Simlockvrije Franse iPhone: €749,-. [UPDATE x2]

Door: Rene Bouwmeester - 54 reacties

Orange maakt zich op voor de introductie van de iPhone in Frankrijk. Vanaf morgenochtend kunnen de Fransen bij hun telecomboer terecht om het wonder der techniek aan te schaffen. Komen die stakingsdagen toch nog nuttig van pas.

Louis-Pierre Wenes, CEO van Orange Frankrijk, heeft inmiddels de prijzen bekend gemaakt, bericht Le Figaro. Een toestel met abonnement (in prijs variërend van €49,- tot €119,- per maand) kost weinig verrassend €399,-.

Opvallender is de prijs die Orange vraagt voor een toestel zonder abonnement: €649,-. Voor het simlock-vrij maken van het apparaat in de eerste zes maanden na aanschaf wordt echter nog eens 100 euro in rekening gebracht, waarmee de totale kosten van een simlockvrije iPhone in Frankrijk €749,- belopen. Na een half jaar is het unlocken van het toestel gratis.

Uit het vraaggesprek:

Quel sera le prix de l’iPhone sans abonnement?
« Nu », il sera vendu 649 €, auxquels il faut ajouter 100 € si l’on veut le débloquer pour l’utiliser chez un autre opérateur. Six mois après la date d’achat, cette opération de « désimlockage » devient gratuite.

Voor wie het Frans prematuur uit zijn vakkenpakket heeft gegooid:

Wat zal de prijs zijn van een iPhone zonder abonnement?
“Naakt” zal hij worden verkocht voor €649,-, waarbij men nog 100 euro moet optellen als men hem wil laten deblokkeren om te gebruiken met een ander netwerk. Vanaf zes maanden na de aanschafdatum zal het simlockvrij maken kostenloos worden gedaan.

[UPDATE]
De Franse website van Apple geeft een iets andere weergave en stelt dat de iPhone €549,- kost voor Orange klanten die ‘niet willen profiteren van een ‘Orange voor iPhone’ abonnement. Klanten zonder Orange abonnement ‘kunnen de iPhone bij Orange kopen voor €649,-‘. Geen woord over extra kosten voor simlockvrij maken.

[UPDATE2]
De jury is eruit: het toestel wordt in Frankrijk aangeboden met iPhone-abonnement (€399), voor bestaande Orange abonnees (€549) of helemaal los, zonder abonnement bij Orange (€649). In alle drie gevallen dient in de eerste zes maanden voor het simlockvrij maken van de iPhone 100 euro te worden betaald – na 6 maanden gebeurt dit gratis.

Reacties

54 reacties
 • Profielfoto
  proud

  Huh? Is het niet 650€ voor een simlockvrije iPhone, en 400 voor één met abonnement, en als je dit wilt afzeggen 100€ bijkomende kosten?

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  mm.. sparen sparen en nog een sparen wel leuk :)

 • Profielfoto
  iPodder

  kopen voor 399 met abbo 49 euro. na half jaar (6 keer 49) ben je 294 euro kwijt, maar heb je wel kunnen bellen. Daarna laat je gratis unlocken, ben je totaal 693 kwijt…..

  Denk alleen niet dat je na een half jaar abbo kan opzeggen zit ik me te bedenken nu ik het typ ???

  Was te proberen…… :p

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  @iPodder

  ja je kan em dus wel na 6 maanden laten unlocken:)
  of zie ik het nu verkeerd?

 • Profielfoto
  Mr Cr00b

  Nog nergens speculaties over lancering in Nederland?

 • Profielfoto
  Tomac5

  Wat een bedragen. Ik ben benieuwd hoe wij Nederlanders gaan reageren als we ook 400 euro moeten neertellen voor de iPhone. Misschien krijgen we dezelfde situatie als in de UK, waar men ook weigert te betalen.

 • Profielfoto
  Nelis Infra

  En daarbij zal de 1e generatie iPhones waarschijnlijk kuren gaan vertonen. Ik denk dat ik nog even wacht:)

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  Als ik het goed begrijp moet het volgende mogelijk zijn: voor 650 euro een legale iPhone kopen in Frankrijk. Dan zelf thuis de simlock eraf halen en lekker bellen en na een half jaar even terug naar Frankrijk om daar een legale simlock verwijdering te krijgen. Moet je wel eerst ff de originele firmware terugzetten, maar dat zou dan toch moeten kunnen?

