Weer meer mobiele telefoons verkocht

8 reacties

Uit het Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker report van IDC blijkt dat de verkoop van mobiele telefoons in het derde kwartaal van dit jaar wederom is gestegen. Inmiddels staat de teller nu wereldwijd op 289,1 miljoen mobiele telefoons. Dat is een stijging van 9 procent ten opzichte van het vorige kwartaal en 13,8 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2006. De groei is volgens IDC te wijten aan zowel een groeiende verkoop van goedkope toestellen als de opkomst van uitgebreidere modellen. 
Bijna alle producenten hebben meer toestellen verkocht en een groter marktaandeel behaald.

Nokia blijft onbetwist de nummer 1 met 38,6 procent van de markt. Met het enorme aantal van 111,7 miljoen stuks is dit meer dan de nummers 2 t/m 4 van de lijst gezamenlijk. Vorig jaar was Nokia ook al eerste met 88,5 miljoen verkochte telefoons en een aandeel van 34,8 procent. 

Op de tweede plaats staat dit jaar Samsung met 42,6 miljoen stuks en een aandeel van 14,7 procent. Vorig jaar verkocht het bedrijf nog 28,9 miljoen stuks en had een aandeel van 11,4 procent.

Motorola is de enige in de top vijf die marktaandeel verloren heeft. Toch neemt het bedrijf de derde plek in met 37,2 miljoen stuks. Motorola heeft hiermee een aandeel van 12,9 procent. In hetzelfde kwartaal van 2006 waren dat nog 53,7 miljoen en een marktaandeel van 21,1 procent.

Op de vierde plek staat Sony Ericsson met 25,9 miljoen toestellen.

Hekkensluiter van deze top 5 is LG Electronics die 21,9 miljoen telefoons heeft verkocht.

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  KarelWillem

  De groei is niet ‘te wijten aan’, maar ‘te danken aan’…

 • Profielfoto
  The JM

  Komen hier ook nog Apple-gerelateerde nieuwsberichten of wordt dit gewoon een kopie van nu.nl of ANP?
  Ik ben voor meer Apple-nieuws:D

 • Profielfoto
  saewer

  En dat TIME de iPhone de uitvinding van het jaar vind is dan weer niet belangrijk nieuws ???

 • Profielfoto
  Hermanko

  Ik ben het met de vorige reacties eens; is dit nog wel een Apple – Mac site ? Overige it -electronica nieuws, daar staat het internet bol van.

 • Profielfoto
  Electr0n

  Ik vind dat jullie zueren! Vroeger liepen ze achter, nu houden ze alles bij! KLasse! NIET ZEIKEN! ALS JE HET NIET WILT LEZEN! Doe het dan ook niet ???

 • Profielfoto
  napoje

  Juist, nu weet ik weer waarom ik maar macwereld ben verhuisd ??? :angry:

 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  Oef. Het is allemaal wat: een artikeltje over een nieuwe grote laptopschijf en een stukje over de marktontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie.

  Met de introductie van de iPhone en het stevige volume MacBooks en MacBook Pro’s dat dagelijks over de toonbank gaat, lijken me dit voor een website die zich bezighoudt met het merk Apple uiterst relevante onderwerpen.

  U gratis, vrijblijvend en belangeloos aangeboden. Maar dat terzijde.

 • Profielfoto
  The JM

  Klopt helemaal, maar ey, een harde schijf voor een laptop komt gewoon wat dichter bij Apple in de buurt van ‘weer meer mobiele telefoons verkocht’. De meesten denken dan ‘nou en?’. En zo ook hier.