Rumoer rond Duitse iPhone [UPDATE: simlockvrije iPhone voor €999,-]

26 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)                                                 

Enkele weken nadat T-Mobile met groot succes de iPhone op de Duitse markt introduceerde, is het bedrijf door concurrent Vodafone voor het gerecht gedaagd. Volgens de laatste is het verkopen van het toestel met een verplicht abonnement in strijd met de Duitse regelgeving en zou de telefoon ook los verkrijgbaar moeten zijn. Debitel, een derde grote speler op de Duitse markt van mobiele telefonie, sluit zich bij deze klacht aan.

T-Mobile laat in een persbericht weten dat de verkoop van het toestel vooralsnog gewoon doorgaat en legt daarmee een voorlopige uitspraak van de rechter naast zich neer. Het bedrijf heeft er alle vertrouwen in dat het het hof kan overtuigen van de rechtmatigheid van de koppelverkoop. Daarnaast wordt al vrolijk gedreigd met een eis tot schadevergoeding richting Vodafone, mocht de rechter T-Mobile inderdaad in het gelijk stellen.

[UPDATE]
Onze magentakleurige vrienden lijken eieren voor hun geld te kiezen en komen vandaag met een nieuw bericht. De iPhone blijft exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile, ze vinden zelf de combinatie van iPhone en abonnement nog immer bijzonder attractief (goh!) maar om aan de eisen van de rechter tegemoet te komen, is het toestel vanaf vandaag ook zonder verdere verplichtingen te koop voor het uiterst schappelijke tarief van €999,-.

                                                                                                                                        Beoordeel dit artikel

Reacties

26 reacties
 • Profielfoto
  iWill_i_am

  Het blijft een kat en muis- spelletje. Apple heeft dit allang ingecalculeerd, komt wel goed. Mocht de rechter anders oordelen, dan schakelt Steve met de zijnen de advocaatjes wel in;)

 • Profielfoto
  Jor1

  oeh wat zijn ze zuur bij Vodafone dat ze ‘m niet mogen verkopen… NIet slim om dit nu zo te doen… dit sluit de deuren voor de toekomst…dom dom dom

 • Profielfoto
  fransman

  Misschien dat er voor Vodafone meer achter zit… Als Apple dit kan maken met T-mobile, komt straks Nokia met eenzelfde deal met een andere provider. Voor je het weet wordt de heel markt op z’n kop gezet.

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  MacFreak meld het volgende:

  “Inmiddels lijkt het er op dat T-Mobile de telefoon door de uitspraak niet meer met contract kan verkopen, terwijl het contract met Apple dat juist een voorwaarde is. Hierdoor zou effectief de verkoop van de iPhone in Duitsland voor het moment stilgelegd zijn.

  Bron: Dow Jone Online/CNN Money”

  Nu eens gaan overwegen of ik een vriend er een uit NY moet laten halen of zelf binnenkort naar Duitsland moet rijden.

 • Profielfoto
  The JM

  Zo praten de mensen wel over de iPhone, om de hype te houden.

 • Profielfoto
  Geckow

  Het argument van speciale support vanuit netwerk zal vast al voldoende zijn: bij Vodafone geen visual voicemail, en zullen ze ook wel niet kunnen doen door allerhande patenten.

 • Profielfoto
  renato

  Ik hoor er eigenlijk niemand hier echt over, maar als consument en potentiele koper van de iPhone ben ik wel blij als Vodafone dit wint.

  Ik zit nu niet bij T-Mobile/Orange maar zou best een iPhone willen kopen. In casa Renato is Apple echt het dominante merk, maar in mijn ogen gaat Apple echt te ver om te denken dat ik van provider ga veranderen om een iPhone te kunnen kopen.

  Mijn volgende telefoontje komt Q3-2008. Ik hoop dan gewoon dat de iPhone los te krijgen is en op alle aanbieders te gebruiken.

  Het veel genoemde business model waarmee de leverancier van de technische implementatie meeprofiteert van de content en het gebruik bevalt mij niet als consument. Ik wil vrije keus houden in aanbieder en gekozen implementatie.

  Anderen roepen: maar dan kost de iPhone misschien wel 600 Euro! Tsja, dan is-tie gewon te duur voor een telefoon en koop ik hem niet. Veel mensen zullen dan afzien van de koop. Ook dat is marktwerking.

  r.

 • Profielfoto
  puccini

  renato

  Ben het helemaal met je eens !

 • Profielfoto
  E.Rhijnsburger

  Zie de update op Macnotes.de!! 999 euro simlock-vrij. Als je een Surf&Mail abbo van KPN van 10 euro bovenop je normale abbo neemt heb je in 30 maanden het prijsverschil eruit (50 euro T-Mobile/mnd vs 30 euro KPN/mnd).
  Nu is de hamvraag: doet-ie het met een KPN-simcard? Wie gaat er eentje halen in Keulen om het uit te proberen?

 • Profielfoto
  niels

  eigenlijk was dit allemaal op voorhand wel te voorspellen, en kan je ook wel zien waar dit toe zal leiden.