  Of kost een retourtje Frankrijk meer dan 100 euro benzine? ???

 • Profielfoto
  Lexis

  Komende zomer rijd ik door frankrijk, maar zo zonde van mn ipod touch.

 • Profielfoto
  phoebe

  retourtje frankrijk kost meer dan 100 euro benzine ja :angry:

 • Profielfoto
  iPodder

  @ JulianNeef. iPod Touch is sowieso zonde van je geld. Had beter kunnen wachten en gelijk een iPhone.
  Mijn idee…. ???

 • Profielfoto
  error

  €350 extra voor een unlocked iPhone. Wat een afzetterij. Kan Mevrouw Kroes hier niet wat aan doen, deze koppelverkoop van Apple. Het lijkt Microsoft wel, met deze unlock-oplichting en dat domme ringtonen ‘concept’ van ze.

  Ik wacht keurig op de 2e generatie iPhone… of de 3e…

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Super dat ik nog even heb gewacht met kopen in Duitsland. Deze kerst eens kijken of ik een ritje France kan plannen!:D

 • Profielfoto
  Jeffry

  Wat een geld zeg. Ik kan me niet voorstellen dat de Nederlanders en een 2-jarig contract nemen en 400 bijbetalen. Dat zou in ieder geval nog nooit eerder vertoond zijn, zelfs niet met de N95 tijdens de lancering die los toch ook zo’n 750-800 euro kostte in de eerste maand (die prijs is vrij vlot gedaald overigens). En die 400 euro is vast niet met een sim-only abonnement ;-). Lijkt erop dat mijn keuze toch gaat vallen op die Neo1973… die is aanzienlijk scherper geprijsd met GPS. Maar goed, eerst zien of ze die stabiel kunnen krijgen.

 • Profielfoto
  Chantal C.

  Voor die prijs blijf ik mijn Nokia N70 nog wel even gebruiken… :(

 • Profielfoto
  Paul

  Gewoon een echte iPod touch kopen… heb je hetzelfde ding behalve de telefoon…. daar zijn er enoeg van op de markt die je kunt gebruiken als een ‘werktuig’. Het is toch alleen maar om te bellen? Al dat andere moois zit op de Touch …. :D

 • Profielfoto
  nl-x

  Nou, dan voel je je belazerd als je ‘m voor 999 kocht.
  Voor 749 heb je ‘m ook, en zelfs voor 649 als je ‘m het eerste halfjaar alleen als ipod wil gebruiken.

  Hoezo zo een groot prijsverschil?!

 • Profielfoto
  MacJampudding

  Mevrouw Kroes heeft het enkel voor het zeggen in Klompenland… en niet in de Anarchistische Republiek Frankrijk… (ieder in zijn eigen bord…)

  @ iPodder…

  de minimumduur voor een abo bij Orange zal wel wat langer zijn dan zes maanden (in duitsland is het 24 maanden en in de UK is het 18 maanden). Dus met “49 x 6” kom je bedrogen uit…
  Ik vergelijk de iPhone met een iPod+GSM … als je een degelijke GSM wil .. betaal je gauw 400 EUR (eentje met camera en die niet na 10 keer bellen stuk gaat).. wat kost een iPod Nano ?.. tel maar samen en je zal stillaan aan de prijs van 749 EUR zitten…
  Als je echt een abo wilt bij T-mobile (of whatever) zal je bellen, mailen, sms’en, en heel de zooi die je nu ook doet met je mobieltje… wel, dacht iedereen dat de telecom-operatoren die diensten gratis aanbeiden dan ? Nee hoor…..
  Apple biedt het toestel aan voor 399 EUR aan de operator (min de marge voor de operator natuurlijk) , die verkoopt het toestel door met een abo erbij waar de winstmarge tientallen keren hoger is… en de operator profiteert van de hype (van ons gekken die er absoluut een willen en moeten hebben)…
  Om als operator in aanmerking te komen moet je natuurlijk een flink deel van je winst afgeven aan de kassa back in Cupertino…. En als je geen abo wil …tja .. dan moet de operator toch voor ieder verkocht toestel een bedrag betalen aan Apple… (ter compensatie)… en voor niets gaat de zon op.. want de operator gaat niet enkel doosjes schuiven voor Apple… oh nee.. die willen er ook aan verdienen (en ook nog de winkel en de verkoper die ook nog commissie moet…)

