Lucas Raggers
Lucas Raggers Nieuws 29 november 2007

Negatief downloadadvies: Google Gadgets

Wie bij Google werkt, mag 20% van zijn werktijd besteden aan eigen ideeën. Dit onderdeel in de filosofie van Google heeft al een aantal fraaie producten opgeleverd. Soms echter, slipt er broddelwerk door de mazen van het net. Google Gadgets is zo’n slippertje en lijkt gemaakt in de 20% vrije werktijd van de toiletjuffrouw.

Google Gadgets is onderdeel van Google Desktop (Spotlight, maar dan van Google) en zorgt ervoor dat je de online gadgets van Google als Dashboard widget kunt gebruiken. Echter, de uitwerking ging niet verder dan dit idee. De ene gadget werkt niet, bij de ander ontbreekt de GUI en weer een andere gadget kenmerkt zich eerder door reclame dan door extra functionaliteit.

Kortom, Google Gadgets stelt enorm teleur. Google lijkt ook weinig fiducie te hebben in de kwaliteit van de meegeleverde gadgets: “Google has not tested or verified the features or security of third party gadgets listed here. Please direct any questions to the gadget’s author.”

De voorkeuren van menig gadget.

MyIP geeft je IP-adres weer.

Een dropdown menu kan een en ander versimpelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Negatief downloadadvies: Google Gadgets
Sluiten