Update iPod Touch maakt agenda-beheer mogelijk

Door: Rene Bouwmeester - 20 reacties

Toen bij de introductie van de iPod Touch de mogelijkheid om op het toestel zelf de agenda te kunnen editten bleek te ontbreken, gingen golven van protest over het Internet. Op de website van Apple werden teksten waarin deze functionaliteit werd beschreven in allerhaast verwijderd.

Later dook een al dan niet authentiek mailbericht van niemand minder dan Steve Jobs himself op, waarin het ontbreken van de edit-functie werd afgedaan als een bug, die in een latere versie van de firmware zou worden hersteld. Waarvan vandaag acte in de vorm van update 1.1.2 voor de iPod Touch en voor de iPhone.

Fervente jailbreakers zullen een tijdje op water en brood moeten zitten, want de nieuwe update voert het kat en muis spelletje weer een stap verder door bestaande hack-methoden te blokkeren. Voor de rest vooral veel uitbreidingen voor ondersteuning van andere talen dan het Engels.

Updaten doe je via iTunes of door de update-bestanden direct te downloaden:
iPod Touch firmware 1.1.2
iPhone firmware 1.1.2

Reacties

20 reacties
 • Profielfoto
  me.com

  Werkt hier prima. Alleen jammer dat ze de tiff-exploit hebben gefixed. Nu moet ik weer wachten op een nieuwe jailbreak. Maargoed, die zal binnenkort wel komen hoop ik:P

 • Profielfoto
  Undaunted

  Te gek! Dan wil ik het apparaat toch nog wel overwegen. ’t is toch handiger om de agenda op deze manier te hebben dan terwijl je belt met de iPhone..

 • Profielfoto
  proud

  iTunes vind bij mij de update niet. Hij zegt dat de laatste (1.1.1) er al op staat. Hoe komt dit?

 • Profielfoto
  Meneer Guggenheimer

  Handig zo’n link naar de nieuwe firmware.

  Met deze link kan je direct je uit Amerika meegenomen iPhone onbruikbaar maken.
  Overgens is deze ingevoerde iPhone ook illigaal (zie http://www.macrumors.com)

  Top service! :p

  EDIT: tekst aangepast en source veranderd in de juiste. macrumors ipv tweakers

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  meneer gugenheimer, verklaar u nader? Want die laatste zin, daar kan ik geen touw aan vast knopen… Ben op tweakers.net gaan kijken maar niks over de nieuwe firmware…

 • Profielfoto
  imar

  Volgens mij is de update ook nog niet in iTunes te vinden. MacRumors zegt dat [de iPod Touch update] “voor sommigen beschikbaar is in iTunes”. Ik neem aan dat dat ‘in de VS’ betekent.

 • Profielfoto
  BOK

  “Water en brood”? “Fastfood” was een betere bewoording geweest: http://www.tuaw.com/2007/11/09/1-1-2-ipod-touch-jailbroken-before-its-official-release/
  ;)

 • Profielfoto
  carpebios

  Klopt het dat als je nu je ipod toutch gejailbraikt hebt. En je installeert deze firmware, dat je dan gewoon weer een normale ipod touch hebt. Of kan je ipod dan het leven geven omdat hij gehackt is geweest?

 • Profielfoto
  phoebe

  Jeetje! Heb ik net 2 dagen geleden m’n ipod gehackt..

 • Profielfoto
  Mac-Eddy

  Ik zie 3 .dmg bestanden….moet ik ze alle drie gebruiken of …?
  022-3724-1.dmg 022-3751-2.dmg 022-3752-2.dmg
  En hij vraagt om een wachtwoord als ik er één open?

 • Profielfoto
  Pasav

  De downloadlink download versie 1.1.1 voor de touch .. ? Denk dat die nog niet uit is voor ons .. ?

 • Profielfoto
  Uxmal

  Is ie nu ook eenvoudig te synchroniseren met outlook agenda op het werk? ???

 • Profielfoto
  mcboqeys

  Als synchronisatie via outlook op mijn werk lukt, ga ik er direct eentje halen:)

 • Profielfoto
  Geveke

  @ Mac-Eddy: je moet het zip-bestand niet uitpakken. Option-click in iTunes op “zoek nieuwe versie”, en kies het zip bestand. De rest gaat vanzelf.

 • Profielfoto
  pengels

  Jongens, ik snap er niks van. Wanneer in ITunes Options klik op “zoek nieuwe versie” zegt ‘ie dat al de nieuwste versie 7.5 heb. Wanneer ik in ITubes klik op mijn aangesloten IPod Touch en vraag om een nieuwe versie zegt ‘ie ’t zelfde. Wat moet ik nou toch doen om die agenda functie te krijgen?

 • Profielfoto
  Maverick9898

  Jah egt vaag. Ik had die update direct gedownload via die link voor m’n iPod touch(heb overigens Windows XP voor het beheren van mn iPod). En hij herkent het bestand als een iTunes file en hij start dan ook iTunes op. Maar hij doet dan niks. En ik heb alle up to date software. Weet misschien iemand hoe dit opgelost kan worden?

 • Profielfoto
  Bumba86

  Shift + Update zoeken … en dan naar het bestand bladeren

 • Profielfoto
  interFACE

  erg jammer dat je niet in de voorkeuren van de agenda de maandag als 1e dag van de week kan zetten ipv de zondag zoals nu ingesteld. Of ik zie het over het hoofd?

 • Profielfoto
  chainfish

  Heb dus net de firmware update gedownload en gepoogd te ‘runnen’. Tot mijn verbazing gebeurde er niks maar nu ik ook de update als melding in mijn itunes krijg. Crashed mijn touch… Telkens wanneer ik hem probeer te herstellen krijg ik de melding ‘de ipod kan niet worden hersteld. er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (6)’. Reboot en unpluggen ten spijt… Mijn Touch is nu totally unusable.:angry:

  Het lijkt alsof de andere update nog in de achtergrond draait ofzo. want bij het herstellen krijg ik je melding ‘Itunes heeft een IPod aangetroffen waarvan de herstelmodus actief is. U moet deze Ipod herstellen voordat u deze kunt gebruiken’

 • Profielfoto
  Maat

  Het enige minpuntje (op beetje weinig opslag na) opgelost. Net een gloednieuwe 16 gig touch gekocht maar toch lang lopen twijfelen, juist door dit gebrek. Nu kan m’n oude Palm Tungsten T echt het raam uit. Alles dat ik nodig heb zit nu (beter) op de Ipod T. Werkt perfect. Weet iemand trouwens hoe je iets hogere resolutie foto’s op de touch krijgt? Beetje zonde van de mooie zoom functie als de (voor touch geoptimaliseerde) foto daarna vaag blijft door lage resolutie…