Macs zijn duur. Toch?

53 reacties

Macs zijn duur. Onbetwist. Kijk maar in de folders. Voor 500 euro heb je een compleet uitgedoste PC. Al dan niet van de Lidl. Waarom niet? Wil je een vergelijkbare Mac dan ben je gelijk een paar honderd euro armer. Macs zijn duur namelijk. Zonder twijfel.

Farhad Manjoo van techblog Machinist is het hier niet mee eens. Want tel de snelheid waarin electronica revolutioneert op bij de verkoopcultuur dankzij eBay.com en Marktplaats.nl en dan blijkt dat één ding van echte waarde is: “resale value”.

Farhad heeft het dus niet over onderhoudskosten van een PC, ontbrekende software of tijdsverlies vanwege een inefficiente gui. De waarde bij verkoop van je Mac is juist een van de sterkste argumenten tegen koopjesjagers.

Een rekenvoorbeeld. Een jaar geleden kostte een fraaie Dell laptop genaamd E1505 999 dollar. Een Macbook met dezelfde specs kostte 100 dollar meer, 1099 dollar. Fast forward 1 jaar later. De laptops gaan in de verkoop. De Dell levert dan nog zo’n 550 dollar op terwijl de MacBook nog 750 tot 800 dollar blijkt op te leveren.

Conclusie: de Dell heeft na 1 jaar 450 dollar gekost en de Macbook 350 tot 400 dollar. Apple computers lijken hun waarde dus langer te kunnen behouden dan PC’s waardoor ze per saldo goedkoper zijn.

“The Mac is not the BMW of computers. It is the Ford of computers.” Aldus Farhad Manjoo.

Reacties

53 reacties
 • Profielfoto
  francisp

  liever volkswagen. ford is f**ck

 • Profielfoto
  sanders1515

  ik vind ze de mecedes of computers:P

  ps goed artikel! ging er gelijk aan denken om mn macbook te verkopen voor een betere mac

 • Profielfoto
  STEVEJ0BS

  Daar heeft meneer Manjoo een punt mee.
  Al zie je bij Apple de laatste tijd ook flinke prijsdalingen. Een te lage prijs is volgens mij slecht voor het merk. Apple is toch wel de Armani onder de computers. Alhoewel, bij computers draait het toch meer om massa. Je moet een goede balans weten te vinden.

 • Profielfoto
  Novix

  Voor 100 euro meer koop ik graag iets met een mooi design, én met een leuk besturingssysteem dat gemakkelijk werkt, en je niet elke minuut om een bevestiging vraagt!:)

 • Profielfoto
  RobinZwama

  Mac is alle automerken samen!

 • Profielfoto
  Marieke van Osch

  elke cent meer dan waard!

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Leuk artikel!:) En ik ben het met Novix eens; ik betaal liever wat meer voor een computer die er mooi uitziet en een OS dat goed werkt en er goed uitziet, dan dat ik een windows bak zou hebben die bij alles wat je opent om een bevestiging vraagt en zo onstabiel is als wat.;)

 • Profielfoto
  JWB

  Ik rij een Ford en heb een Mac! Ik ben zooooo cool nu!:p

 • Profielfoto
  MacTS

  Het artikel klopt. Heb vorige week een drie jaar oude iMac G5 17” (rev. A) verkocht voor € 650,-. Kom daar maar eens om bij een even oude Dell!

 • Profielfoto
  RobinZwama

  Mijn Mac mini van 2006 (met beeldscherm en externe schijf) gingen ook weg voor €650,-:D

 • Profielfoto
  Anoniem

  FORD = Fix Or Repair Daily. Hopelijk is dit niet van toepasing op een Mac. ;)

 • Profielfoto
  Kauwgomballen

  RobinZwama, ik ben het niet eens met je opmerking dat Mac alle automerken samen is! Mac is niet te vergelijken met een Lada!:)

 • Profielfoto
  disruption

  Ik volg Francisp, een VAG merk had een mooiere vergelijking geweest.
  Maar in USA is de Ford hét boegbeeld van degelijkheid en robuustheid (de SUV’s weliswaar, niet de rotte focusjes hier in EUR), dat wel.

  Super artikel. Weer een mooi argument om de PC fanboys af te zeike als ze met hun geblèr aankomen dat je voor hetzelfde geld een “BOM” van een “Peesée” hebt. :shrug:

 • Profielfoto
  corneeltje

  Ik verkoop mijn iBook 14″ 1GB 60GB 1,42GHz, met iLife ’06 en draadloze muis dan best voor hoeveel?