  Apple/T-Mobile zullen de koppelverkoop uitleggen als noodzakelijk door Visual Voicemail. Vodafone zal dit proberen te kleineren en de Europese wetgevende macht zal daarvoor zwichten (kwaliteit gaat in Europa niet boven prijs, ondanks het feit dat er genoeg alternatieven zijn).

  Uitspraak: andere netwerken moeten, om de iPhone te mogen verkopen, hun netwerk geschikt maken voor full support met de iPhone.

  Gevolg voor T-Mobile/Apple deal: komt grotendeels te vervallen. Apple verliest de inkomsten uit verkopen van T-Mobile, maar krijgt daarvoor in de plaats geld uit patenten. Immers, het kost de andere netwerken een vermogen hiervan gebruik te maken. De iPhone wordt goedkoper doordat netwerken ermee gaan concurreren, maar Apple verkoopt ze toch wel. Er worden veel meer iPhones verkocht.

  Klanttevredenheid, die nu erg hoog ligt, zal ook goed blijven. Doordat sommige toestellen Simlockvrij gaan worden verkocht (hoewel de uitspraak dat zelf niet oplegt), gaan minder mensen hun iPhone hacken. Gehackte iPhones bieden slechtere gebruikerservaringen dan iPhones waarbij die restricties niet gelden. Dat weegt prima op tegen de iets slechtere ervaringen door de iets teruggelopn kwaliteit van de netwerken.

  Ik acht bovenstaande redelijk reëel, mocht de uitspraak negatief voor T-Mobile uitpakken. Apple zal er weinig last van hebben.

  @thijnsburger. een consument doet gemiddeld 22 maanden met een telefoon. Voor Apple gebruikers kan dit nog wel eens lager uitvallen, gezien Apple haar producten zo veelvuldig ververst. Lijkt me een dure grap.

 • Profielfoto
  Richard5

  Beetje duur, ge-unlockte phone kost dus 999 euro!

 • Profielfoto
  zaqarov

  nu is het wachten op het eerste progje dat van locked iphone een legale unlocked maakt die compatibel blijft met updates.

 • Profielfoto
  ottovds

  als je via andere wegen een iphone wilt, heb je hem inmiddels al voor 500 euro. En nog steeds volledig legaal dacht ik. Een vriend van mij die vaak naar Amerika gaat doet nu ook al zo’n handeltje ;) .

  Vraagje: kan je hem dan ook in het Nederlandstalige instellen (menu’s etc…)?

 • Profielfoto
  moller

  man o man, hoeveel guldens waren dat ook al weer?

  1000 fukkin euro’s!

 • Profielfoto
  Speedooo

  €999 voor een telefoon ook wat overdreven maar denk wel een doorbraak voor het unlocken lijkt mij.

 • Profielfoto
  Sybren

  Voor 50 euro meer heb je een MacBook ;)

  Met dit soort prijzen haalt Apple haar doelstellingen nooit.

 • Profielfoto
  Mandarijntje

  Duizend euro voor een.. telefoooooooooooooon :sealed:

 • Profielfoto
  Anoniem

  Precies Manderijntje, 1000 euro voor een mobiel’tje’

  Dan heb ik nog liever gewoon een abbonnement, met lagere tarieven (maar dan gewoon eventjes wachten tot andere providers zich ook aanmelden, van bijvoorbeeld Vodafone. van T-mobile moet ik niets hebben! :sealed:

 • Profielfoto
  Dryxe

  Vraag me af welke firmware erop staat,of misschien is er wat aan het apparaat gedaan. Als het eerste is zou het misschien ook wel op de Amerikaanse iPhorno’s kunnen gezet.

 • Profielfoto
  Skip

  In Nederland kan je een gehackte iPhone krijgen bij een Vodafone abonnement… De omgekeerde wereld? ???

 • Profielfoto
  Dryxe

  @skip ; dat is een gehackte de firmware mag je daar bij niet updaten.

 • Profielfoto
  Skip

  I know .. wat ik bedoel is, in Duitsland maakt Vodafone zich druk over het beleid van T-Mobile, terwijl er in Nederland door providers ism Vodafone gehackte iPhones worden aangeboden

 • Profielfoto
  Steph

  kan iemand met te veel geld zo’n simlockvrij iPhone kopen.. image maken van de software erop en die op inet knallen ?:)

 • Profielfoto
  RobertvanderSpek.nl

  Op http://www.gsmtrack.nl is ie voor maar 199,- te koop hoor ;)

 • Profielfoto
  RiFF

  Duizend euro voor een telefoon :O Voor een paar tientjes meer heb je een MacBook!

 • Profielfoto
  PeterH

  Op tweakers gelezen (reactie van siepeltjuh):

  iPhone los + sim only relax 400 = 1419 euro (24x 17,50 + 999)

  iPhone i.c.m. relax 400 out of the box = 1419 euro (24x 42.50 + 399)

  Dat is dus even duur, dus als je nu schrikt van de prijs, had je dat voorheen ook al moeten doen.