Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 5 december 2007
Leestijd: 1 minuut

Duitse rechter zegt: “iPhone hoeft niet SIM-lock vrij te zijn”

De rechter heeft in Hamburg duidelijkheid gegeven omtrent de verkoop van de iPhone in Duitsland. Vodafone spande een rechtszaak aan tegen T-Mobile om deze laatste tegen te houden van het verkopen van iPhones met uitsluitend een SIM-lock. De rechter oordeelt nu dat T-Mobile dit mag. T-Mobile laat weten per direct terug te keren naar de oude verkoopmethode en daardoor is de iPhone nu enkel nog leverbaar voor 399 euro met een tweejarig abonnement.

Op 9 november introduceerden Apple Duitsland en T-Mobile de iPhone in Duitsland. Concurrent Vodafone ging niet bij de pakken neer zitten en liet weten de koppelverkoop van de iPhone door T-Mobile aan te kaarten bij het Duitse gerechtshof. T-Mobile reageerde daarop direct door de iPhone voor 999 euro te leveren zonder SIM-lock. Mensen die reeds een iPhone voor 399 euro onder de standaard voorwaarden hadden gekocht konden deze alsnog unlocken en daarmee behoorden zij tot de ‘lucky ones’.

Nu is er echter duidelijkheid geschept door de rechter en zijn alle partijen weer terug bij af. Dit in tegenstelling tot de Franse verkoop, alwaar de wetgeving de consument beschermt tegen de koppelverkoop van mobiele telefoons.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.