 • Profielfoto
  niels

  Mac is niet te vergelijken met een automerk. Er is simpelweg geen automerk met een hoog prijsje, die zn waarde behoudt én veel gebruikt wordt.

  Overigens, die Aldi laptops zijn zo goedkoop dat ze een tijdje lang hun resale value niet verliezen. Je zou een Aldi computer na een jaar nog net als een Mac voor bijna de koopprijs kunnen verkopen. Maar bij Aldi wil je simpelweg geen laptop kopen:)

 • Profielfoto
  majorB

  “Maar bij Aldi wil je simpelweg geen laptop kopen” waarom niet?
  De Aldi (Medion) is de enige in Nederland die goede kwaliteit levert voor een lage prijs EN zeer belangrijk drie jaar GEEN GEZEUR garantie. Dat is iets waar je bij de Appelboer nog ruim extra voor moet betalen.

  Als je hier straks met een goede hack OSX op kunt installeren heb je een “BOM” van een “Peesée” voor een hele goede prijs.

 • Profielfoto
  Socrates

  Maar goed dat wij maccers de enige echte goede keuze hebben gemaakt…

 • Profielfoto
  dinck

  Macs mogen dan wel iets meer kosten (hoewel het verschil nu veel kleiner is geworden), maar gemeten aan de kwaliteit zijn ze niet echt duur te noemen. De waardevastheid is mooi, maar het komt ook ergens vandaan: Macs zijn mechanisch ongelooflijk goed.
  Mijn eigen ervaring is met drie voorgaande Macs dat ze elk na vijf of zes jaar gebruik nog steeds probleemloos werkten (en dat meestal met de meest recente OS). Zo zit ik nu achter mijn vijf jaar oude Ti Powerbook, waarvan de verf is versleten, één naad iets is gaan kieren en de fan wat luidruchtig is geworden. Om echt up-to-date te worden en van alle voordelen van Leopard gebruik te maken zou ik hem inmiddels moeten vervangen. Gebeurt waarschijnlijk wel binnenkort, maar het doet pijn een perfect werkende machine te vervangen.
  In 1990 ging ik werken als bureaumanager van een ontwerpbureau, en ik kreeg een SE die al een tijd in gebruik was. Toen ik acht jaar later wegging, draaide het SE-tje nog als mailserver. In al die acht jaar dat ik er werkte, hebben we nog nooit een kapotte Mac (ook geen kapot beeldscherm of toetsenbord) gehad, terwijl er toch op het eind ruim twintig aan het werk waren! Bij vervanging (omdat in een professionele omgeving eerder behoefte is aan extra snelheid en capaciteit) waren de oudjes erg geliefd als thuiscomputers bij de werknemers…

 • Profielfoto
  Neptunus

  Wij zijn al jaren fervent Mediongebruikers. Nog geen Apple helaas, misschien eind deze maand…

 • Profielfoto
  LEXY

  Kom op jongens, niet al te veel geilen op jezelf. Het is alom bekend dat de kwaliteit van de hardware de laatste jaren nogal rammelt en nog steeds achteruit holt. Neem de freezende en condenserende iMac… Dat gaat zich zeker vertalen op de tweedehands markt. En terecht want met die belachelijk hoge prijzen voor Chineze baggerzooi, waarbij ze bij de ALDI tenminste nog drie jaar garantie krijgen, moest het maar eens afgelopen zijn…!!! :angry:

 • Profielfoto
  Wijtze

  We vergeten de prijs van Leopard of Tiger.. Dat is een stuk lager dan die van Vista! Vista pro Ultimatum kost ongeveer 550 euro terwijl als je Leopard koopt je dit 129 euro kost.

 • Profielfoto
  majorB

  Dat is geen eerlijke vergelijking. Bij een nieuwe pc koop je een OEM-versie en geen retail-versie zoals je ons wil doen geloven.
  OS X bij een nieuwe mac krijg je ook niet gratis, die betaal je ook.

  En lexy heeft volledig gelijk wat betreft de achteruitlopende kwaliteit van de hardware.

