Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 3 december 2007
Leestijd: 1 minuut

Browser statistieken in NL via GeenStijl

Af en toe geven we melding van gemeten browser statistieken, maar die metingen komen dan veelal uit de Verenigde Staten. Natuurlijk is het leuk om te lezen dat onze Mac-browser Safari daar iedere keer weer groeit, maar hoe zit het nu eigenlijk in ons eigen land? Het weblog GeenStijl gaf vandaag de cijfers bloot van hun bezoekers van het afgelopen kwartaal. Opvallend is de stijging van Internet Explorer gebruikers.

Wie de browser vertegenwoordiging in Nederland wilt meten hoeft maar te kijken naar de gebruikers van de grotere Nederlandse websites. Echter, deze gegevens zijn niet openbaar. GeenStijl, dat zich mag rekenen tot de grotere sites in Nederland, geeft deze gegevens wel, in dit zijn de cijfers:

Safari staat in de lijst vertegenwoordigd met slechts 2,21% en dat ligt een stuk lager dan in de Verenigde Staten. Het aantal Firefox gebruikers steekt op 20,64%, dat is een daling van 0,46% ten opzichte van het eerste kwartaal van 2007. Microsoft Internet Explorer staat op kop met 76,15% en doet het met de nieuwe versie 7 erg goed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.