Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 23 december 2007

FireWire to infinity… And beyond!

Hoewel USB de populariteitstrijd overduidelijk heeft gewonnen, blijft de FireWire interface stug overleven. De IEEE associatie, die zich bezighoudt met de standaardisatie van componenten in de elektronica wereld, heeft een nieuwe FireWire standaard gepresenteerd die overdracht snelheden aan zou kunnen tot 400 MB per seconde! Dit is vier maal zo snel dan de huidige FireWire 800 verbinding, welke het ‘slechts’ met 100 MB moet doen. Met de nieuwe standaard zal het omgaan met grote data formaten, zoals High Definition Video, een stuk sneller gebeuren.

De nieuwe standaard, die met de naam S3200 door het leven zal gaan, zal gebouwd worden voor dezelfde connector als de huidge FireWire 800. IEEE zal de nieuwe standaard in januari bekrachtigen en deze zal later in 2008 gebruikt kunnen worden in producten.
Alhoewel nog geen bedrijf heeft toegezegd de nieuwe standaard te zullen gebruiken, mag verwacht worden dat Apple gebruik zal gaan maken van de nieuwe standaard, gezien de toepasbaarheid in de media business.

Reageer op artikel:
FireWire to infinity… And beyond!
Sluiten