Roberts brengt digitale radio naar de iPod

Door: Rene Bouwmeester - 11 reacties

Het Engelse Roberts – sinds jaar en dag gespecialiseerd in DAB (Digital Audio Broadcasting) radio-ontvangers, heeft de iPod ontdekt. En dat is goed nieuws, want radioliefhebbers weten dat Apple’s iPod Radio Remote nou niet direct een wonder van ontvangst is.

De Robi heeft de mogelijkheid om zowel DAB als FM te ontvangen en doubleert als remote control voor je iPod. Het kleinood weegt amper 30 gram en wordt aangesloten via de dock-connector, zodat het zijn stroom uit de iPod kan halen en er geen batterijen nodig zijn.

Hoewel de ontwikkeling van DAB in Nederland behoorlijk achterloopt op de buitenlanden (met name het Verenigd Koninkrijk), kun je inmiddels alle zenders van de publieke omroep al digitaal en storingsvrij uit de ether plukken. Meer informatie over de techniek achter DAB vind je o.a. hier.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  McHank

  Vond ik tot nu toe een beetje overbodig, maar nu de kwaliteit een stuk beter wordt ga ik er toch eens over nadenken, want af en toe is radio wel fijn natuurlijk..

 • Profielfoto
  Maurits Lagerberg

  ja inderdaad zo af en toe 538 of ect luisteren stemt mij ook wel goed in de oren:)

 • Profielfoto
  Stefan

  49 pond is niet echt een koopje volgens mij, weet niet wat de pond v.s. euro doet tegenwoordig. Waar kan ik zo’n ding kopen? Op site kan ik verder geen info hierover vinden.

 • Profielfoto
  LEXY

  Mooi en handzaam dingetje. Alleen waarom er nou weer (brakke) earphones bij geleverd worden?!

 • Profielfoto
  Powerfull

  zo’n 73 euro;)

 • Profielfoto
  Speedooo

  @stefan je kan in dashboard toch die omrekenaar gebruiken (a)

 • Profielfoto
  Stefan

  @Speedoo, goeie, was ik ff vergeten

 • Profielfoto
  christiaan1985

  werktie ook op de iPhone?

 • Profielfoto
  zoltan

  en wanneer gaan ze er nu eens een inbouwen ???
  Doen ze waarscheinlijk niet om beter hun liedjes te verkopen in de iTunes store maar het zou toch maar mooi meegenomen zijn, niet ?
  Om even een voorbeeldje te geven: mijn ma heeft een MP3 speler uit de Colruyt voor nog geen 40 euro mét radio, scherm ( in 6 strendy kleurtjes ???) en 1 GB aan geheugen. Ik heb een iPod shuffle zonder radio en zonder scherm met 1 GB. Dus mijn ma kan als ze even geen zin heeft in de muziek op haar MP3 gewoon luisteren naar Q-music of eender wat (stubru is beter maar soit) en ik moet het doen met de liedjes die er op staan. Dus, Apple, bous nu eens een radio in je speeltje !

 • Profielfoto
  tommy666

  zelf snap ik eigenlijk niet waarom je een radio in je iPod/ MP3-speler zelfs al maar ZOU willen.Mijn bedoeling van m’n iPod is om altijd een deeltje van m’n muziek op zak te hebben(veel te veel om allemaal op die schamele 30 GB te krijgen,zelfs 80 GB is ruim te weinig:P ) en dan nog wat software die ik vaak gebruik.

 • Profielfoto
  snipper

  Ik dacht dat er digitale radio in de meeste Europese landen nog niet uitgezonden werd, dus dat DAB deel is dan toch waardeloos?