Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 4 december 2007
Leestijd: 1 minuut

Groei marktaandeel voor Mac en iPhone

Verschillende rapporten van Net Applications over marktaandelen in de computerindustrie zijn tot positieve conclusies gekomen voor Apple. Zo bleek het martkaandeel van Mac OS X in november sterk gegroeid te zijn ten opzichte van november vorig jaar. Maakte Apple toen nog 5,39% van alle computers, dit jaar komt dat uit op 6,8%, oftewel een stijging van 1,41%. Windows verloor marktaandeel daarentegen: van 94,16 % naar 92,42% wat een daling van 1,74% betekent.

Net Applications onderzocht ook het internetverkeer vanaf verschillende OS’en. Hierbij kwamen ze tot de interessante conclusie dat de iPhone nu al alle Windows Mobile OS’en voorbij is gestreefd. 0,09% van al het internetverkeer liep via een iPhone, 0,06% liep via een Windows Mobile client.

Overigens wil dit niet zeggen dat er nu al meer iPhones dan Windows Mobile telefoons rondzwerven, de cijfers laten vooral zien dat gebruikers van een iPhone meer internetten dan Windows Mobile eigenaars, en wie kan ze ongelijk geven?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.