Koen van Tongeren
Koen van Tongeren Nieuws 26 november 2007
Leestijd: 1 minuut

Quick look plugins voor zipjes en mappen

Bij de eerste demonstraties van Quick Look in Mac OS X 10.5 Leopard werd vol trots door Steve Jobs verteld dat softwareontwikkelaars eigen Quick Look plugins voor hun programma’s kunnen bouwen waarmee vrijwel alle documentsoorten direct vanuit de finder bekeken konden worden. De eerste plugins zijn inmiddels verschenen, maar niet voor 3rd party software. Blijkbaar waren ze in Cupertino toch nog wat standaard functionaliteit vergeten.

Japanner Taiyo heeft namelijk twee Quick Look plugins geschreven die eigenlijk standaard onderdeel van Leopard hadden moeten zijn. Hiermee kunnen .zip bestanden of mappen worden doorzocht, zonder ze te hoeven openen. Hoe hebben we ooit zonder gekund?

[UPDATE] OMT lid HerQ heeft een Nederlandse vertaling voor de Quick Look plugins gemaakt die hier te downloaden is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Quick look plugins voor zipjes en mappen
Sluiten