Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 19 november 2007

Steve Jobs in 2007: 1 dollar en 1 iPod

Apple CEO Steve Jobs heeft zich in 2007 weer vorstelijk laten belonen, zo blijkt uit een recente opgave van het bedrijf. Dit jaar ontving hij naast zijn gebruikelijke salaris van 1 dollar ook nog eens een hele iPod met een bedrijfswaarde van wel $73,-.

Toch is er geen aanleiding om hem van inhaligheid te betichten: de gratis iPhone die dit jaar aan alle Apple-werknemers werd verstrekt liet hij aan zijn neus voorbij gaan. Puntje van kritiek zijn wel de toegenomen kosten van de corporate jet, die maar liefst viermaal hoger uitvielen dan vorig jaar.

Medelijden met Jobs omwille van zijn financiële situatie lijkt overbodig: hij heeft in 2007 zo’n 30.000 aandelen verzilverd omdat de termijn daarvan dreigde te verlopen. Gelukkig kon hij ze missen: na verkoop heeft hij nog altijd zo’n slordige 5,5 miljoen aandelen in portefeuille. Toch lijkt het zogeheten ‘Compensation Committee’ van Apple, dat over de salarissen gaat, zich het lot van Steve aan te trekken en zich te buigen over een ruimer honorarium in 2008.

Hoe dan ook – wij wensen de familie Jobs gelukkige kerstdagen.

Reageer op artikel:
Steve Jobs in 2007: 1 dollar en 1 iPod
Sluiten