  Your money makes the world go round…
  En toch ga ik er morgen eentje halen in Lille (wat in het Nederlands ‘Rijsel’ is)

 • Profielfoto
  nl-x

  Trouwens, heeft dat ding nou wel of niet de NL-taal al?

 • Profielfoto
  error

  @ MacJampudding: Mevrouw Kroes mag dan wel Nederlander zijn… haar functie is 100% Europeesch, dus inclusief Frankrijk.

  Maarrrrr… ik denk helaas niet dat zij hie over gaat. Hoewel? Ze heeft Mircrosoft ook klein gekregen. Dank zij haar kunnen we nu een geweldige Windows Media Player-loze versie van Windows XP kopen (die niemand koopt – maar het gaat om het idee).

  Het liefst koop ik een iPhone voor €399 zonder abonnement waar ik mijn eigen simkaart ik kan steken voor de belfuncties.

 • Profielfoto
  MacJampudding

  :)

  @ error : was maar om even om jullie op de kast te jagen hoor (we jagen al maanden onze anderstalige landgenoten op de kast) :)

  Ja ok, Mickeysoft klein gekregen … tja… zoals je zegt… wie wil het … nobody…
  En daarbij wat moeien ze zich … zo kunnen ze Apple morgen verplichten om OS X te leveren zonder Quicktime … jezus .. waar zijn we mee bezig ..
  En die lieve mevrouw Kroes heeft tijd en geld (ons geld) om zich daar mee bezig te houden… nou .. dat vind ik verspilling…. (maar ik denk dat we afwijken:) )

  Ik krijg zelfs liefst een iPhone gratis … maar ja … helaas…

  ik vind het alvast een goede zaak dat hij Simlockvrij kan gekocht worden zonder daarna rotzooi te hebben… driewerf hoera !

 • Profielfoto
  jortharmsen

  met een Nederlandse orange simcard zou die het dus i.p.c. gelijk moeten…. in theorie…

  tijd voor een stedentripje :D

 • Profielfoto
  stevenxs

  (Citaat Robert van der spek)
  Als ik het goed begrijp moet het volgende mogelijk zijn: voor 650 euro een legale iPhone kopen in Frankrijk. Dan zelf thuis de simlock eraf halen en lekker bellen en na een half jaar even terug naar Frankrijk om daar een legale simlock verwijdering te krijgen. Moet je wel eerst ff de originele firmware terugzetten, maar dat zou dan toch moeten kunnen?

  Volgens mij kan pas na een half jaar bellen met Orange de simlock eraf. En zal je de resterende maanden van je abonnement moeten afkopen.

 • Profielfoto
  Da_BoKa

  Als je nu een iphone zonder abbo koopt voor 649, en je neemt de optie om te unlocken niet.
  Dan kan je hem toch gewoonweg thuis unlocken en na 6 maand terug naar FR gaan voor de officiele lock eraf the halen?

 • Profielfoto
  pinkie

  “Komen die stakingsdagen toch nog nuttig van pas.”
  Zijn die stakingsdagen nuttig of komen ze goed van pas?

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  @ Da_BoKa: Dat denk ik dus ook!

 • Profielfoto
  zwartwit

  Gewoon wachten. De prijs zal zeker zakken. De marge van dit product is op dit moment maximaal. Dat kan Apple niet blijven volhouden bij tegenvallende verkopen. Geduld dus zal je geld besparen.