 • Profielfoto
  Ludo

  t/m de laatste G4 modellen ging alles idd goed. Hoge prijs, maar goede kwaliteit hardware en hoge inruilprijs mede vanwege de probleemloze levensduur. Sinds de G5 is het mis naar mijn idee. Veel mankementen en dure reparaties aan deze apparaten. Er zitten veel “missers” tussen. Of het nu komt omdat ze nu in China inelkaar geschroefd worden of niet, feit is dat er nu veel meer problemen zijn. En het garantie-beleid van Apple blijkt dan niet bijzonder soepel te zijn op z’n zachtst gezegd. Ik vindt dit verhaal dus maar ten dele opgaan. De kosten gieren nml. uit de hand als je een productie machine een paar maanden per jaar kwijt bent voor reparatie. Als je mac dan eindelijk bij Apple is voor reparatie (Hallelujah), kun je lang wachten, héél lang. (In een klein bedrijf het laatste jaar 3 G5’s powermacs met ernstige mankementen, de Xserve kapot enz.) De G4’s van de generatie ervoor draaien nog wel probleemloos.

 • Profielfoto
  dinck

  Tja, als met het goedkoper worden van de Mac ook de kwaliteit terugloopt, dan wordt het alleen een kwestie van smaak… En misschien tijd voor een up market kloon?
  Het zou triest zijn als het huidige succes van Apple gekocht werd met het aanschurken tegen het gemiddelde, een klein beetje duurder, maar ook niet erg veel beter.

 • Profielfoto
  MrHammond

  Anderhalf jaar geleden had ik het eens uitgezocht: een “vergelijkbare” Dell (dwz: toen een Pentium 4 tegen een Core Duro in de Mac) was steeds ongeveer €100 duurder dan een Mac. Om dan maar te zwijgen over de kwaliteit: op m’n werk hebben ze ook Dell: de desktops rammelen (ze nemen gewoon niet de moeite ze in elkaar te schroeven), en de laptops vallen al uit als je ze alleen maar aanraakt…
  OK, we hebben nu misschien niet meer de onverwoestbare kwaliteit van de PB 1400 (die van mij – stevig gebruikt, veel mee gesjouwd – ziet er nog steeds als nieuw uit!), maar ik vind toch dat ik niet mag klagen met m’n G4tje.

 • Profielfoto
  Alexander Online

  Ja, geweldig, en bij die Ford van >1000 euro krijg je, jawel, een combodrive en een integrated videokaart!
  Maar ze zijn niet duur verder. Not. Kom op, of je houd jezelf even niet zo voor de gek. Ik heb m’n mac gekocht omdat ik ‘m zeer mooi vind, maar voor de specs hoef je het écht niet te doen. En als je een beetje specs wil (dwz, die je krijgt bij je 800 euro medion), dan betaal je gewoon 1000 euro meer voor het pro model. Maar voor de rest niet duur.

 • Profielfoto
  FilX

  De conclusie klopt, mits je ook tot verkoop overgaat na een jaar. Dat zeggen ze er voor het gemak niet bij. Behoud ik mijn MacBook of Dell 2 jaar, wat dan ? Of 3 jaar ? Misschien zelfs wel 4 jaar ? Uiteindelijk krijg je voor beide systemen geen drol meer terug, en dan is de conclusie: Mac is duurder.

  Dus.

 • Profielfoto
  d.denkers

  Ook op de langere termijn behoudt de Mac zijn waarde. Kijk maar eens naar de prijzen die voor de G3 ibook (12 inch) gevraagd worden. Die doen nog altijd tussen de 150-250 euro. Hetzelfde geldt voor de Clamshells. Een Pc-laptop uit dezelfde periode heeft een waarde variërend van een pakkie shag tot aan pak-em-beet 50 euro.
  Conclusie: óók op de langere termijn zit je goed met een Mac.

 • Profielfoto
  MacToob

  Gaan we toch voor de Audi:P

 • Profielfoto
  bommels

  Beetje oneerlijk om een Mac met een Dell te vergelijken. Hoe valt het uit als je een Mac tegenover een blits model VAIO zet?
  Ik ben ook benieuwd wat je nog voor een Intel Mac krijgt als je een processorgeneratie achterloopt. Ik vrees dat de waardedaling wat groter is dan bij de G3-G4-G5 reeks, door de kortere product-cyclus.

 • Profielfoto
  R3M1

  Een waardeloos artikel, het disconteren van een toekomstige re-sale value in de berekening van de huidige prijs is jezelf rijk rekenen.

  De uitbreidbaarheid (Mini, G5, etc) laat echt te wensen over, de kwaliteit van de notebooks (Book/Pro) is ook niet om geweldig blij van te worden. Het absurde bedrag van Euro 440 voor 3 jaar garantie op iets wat het top product van apple moet zijn.

