Anoniem
Anoniem Nieuws 1 december 2007
Leestijd: 2 minuten

And the winner is…

Tijdens het Thanksgiving weekend heeft onderzoeksburo ThinkEquity Partners in 90 Apple Stores en 18 BestBuy vestigingen onderzoek gedaan naar de best verkopende iPod. En ondanks grote interesse in de iPod Touch werd dit juweeltje toch niet de winnaar. Macsimum News doet verslag.

Na de iPhone is de iPod Touch het meest opvallende speeltje in de Apple Stores. Als je van Ive’s Eye-Candy houdt, is het een pracht-apparaat. En als dàt een argument is om tot aankoop over te gaan, dan is de uiterst beperkte ruimte voor je favoriete muziek niet echt een issue meer.

Navraag bij de voorraadbeheerder leert echter dat de meest verkochte iPod niet de Touch, maar de nieuwe Nano 3G is. Ondanks een overduidelijk lagere Bling-factor, is de Nano toch een zeer compleet apparaat. Muziek, foto’s, video eigenlijk alles wat je van een iPod verlangt. En het verschil in prijs, dat ruimschoots in het voordeel van de Nano uitvalt, lijkt dan toch van doorslaggevend belang te zijn. Aan de kassa dien je voor de Touch minimaal 299 dollar te betalen, terwijl diezelfde verkoper voor de Nano slechts 149 van je zuurverdiende dollars wil hebben.

Rondneuzend en -onderzoekend in de Stores viel wel de grote mate van aandacht op die de Touch mag ontvangen van het winkelende publiek. De jeugd bleek voornamelijk interesse in de muzikale eigenschappen van de iPod te hebben. Wat ouderen, denk hierbij aan 30-plus, hadden meer oog voor de interface en WiFi. En wanneer iCal, WiFi en de interface van doorslaggevend belag bleken te zijn, dan koos men meteen maar voor de iPhone. Die heeft alles wat een iPod Touch heeft, en meer.

Er wordt veel gesproken over Apple-fans die, gedreven door irrationele passie, veel te gemakkelijk veel te veel geld betalen voor relatief veel te weinig. Dat vooroordeel lijkt in dit geval toch niet op te gaan. De Touch is mooi, natuurlijk. Maar als je verblind bent door de interface, WiFi een absolute Must vindt en zeker niet zonder je digitale agenda in je binnenzak kunt, dan is de stap naar de iPhone niet zo groot meer. En voor iemand die alleen een goede muziekspeler zoekt, is de Nano compleet genoeg. En hij past gewoon lekker in je broekzak. Misschien zijn de meeste iPod gebruikers toch nog steeds gewoon muziekliefhebbers.

Gelukkig maar…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.