 • Profielfoto
  niels

  Gewoon even wachten, of nu eentje ophalen voor 650 euro en over een halfjaartje laten unlocken.:)

 • Profielfoto
  PowerMac

  Morgenvroeg effe eentje ophalen (ik woon in Frankrijk) en na zes maanden ding in de prullenbak gooien want dan komt de 3.5g versie uit :D

  Of gewoon de iPod touch 16 GB houden, en een simlockvrije Nokia erbij, die kompas, thermometer, radio, decibelmeter en camera heeft, shockproef en spatwater vrij, nieuw in de winkel voor €135,- zonder geklooi gekocht.

  Dus MacJampudding, dat valt allemaal wel mee. €400 is wat overdreven.

 • Profielfoto
  BigAL

  Voila, c’est une telephone n’est-ce pas?
  Bij zijn introductie al achterhaalde techniek.. met de tijd wordt hij dus goedkoper, zoals alle telefoons… ik zeg je… tegen de tijd dat hij in nederland komt, krijg je hem met een zak friet er gratis bij.

 • Profielfoto
  BigAL

  Oh ja, en apple ziet ook wel dat het in Engeland niet zo tof loopt… en ze liggen al in de clinch met de franse overheid… en het is maar een telefoon… en de concurrentie zit niet stil… de concurrentie heeft betere sm-phones… you cut the price, to keep it nice

 • Profielfoto
  Faan

  PowerMac, gij kunt toevallig niet testen met een Belgische sim van Mobistar (dochter van Orange) of dat werkt met een Orange-simlocked iPhone?

 • Profielfoto
  Rene Bouwmeester

  Tja – wie zou gelijk hebben? Apple op zijn website, of de CEO van Orange in Le Figaro? Ik heb het artikel aangepast – morgen weten we meer.

 • Profielfoto
  PowerMac

  @ Faan: kom maar even een Belgische sim van Mobistar brengen;-)

 • Profielfoto
  -rein

  Is het misschien ook mogelijk om een Orange-locked iPhone te kopen voor 549 euro, zonder iets van abonnement? En deze dan te hacken? Of is men verplicht om en pakket van Orange erbij te kopen, eventueel dan een prepaid kaart van pakweg 15 euro (lijkt mij het goedkoopste dat er bestaat)?

  En na 6 maanden kan je deze laten unlocken?…

 • Profielfoto
  proud

  je moet natuurlijk wel weten, in het begin kostte de iPod 600€. Zo bekeken valt dit dan toch wel mee. Ook al blijft het natuurlijk nog wel een halve macbook…

 • Profielfoto
  santi

  Bitches, die Fransen, met die hoge bedragen. Daar gaat in Nederland toch niemand intrappen, afgezien van een paar forumbezoekers? Om zoveel geld steken in een apparaat met relatief weinig functies die mijn leven mooier zullen maken, daar pas ik voor. Om met Tyler Durden te quoten: You are not your IKEA!

 • Profielfoto
  Whymme

  Ik zie niet in wat mevrouw Kroes (van mededinging) hieraan kan of moet doen. De markt voor mobiele telefoons is uiterst concurrerend, en Apple heeft hier geen (bijna-)monopoliepositie zoals zij met iPods heeft, of zoals Microsoft op de markt voor operating systems. Verder is de koppelverkoop (telefoon plus abonnement, waarbij de prijs voor de telefoon goedkoper is als wanneer de telefoon zonder abonnement wordt verkocht) al jaren standaard in de markt – niet alle telefoons zijn “gratis” met abonnement.

  Een voordeel van wonen in Zuid-Limburg is dat Frankrijk niet zo ver weg is. Op en neer is minder dan een tank benzine, en als die tank in Luxemburg wordt bijgevuld is het heen en weer rijden nog minder duur. Maar of ik dat nou zou doen voor een toestel dat het eerste half jaar enkel als iPod Touch te gebruiken is …

 • Profielfoto
  kermit

  net zoals in de U.S. zal Apple uiteindelijk de prijs laten zakken, als ze merken dat de verkoop niet vlot. en dan is er nog de concurrentie, ook. Die zit niet stil en over minder dan half jaar zal de iphone zijn momentum verloren hebben.

