Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Nieuws 21 november 2007

Rumoer rond Duitse iPhone [UPDATE: simlockvrije iPhone voor €999,-]

Enkele weken nadat T-Mobile met groot succes de iPhone op de Duitse markt introduceerde, is het bedrijf door concurrent Vodafone voor het gerecht gedaagd. Volgens de laatste is het verkopen van het toestel met een verplicht abonnement in strijd met de Duitse regelgeving en zou de telefoon ook los verkrijgbaar moeten zijn. Debitel, een derde grote speler op de Duitse markt van mobiele telefonie, sluit zich bij deze klacht aan.

T-Mobile laat in een persbericht weten dat de verkoop van het toestel vooralsnog gewoon doorgaat en legt daarmee een voorlopige uitspraak van de rechter naast zich neer. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat het het hof kan overtuigen van de rechtmatigheid van de koppelverkoop. Daarnaast wordt al vrolijk gedreigd met een eis tot schadevergoeding richting Vodafone, mocht de rechter T-Mobile inderdaad in het gelijk stellen.

[UPDATE]
Onze magentakleurige vrienden lijken eieren voor hun geld te kiezen en komen vandaag met een nieuw bericht. De iPhone blijft exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile, ze vinden zelf de combinatie van iPhone en abonnement nog immer bijzonder attractief (goh!) maar om aan de eisen van de rechter tegemoet te komen, is het toestel vanaf vandaag ook zonder verdere verplichtingen te koop voor het uiterst schappelijke tarief van €999,-.

Reageer op artikel:
Rumoer rond Duitse iPhone [UPDATE: simlockvrije iPhone voor €999,-]
Sluiten