Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 28 november 2007

[UPDATE] Seagate laptop schijven in Intel Mac zijn chronisch defect

Onlangs berichtten wij u van het falen van de Seagate HD’s die Apple assembleert in de MacBook, MacBook Pro en de Mac mini. Nadat het Britse Retrodata bij het verschijnen van het vorige bericht nog niet durfde spreken van een generalisatie van falende Seagate schijven, beweert de firma nu dat het tijd wordt voor een terugroep actie. Er is alleen één probleem. Apple ziet de ernst van de zaak nog niet in.

Wie gebruik maakt van een Apple met een laptop schijf – MacBook (Pro) of Mac mini – doet er verstandig aan om en de het systeemprofiel te kijken welke schijf er in de computer steekt. Het gaat om schijven van Seagate, 2,5 inch SATA met firmware versie 7.01. Retrodata adviseert om via Systeemprofiel na te gaan welk type schijf er in de laptop huist. Het aantreffen van hardware met serienummer ST96812AS en ST98823AS en genoemde firmware versie is een legitieme reden voor paniek.

In de praktijk blijkt Retrodata aardig gelijk te krijgen. In onze directe omgeving zijn recentelijk twee van de drie MacBooks er spontaan mee opgehouden door het falen van de schijf. Opvallend detail is dat de twee defecte MacBooks inderdaad de betreffende Seagate schijf bezaten en de lachende derde een Fujitsu.

Apple wilde helaas niet tegenmoet komen voor de reparatie van dit defect, want de MacBook’s vielen beiden net buiten de garantie termijn van twaalf maanden.

Op Engadget.com valt te lezen dat er nog wel meer mensen zijn met dit euvel.

UPDATE: De Telegraaf weet te melden dat Apple de klachten rondom de Seagate schijven heeft erkend en werkt aan een oplossing. Een officiële bevestiging van Apple is op dit moment nog niet te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
[UPDATE] Seagate laptop schijven in Intel Mac zijn chronisch defect
Sluiten