  Je wordt door Jobs gegijzeld zonder dat men het weet c.q. beseft (kijk naar HW uitbreiding op een G5)

 • Profielfoto
  Electr0n

  Mja maar dit is allang bekend. Maar wel netjes dat ze het eens publiceren. Dan zijn de mensen toch weer goed beinvloedbaar:)

 • Profielfoto
  KR1275

  De vergelijking met die dump-laptops gaat niet op. Dat is gewoon verouderde techniek. Maar de betere PC-merken als Sony, HP e.d. zijn wel degelijk waardevast en qua specs zeker concurrerend met de macs. Afgezien van het besturingssysteem zijn ze completer uitgerust. En gezien de reacties in het forum wordt daar ook vanuit het Mac-kamp om gevraagd. DVD-brander is allang standaard, behalve bij Apple. 2 GB RAM is in deze prijsklasse ook allang gangbaar. Misschien hebben ze een iets tragere processor, maar flink geheugen maakt veel goed. Dus de conclusie van dit onderzoek is te kort door de bocht. En wat betreft de waardevastheid van Mac… als ik contact zoek met mensen op marktplaats, dan blijkt het object nog steeds niet verkocht… Zal het met de exorbitante vraagprijzen te maken hebben?? In discussie over degelijkheid zal ik me niet mengen, maar genoeg negatieve ervaringen over Mac Plus, Mac ED, PPC5200, PPC G4/800: gezeur met schermen, opstarten, bugs in system…

 • Profielfoto
  Gene

  Wat is duur? Ik betaal liever voor een computer die niet iedere week vastloopt of een halve IT technicus voor moet zijn om het ding überhaubt nog een beetje op snelheid te houden.

  In het dikke jaar dat ik geswitched ben heb ik maar op enkele momenten grijze haren gekregen. Dat was op het moment dat ik bestanden van Mac naar een PC moest versturen of verkrijgen. De laatste keer was gisteravond. Dat kwam door een beta conversie progamma van microsoft om die belachelijke .docx bestanden te converten naar .doc, dat overigens niet gelukt was.

  Voor de rest hoor je mij niet klagen, sterker nog. Ik sta dagelijks versteld van het gebruiksgemak en snelheid die ik heb met mijn machine.

  Apple heeft ervoor gezorgt dat ik me meer met een computer kan amuseren. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me meer met muziek (iTunes) en foto’s bezig hou (iPhoto).

  Dus ja, wat is duur?

 • Profielfoto
  Prettyblue1

  Ik heb laatst een Asus miniPC gekocht, voorzien van veel USB, Firewire, cardreaders, surround audio en gigabit ethernet. Hier een Quadcore 6600 CPU in, 2GB Kingston RAM, 2x250GB Sata2 Samsung Spinpoint schijven en een AOpen dual layer DVD brander. Alles bijelkaar 600 euri.

  Een vergelijkbare Mac kost me 2500 euro. Enige voordeel wat ik dan heb is een zware videokaart (nu Intel intern) en een uitbreidingsslot meer. O ja, die Xeon CPU draait dan op 2,66 GHz. Nadeel: geen surround audio, geen cardreaders, veel groter en zwaarder.

  Ik heb nu voor erg weinig geld een supersterke rekenaar onder mijn bureau staan, dus voor die 1900 euro verschil neem ik elk nadeel graag op de koop toe;-)

 • Profielfoto
  PowerMacje

  Ik werk nog dagelijks prima op mijn 7 jaar oude PowerMac G4

 • Profielfoto
  foobar

  Ik wil op dit moment graag een desktop hebben, zodat mijn MBP wat meer als laptop kan fungeren. Ik wordt er persoonlijk vrij ongelukkig van, als ik die krantjes zie met PC’s met dezelfde specs voor de helft van de prijs.
  Ik heb nu geen geld voor een iMac, maar wel genoeg geld om een PC met dezelfde specs in elkaar te flansen. De enige reden dat ik dat niet doe, is dat ik weet dat ik dan ontzettend veel ellende in huis haal.
  Macs zijn in verhouding wél duur, maar een PC is helaas gewoon geen optie. Macs zijn dus gewoon verslavend en Apple kan vragen wat ze wil voor een PC in een aluminium kast.

 • Profielfoto
  nl-x

  Ik vind dit een beetje een bedriegelijk stukje.
  Ik heb de rekensom zelf toevallig gemaakt deze week. Maar dan met ene Pro.

