes afhangt van illegale activiteiten, betekent dat Apple TV te vroeg is geboren. En dan zit je nog met de beperkte ondersteuning van formaten door Apple TV.

  Bovendien geldt je “ik heb het niet nodig dus…” niet per definitie voor het grote publiek. Mensen willen minder apparaten in hun huis, niet meer. En als mensen moeten kiezen tussen de HD-recorder en een Apple TV, is die keuze op dit moment snel gemaakt.

  Overigens is een Mac Mini omgebouwd tot media center (met de TVMax tuner) een veel veelzijdiger apparaat.

 • Profielfoto
  Have a cigar

  aan Festen (… goede film:-) )

  Genoeg over het gemacker. Over de ATV, ik heb door het gebruik ervan minder apparaten in m’n huiskamer. Alleen nog een TV, DVD-speler en speakers.

  Goede programma’s, allicht, die zijn er af en toe. Mocht ik wat missen dan via internet alsnog te bekijken meestal. Op een tijdstip dat het mij uitkomt en zonder gepruts met eigen opnames (–> instellen, archiveren, nog steeds te lang zoeken, per ongeluk wissen).

  PS: Films hoef ik ook maar 1 of 2 keer te zien. Een sporadisch goed programma koop ik graag, vb. Planet Earth.

 • Profielfoto
  GIJay

  @ Festen

  Waarom denk jij at je die content alleen maar illegaal kan verkrijgen? Omdat er te veel mensen zijn die baat hebben bij het feit dat jij hun stukjes plastiek ” dvd dus” koopt. Het is dus niet MIJN schuld dat er niets legaals is, maar ik vind het niet akkoord dat we hier af en toe 90 moeten rijden wegens vervuiling maar dat we wel moeten consumeren en die plastieken kuttroep moeten aankopen.

  Een hd-recorder… er is niet eens hd op tv. En die digicorder die je gekocht hebt bart, die is dikke onzin. Ik heb die gratis gekregen van telenet en nog wil ik het kreng buiten. Ze gebruiken smerige upscaling technieken en als je van die digicorder wilt opnemen, dan heb je pech, want hij stuurt geen hd uit. Ding kost potjandorie ook 200 euro. Daarbij heb ik niet gezegd dat je iets legaals binnen krijgt… Zie paragraaf hierboven.

  De grootste bron van inkomsten voor telenet op dit moment is de verhuur van films. Zij hebben er dus alle baat bij om alles wat apple ( of een andere provider) voor mekaar krijgt tegen te houden. Daarbij tellen die films die je bij hun huurt niet op bij je telemeter ( je mieserige 12 gig per maand). Als jij een film bij apple downloadt zou dat dus wel het geval zijn. Al zou jij het online renting systeem dus nog lanceren, het zou niet verkopen omdat je vasthangt aan de providers hier.

  Het is dus geen commercieel succes omdat mensen liever in fabeltjes geloven dan in de waarheid. Over 2 jaar is alles flash en heb je niets meer aan al je gebrande schijfjes… Ipv dus naar de toekomst te kijken en een echte oplossing te zoeken voor ons milieu etc, laten we ons liever in de zak zetten. Keer en keer en keer opnieuw en dankzij mensen zoals jou, komen ze er elke keer mee weg ook.

  Dat van die mac mini is geen juist vergelijk. Mijn macbook kan ook meer dan mijn ipod, dus volgens jou is het een beter product.

 • Profielfoto
  Festen

  @Have a cigar
  Cheers:) Ieder z’n meug uiteraard, maar ik denk dat het grote publiek niet op die manier z’n TV gebruikt. En als je met gemiste programma’s op internet bekijken sites bedoelt als Uitzending Gemist, is de kwaliteit zeker niet optimaal.

  Als ze ATV wat flexibeler hadden gemaakt (meer formaten ondersteunen, DVD-drive, etc.), was het bij de huidige TV kijker een veel groter succes geweest. Apple kan beter geen apparaten voor het Huis van de Toekomst bouwen, maar voor de huidige generatie.

  @GIJay
  Wie de schuld is van alle Weltschmertz en milieu-ellende, valt een beetje buiten deze discussie. Hoewel een DVD-tje kopen inderdaad niet efficiënt is, kost ook het in de lucht houden van internet veel energie, dus downloads zijn niet alleen groen.

  hd-recorder = harddisk recorder, met een electronische programma-gids is opnemen een fluitje van een cent.

  Downloaden is zeker voor de verdere toekomst een optie, maar als de komende twee jaar de opkomst van HD-TV laten zien, zou ik nog afwachten voordat je met een ATV met veel te kleine harddisk blijft zitten.

  Een Macbook en iPod zijn niet vergelijkbaar in omvang en mobiliteit, een ATV en een Mac Mini zijn dat wel.

 • Profielfoto
  Have a cigar

  aan Festen

  Niet alleen uitzending gemist. Er zijn genoeg interessante buitenlandse programma’s te bekijken. Uiteraard is het aanbod op bv. YouTube veelal puberaal en/of geweldadig. Daar mag de meute zich dan weer druk over maken. Ze missen ondertussen wel de pareltjes.

  Hier heb je er 1, had ik gepost bij een ander onderwerp.

  http://www.youtube.com/watch?v=SJ_qK4g6ntM