 • Profielfoto
  eiskoud

  blijf het een hoop geld vinden voor een 1e generatie iPhone. voorlopig houd ik het maar bij mijn Windows Mobile 6 HTC TYTN die pas 1x een vastloper heeft gehad in 5 maanden. en maar 99 euro heeft gekocht met een abonnement met G3 internet

 • Profielfoto
  Sbojevets

  En waar was hij ook al weer € 1000.- simlockvrij? Hahahaha, lang leve Apple. Wat voel je je dan gen**id als je hem voor € 400.- meer hebt gekocht! Leuk he die iPhone.

  Wat een geneuzel om early adaptor te zijn. Ik gebruik al 6 maanden de HTC Touch en kan daar alles en meer mee dan de iPhone (behalve lekker surfen). Geloof me, ik ga ook aan de iPhone! Maar ik kijk wel als mijn abbo is afgelopen (nog 6 mnd) hoe de situatie is. Wedden dat ik dan rondloop met een 32 of 64 gb iPhone die wel third party accepteert en nog geen € 400.- kost! Wie het laatst koopt lacht het hardst.

 • Profielfoto
  jonnie

  Of je koopt er nu 1 en na 6 maand weer 1;)

 • Profielfoto
  Harryman

  Slechts 450 euro om te kunnen bellen met een iPod Touch. Wat een koopje. Ga ik zeker doen. (NOT!)

 • Profielfoto
  error

  Dus… als iemand morgen een iPhone koopt zonder abonnement bij Orange dan kost dit €649. Omdat er toch een simlock op dit toestel zit is het niet mogelijk om er een simkaart van bijvoorbeetd T-Mobile in te steken of… de koper moet 6 maanden wachten of €100 betalen om de simlock er direct af te halen. Leuke constructie.

 • Profielfoto
  G4-man

  Iphone à la France.
  bestaat er geen mogelijkheid om van een simlock vrije iphone een “backup” te nemen van het OS en dit te “restoren” op een gelockte versie ? waar zitten alle
  MAC specialisten ?
  groetjes…. :)

 • Profielfoto
  TijhofGraphics

  Hmmm….

  Vraag 1/x: Als ik (of iemand die ik ken) een iPhone koopt in Frankrijk(Orange abbonee zijnde) betaal ik dus €549,-.
  Zonder iPhoneOrange abbonement, maar wat dan wel ?

  Wat kan ik met die niet-OrangeAbbo voor OrangeKlanten-only iPhone van €549,- ?

  (Behalve voor 100 euries simlock vrij maken)

 • Profielfoto
  Da_BoKa

  Je hebt dan een gelockte iphone, veel kans dat die de nieuwe bootloader heeft en dan kan je hem nog niet unlocken.

  Wat je misschien wel kan is, via een andere persoon met reeds een orange abbonement ( al dan niet voor de iphone ). een iphone voor 549 kopen en naar de volgende winkel gaan en die voor 100 euro laten unlocken, dan heb je een legaal unlockte iphone voor 649:)

 • Profielfoto
  MacJampudding

  ja beste mensen…

  ik ben er vandaag eentje gaan halen… en je hoeft heus niet naar Rijsel (Lille) te rijden.. het kan ook dichterbij. In het ‘Centre Commercial’ in Roncq (net over de grens met België) .. beter bekend als Auchan (een grote winkelketen in Frankrijk).
  Daar maakten ze er geen punt van. ik heb 649 EUR betaald (zonder abonnement). Je krijgt er een pre-paid kaartje bij van 30 EUR (gratis).
  Je hangt je iPhone aan iTunes en die stelt je een aantal vragen (tijd om de cursus Frans voor beginners boven te halen):) . Je maakt een iTunes account aan (een Franse wel te verstaan) en de telefoon is ‘Unlocked’. Dan moet je bellen naar de ‘Service Clients’… die vriendelijke, Franse, dame zal je vertellen dat je de pre-paid kaart voor 100 EUR moet opladen. Eens dat dat gebeurt is bel je terug en dan stuurt men een mail. Nadien is de iPhone volledig gebruiksvrij met om het even welke operator (die moet dan wel de diensten aanbieden).

  Voor de Belgen onder ons … een Mobistar-sim kaart werkt NIET (ondanks dat Mobistar deel uit maakt van France Telecom).

