Robert de Groot
Robert de Groot Nieuws 27 november 2007
Leestijd: 1 minuut

Mac OS X 10.4.11 en Boot Camp zorgen voor systeemcrash

Onlangs publiceerde Apple een systeemupdate voor Mac OS X 10.4 Tiger, waarin onder andere Safari 3 en updates voor de ondersteuning voor externe hardware worden meegeleverd. Echter, op het Apple discussieforum verzamelen zich de afgelopen dagen gebruikers die hun systeem niet meer kunnen gebruiken na de update. Een van de weinige opties lijkt een compleet nieuwe systeem installatie met alle gevolgen van dien. De aanwezigheid van de Boot Camp assistent lijkt een cruciale rol te spelen in het vastlopen van het systeem, maar zolang Apple dit niet bevestigt blijft het slechts een aanname.

Tiger-gebruikers meldden op het forum dat de Software-Update applicatie een foutmelding gaf bij het updaten naar Mac OS X 10.4.11. Na deze foutmelding konden geen programma’s meer geopend worden en restte de gebruiker niets anders dan het systeem te herstarten. Echter, bij het herstarten kwam het systeem niet verder dan het bekende grijze scherm met het Apple logo en het draaiende klokje. Kortom: Het systeem was onbruikbaar geworden.

De gebruikelijke maatregelen, zoals het herstellen van de bevoegdheden via de installatie DVD, bleken zinloos en dus was een schone installatie de enige manier om de computer weer aan de praat te krijgen. Echter, sommige gebruikers vonden een exotische oplossing die de hem of haar weer op weg hielp, maar deze is lang niet voor iedereen reproduceerbaar.

Systemen zonder Boot Camp assistent – een Windows partitie is niet eens noodzakelijk – blijven vrij van problemen, zo kan geconcludeerd worden uit het discussieforum. Echter het is niet of moeilijk aan te geven of deze problemen afhankelijk zijn van het type beta-versie van Boot Camp dat geïnstalleerd is.

Werk je met Tiger, zorg dan in ieder geval voor een gezonde backup voor starten van de update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.