  De MacPro kost inclusief HR-scherm, Verlengde Garantie, Grotere HDD, en 4 GIG RAM een aardige 4200+ euro’s.

  Dezelfde configuratie op een Dell (Inspiron 1720) kost maar 2200+ euro’s!!!

  Die Apple kan ook best 460 euro goedkoper door ander RAM te nemen. Maar toch blijft het prijsverschil significant. Ik wil dat wel terug zien in de restwaard…

  Nou betaalt mijn baas mee, dus ik vind het niet helemaal zo erg.

 • Profielfoto
  Jeffry

  Ik ben gek met Apple, maar ze zijn duurder en doen moeilijk met garantie… als je dan zo goed bent en dat in elke reclameuiting moet benadrukken… garandeer dat dan ook! Bovendien heeft Leopard ook nog de nodige foutjes, dus het vingergewijs naar Vista gaat ook niet echt op! Feit blijft, ik vind als het werkt Apple lekkerder werken, maar ik denk dat het meer een kwestie van smaak is dan prijs of kwaliteit.

 • Profielfoto
  TonyJ

  @ nl-x

  heb je weleens aan de binnenkant van een dell gekeken?

  horrible, apple maakt er gewoon een mooier design van en dat niet alleen van binnen zit ook alles beter op zn plek en beter gemonteerd;)

 • Profielfoto
  KR1275

  Design?? Hoe belangrijk is dat? De Pro is veel te duur door het design en de gebruikte materialen. Bij de G5 had dat nog enig nut (koeling e.d.), maar nu is het volstrekt nutteloos. Kost vreselijk veel extra. Apple maakt misbruik van al die freaks die het spul toch wel kopen. Hoevelen hebben wel niet een overprijsde mighty mouse aangeschaft! Ook zo’n superkwaliteitsproduct. Wordt tijd dat OS-X gewoon op een PC kan en Apple’s verkopen klappen met meer dan helft in elkaar. Ongetwijfeld de enige reden waarom je OS-X niet op een PC kunt installeren (althans niet op de normale manier).

 • Profielfoto
  Mac Erger Je Niet

  Mac gebruikers die Dell pc’s met macs gaan vergelijken…. het moet niet gekker worden…

 • Profielfoto
  nl-x

  @Richard: Als Neelie Kroes haar zin krijgt en het Dell verbiedt om computers standaard met Windows te verkopen, mag Steve z’n hart vasthouden :D…

 • Profielfoto
  dinck

  Ai! Dit artikeltje raakt wel een open zenuw!
  In de klassieke marketingtheorie is een product niet zo maar een op zichzelf staand ding. Het heeft een prijs die de consument bereid is te betalen, en die prijs hangt niet alleen af van de technische kwaliteit van het product, maar ook van niet-materiële kwaliteiten, zoals design, imago en verkrijgbaarheid. Waardevolle, maar soms tegenstrijdige factoren voor imago zijn originaliteit, betrouwbaarheid, exclusiviteit, public relations, maar ook succes (Windows heeft niet voor niets zoveel aanhang!). Ergens moet Apple een optimum vinden. Zorgen dat het uniek blijft, dat het betaalbaar genoeg wordt om een verkoopsucces te worden en door een hoge kwaliteit (of door ruimhartige service en garantie) zorgen voor klanttevredenheid. Daarbij is het zakelijk gezien erg lastig dat een Mac niet alleen de hardware is, maar ook de software. Net zo lastig is dat de producteisen die aan lifestyle producten gesteld worden anders zijn dan aan professionele producten (en deze lopen bij Apple erg door elkaar). Het gebruiksgemak van OSX is ongetwijfeld een belangrijk argument om een Mac te kopen, maar het wordt wel erg tricky als dit het enige argument wordt…
  Het is eigenlijk triest dat zakelijk succes altijd samenhangt met compromissen en dat bedrijven die technisch compromisloos zijn óf heel klein blijven óf ten onder gaan óf het imago-speeltje van grotere conglomeraten worden. Zo gaat het bij auto’s, bij high fi, bij ijs (Hertogh en Ben&Jerry) etc.
  Is Apple nou te duur of overpriced? Nee, zolang de verkoopcijfers stijgen kun je dat niet zeggen. Is een Apple-product zijn geld waard? Ja, vanuit marketing-oogpunt dubbel en dwars zolang er een markt voor is. Is het jammer dat het Apple zó goed gaat dat ze in het bereik komen van de harde marketing-gedreven commercialiteit? Ja, misschien, voor die enkeling die alleen perfectie wil (maar die is zakelijk gezien niet zo interessant).
  Dus, beste mede-Mac-enthousiastelingen, besef dat onze betrokkenheid bij het merk sterk bijdraagt aan de aantrekkelijkheid ervan en daarmee ook aan de prijsstelling! Het is maar wat de gek ervoor over heeft.

