Anoniem
Anoniem Nieuws 5 december 2007

LogMeIn voor Mac uit beta-fase

Behoefte aan bediening van een Mac op afstand? Heeft tante Ria de mailbox weer overhoop gegooid? Is Apple Remote Desktop je te duur? LogMeIn is een alternatief dat heel bruikbaar is gebleken. En het mooiste van alles; het is gratis.

Sinds een klein jaar is er voor Mac gebruikers een beta-versie beschikbaar, en de resultaten waren verrassend goed. Ondergetekende kon op eenvoudige wijze van een afstand de Mac thuis overnemen en bedienen. Net als in ARD. Toegegeven, de java-interface maakte het een klein beetje trager, maar het werkte.

Nu is de beta-fase voorbij en is er een officiële Mac versie uitgebracht. De werking is eenvoudig. Registreer je bij LogMeIn. Installeer de software op de computer die overgenomen dient te worden met deze accountgegevens. Hetzelfde doe je op de computer waarmee je van een afstandje wilt inloggen. En klaar ben je. Je kunt inloggen van af een Mac, maar Linux- en Windowsmachines zijn net zo bruikbaar.

Wanneer je de computer van tante Ria uit Bloemkoolstronkeradeel wilt overnemen log je in op de site van LogMeIn. Daar vind je – via een beveiligde https verbindig – alle systemen die je bij LogMeIn hebt aangemeld en kunt overnemen. Maak je keuze, log in op de gekozen Mac met de juiste accountgegevens die bij die specifieke Mac horen (gebruiker of admin) en you’re good to go. Alle rechten die zijn toegekend aan de gebruikersnaam waarmee je inlogt zijn voorhanden. Werkt onder zowel Tiger als Leopard.
Scheelt je weer een ritje naar tante Ria.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
LogMeIn voor Mac uit beta-fase
Sluiten