  Voor de mensen die willen weten welke talen hij ondersteund… wel hij komt uit de doos en staat standaard Engels. Je kan ook Duits, Frans of Italiano selecteren… Helaas dat zijn de enige talen die bruikbaar zijn.

  ik hou jullie wel op de hoogte …:)

  doei

 • Profielfoto
  Faan

  Dus, als ik het goed versta is die 100 EUR unlocking fee geregeld via het opladen van je orangekaart voor 100 eur? Dus feitelijk kan je die dan opbellen…?
  Nice, ik woon op 15 min van Auchan.

 • Profielfoto
  PowerMac

  OK, dus je koopt een iPhone in Frankrijk.
  Omdat je er geen abbo bij het, is het niet veel anders dan een andere telefoon: je kunt er mee bellen, en niet veel anders dan een touch: iPod functies met je vinger etc.
  Volgens mij is het mooie van de iPhone in tegenstelling van de touch dat je altijd verbinding hebt, ipv steeds maar weer zoeken of er iemand zo gek is om de wifi open te laen, en geloof me, dat zij er niet veel op wat cafe’s na, dus een abbo hier in Frankrijk, dat is de kracht van de iPhone in tegenstelling tot de touch.

 • Profielfoto
  MacJampudding

  ja… the story continues ..

  Ik ben net terug van Frankrijk… ik ben moeten terugrijden.

  Niks mail, niks simpel.

  aangezien we meteen 2 iPhones gekocht hebben, konden we bij de winkel wel op de nodige sympathie rekenen… (ja wat wil je, 2 gekken die daar elk 649 EUR op tafel gooien..)

  Moesten we dus gisteren bellen naar de klantendienst… ik bel, “ah, neen meneer, u moet terug naar de winkel op een pre-paid van 100 EUR per iPhone kopen en dan moet u ons terugbellen”
  zo gezegd zo gedaan… wij terug de grens over.
  Die mensen in de winkel waren zo vriendelijk om ons daar terplaatse te laten bellen. Wat blijkt : ze kunnen die codes en procedure niet naar België sturen.
  Ik heb die gast aan de telefoon in mijn beste Frans verrot gescholden.
  En plots kwam de oplossing….
  Ze sturen de codes en procedure naar de winkel en de verkoper (die het ook allemaal zeer vervelend begon te vinden) zal mij volgende week (want het duurt 7 dagen voor dat de codes daar zijn) de nodige documenten doorsturen via de fax…

  Dus beste Apple-broeders (en zusters)… iPhone uit Frankrijk … enkel als u stalen zenuwen heeft ….

 • Profielfoto
  mulderd

  Optaaaaaa. OPTAAAAAAA !!!! Waaaar beeen jeeee ?
  Dit is nou typisch iets voor de Opta. De telco waakhond. Ook mag de NMA hier zich in mengen en Brussel, omdat het grensoverschrijdend is.

  Mijn mening is dat dit een foutje van Apple is. Er is nix mis met het feit dat Steve zijn shareholders tevreden wil houden, maar dit vind ik ook te ver gaan als Apple fanatic.
  Ik heb overigens een Amerikaanse iPhone en ben er zeer tevreden mee, maar heb 399 dollari betaald. Even gegoogled en via de iPhone.hyves.nl gezorgd dat mijn KPN simmetje ook werkt.
  Maar veel meer dan $399 had ik er echt NIET voor over gehad.

 • Profielfoto
  Obvious Matter

  Heeft volgens mij niets met Apple te maken. Dit zijn puur fratsen van Orange France. Bij de T-Mobile constructie werd je IMEI nummer doorgegeven (ter plekke in de winkel) aan Apple en 2 dagen later was je iPhone geunlocked. Simpel.

  Een klein detail van deze hele unlock story is dat je de iPhone alleen met SIM’s kunt gebruiken uit de landen waar de iPhone al is uitgebracht. Nederlandse en belgische SIM’s werken niet (de iPhone crashed bij het bellen/SMS-en/gebeld worden).
  Apple schijnt aan een oplossing te werken.

 • Profielfoto
  Giel Van Damme

  Waar ga je dan om die legale simlock ?
  heb namelijk zelf een Franse gsm die op die manier geblokkeerd is:(