 • Profielfoto
  Aardbei

  Ford? ???

 • Profielfoto
  dinck

  @Aardbei:
  Een Jaguar X, d.w.z. een Ford Mondeo met een mooier jasje…:p

 • Profielfoto
  grafiwilbert

  Ik ben het volledig eens met dinck!

 • Profielfoto
  Melle

  Jawaddedadde, ik hier met onderwijskoringen en geheugen ergens anders kopen een 24inch imac in bezit voor 2070 euri en ook nog een ipod nano 8Gb.
  Ik heb al jaren ervaring met de goedkoopste pc’s en dells en toestanden, maar nu nog kan ik voor die prijs zelfs geen vergelijkbare configuratie kopen die alles heeft als mijn imac. 500Gb, 4Gb geheugen, afstandsbediening die werkt!!!!!, 2,8Ghz processor, 24inch scherm, 8gb mp3-speler, een pc die still is, die niet moet opstarten, programma’s die ik effectief kan gebruiken (iLife enzo)… Een heerlijk toetsenbord. En eigenlijk doet het er niet toe,maar eigenlijk toch wel: het ziet er goed uit, ik heb maar 1 stopcontact nodig. Geen “bak” op de grond…

  Dus apple, ik begrijp het niet. Voor mij: SPOTGOEDKOOP!!! Maar nee serieus, echt een koopje.

  En nu lijkt het alsof ik een apple fan geworden ben op een paar maanden tijd. Bijlange niet: dagelijks erger ik mij nog aan dingen die (besturingsgewijs) bij windows eigenlijk gemakkelijker liepen. 75% is beter, maar 20% is gewoon slechter. Voor mij. (5% is gewoon zowiezo fucked- up…)

 • Profielfoto
  djdnl

  misscien moeten we onszelf afvragen of we een pc en een apple moeten gaan vergelijken, ik vind tijd en stabiliteit belangrijk. design en readers…i don`t give a….

  ik vind een pc en een apple niet te vergelijken.

 • Profielfoto
  Nisei

  Een rekenvoorbeeld. Een jaar geleden kostte een fraaie Dell laptop genaamd E1505 999 dollar. Een Macbook met dezelfde specs kostte 100 dollar meer, 1099 dollar. Fast forward 1 jaar later. De laptops gaan in de verkoop. De Dell levert dan nog zo’n 550 dollar op terwijl de MacBook nog 750 tot 800 dollar blijkt op te leveren.

  Conclusie: Apple is zo traag met upgraden van haar productlijn dan na een jaar diezelfde laptop nog steeds up to date is. Dell verkoopt ondertussen laptops die 2x zo snel zijn dus ja, dan is de waarde van een vorig model gezakt. Ook geldt dat mensen blijkbaar nog steeds grof geld willen betalen als er maar een Apple logo op staat. Hoe oud en achterhaald de apparatuur ook is.

 • Profielfoto
  mac lover

  mijn witte Rols Rois, ook wel iMac G5 genoemd, blijft voor mij de mooiste en beste machine..

  toch eindelijk weer eens een toonbaar artikel aan alle pc freaks bij ons op school

 • Profielfoto
  corneeltje

  Awel, ik heb mijn 2 jaar oude iBook 14″ combo (1GB, 60GB, 1,42GHz) verkocht op 3 dagen tijd voor 600 euro via 2dehands. D.w.z. dat ik aan mijn tijgertje voor zo’n slordige 500 euro 2 jaar intens plezier beleefd heb en er hard op gewerkt heb. Wat een koopje is én je kon het aan de computer niet zien of gewaarworden. Want hij ging nog net zo tekeer als op dag 1. Zelfs nog beter door de updates. Ik wou hem eerst houden en mee het Leopard-tijdperk insleuren, maar heb besloten enkel de Intels te behouden daarvoor. Het voelt aan alsof ik een kind verkocht heb. Ik had het eigenlijk niet mogen doen. Maar ik denk dat hij goed terecht is gekomen! En da’s toch een troost.

 • Profielfoto
  wjend

  Ik noem Mac liever de Rolls-Royce onder de computers.
  Tijdloos