Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 28 november 2007
Leestijd: 2 minuten

Simlockvrije Franse iPhone: €749,-. [UPDATE x2]

Orange maakt zich op voor de introductie van de iPhone in Frankrijk. Vanaf morgenochtend kunnen de Fransen bij hun telecomboer terecht om het wonder der techniek aan te schaffen. Komen die stakingsdagen toch nog nuttig van pas.

Louis-Pierre Wenes, CEO van Orange Frankrijk, heeft inmiddels de prijzen bekend gemaakt, bericht Le Figaro. Een toestel met abonnement (in prijs variërend van €49,- tot €119,- per maand) kost weinig verrassend €399,-.

Opvallender is de prijs die Orange vraagt voor een toestel zonder abonnement: €649,-. Voor het simlock-vrij maken van het apparaat in de eerste zes maanden na aanschaf wordt echter nog eens 100 euro in rekening gebracht, waarmee de totale kosten van een simlockvrije iPhone in Frankrijk €749,- belopen. Na een half jaar is het unlocken van het toestel gratis.

Uit het vraaggesprek:

Quel sera le prix de l’iPhone sans abonnement?
« Nu », il sera vendu 649 €, auxquels il faut ajouter 100 € si l’on veut le débloquer pour l’utiliser chez un autre opérateur. Six mois après la date d’achat, cette opération de « désimlockage » devient gratuite.

Voor wie het Frans prematuur uit zijn vakkenpakket heeft gegooid:

Wat zal de prijs zijn van een iPhone zonder abonnement?
“Naakt” zal hij worden verkocht voor €649,-, waarbij men nog 100 euro moet optellen als men hem wil laten deblokkeren om te gebruiken met een ander netwerk. Vanaf zes maanden na de aanschafdatum zal het simlockvrij maken kostenloos worden gedaan.

[UPDATE]
De Franse website van Apple geeft een iets andere weergave en stelt dat de iPhone €549,- kost voor Orange klanten die ‘niet willen profiteren van een ‘Orange voor iPhone’ abonnement. Klanten zonder Orange abonnement ‘kunnen de iPhone bij Orange kopen voor €649,-‘. Geen woord over extra kosten voor simlockvrij maken.

[UPDATE2]
De jury is eruit: het toestel wordt in Frankrijk aangeboden met iPhone-abonnement (€399), voor bestaande Orange abonnees (€549) of helemaal los, zonder abonnement bij Orange (€649). In alle drie gevallen dient in de eerste zes maanden voor het simlockvrij maken van de iPhone 100 euro te worden betaald – na 6 maanden gebeurt dit gratis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Simlockvrije Franse iPhone: €749,-. [UPDATE x2]
Sluiten