Onno Titulaer
Onno Titulaer Nieuws 20 december 2007

Vergelijken

De gemiddelde Apple-gebruiker is het vergelijken tussen Mac OSX en Windows inmiddels meer dan zat. Toch wordt het nog steeds veelvuldig gedaan en, wat een verrassing, hier worden worden uitgebreide statistieken van bijgehouden.

George Ou, journalist voor Silicon.com, kwam na bestudering van statistieken van onderzoeksbedrijf Secunia over het jaar 2007 met een nogal verrassende analyse op de proppen. Hij kon niet anders dan concluderen dat Mac OSX Leopard meer kritieke fouten bevat dan Windows XP en Windows Vista bij elkaar. Voor de beide Windows varianten stopte de teller bij 23 kritieke fouten, terwijl voor Mac OSX de teller niet stopte voordat het getal 234 was bereikt.

Dit onverwacht hoge aantal is volgens George Ou nogal opmerkelijk, zeker gezien het feit dat Apple vanuit een lange traditie over het algemeen wordt gezien als het meer stabieler operating system. Sommige experts reageren hierop, terecht, met de mededeling dat het aantal kritieke fouten niets hoeft te zeggen over hoe (on)veilig een systeem is. Het onderzoek is voornamelijk gedaan om een beeld te krijgen van de te verwachten updates en patches voor beide systemen, niet om de kwaliteitsverschillen tussen de twee aan te tonen. Er wordt vervolgens aan het hele verhaal toegevoegd dat de platformen met de laatste vernieuwingen, Leopard en Vista, er allebei beter op zijn geworden.

Gelukkig maar.

Reageer op artikel:
Vergelijken
Sluiten