Mac OS X 10.4.11 en Boot Camp zorgen voor systeemcrash

10 reacties

Onlangs publiceerde Apple een systeemupdate voor Mac OS X 10.4 Tiger, waarin onder andere Safari 3 en updates voor de ondersteuning voor externe hardware worden meegeleverd. Echter, op het Apple discussieforum verzamelen zich de afgelopen dagen gebruikers die hun systeem niet meer kunnen gebruiken na de update. Een van de weinige opties lijkt een compleet nieuwe systeem installatie met alle gevolgen van dien. De aanwezigheid van de Boot Camp assistent lijkt een cruciale rol te spelen in het vastlopen van het systeem, maar zolang Apple dit niet bevestigt blijft het slechts een aanname.

Tiger-gebruikers meldden op het forum dat de Software-Update applicatie een foutmelding gaf bij het updaten naar Mac OS X 10.4.11. Na deze foutmelding konden geen programma’s meer geopend worden en restte de gebruiker niets anders dan het systeem te herstarten. Echter, bij het herstarten kwam het systeem niet verder dan het bekende grijze scherm met het Apple logo en het draaiende klokje. Kortom: Het systeem was onbruikbaar geworden.

De gebruikelijke maatregelen, zoals het herstellen van de bevoegdheden via de installatie DVD, bleken zinloos en dus was een schone installatie de enige manier om de computer weer aan de praat te krijgen. Echter, sommige gebruikers vonden een exotische oplossing die de hem of haar weer op weg hielp, maar deze is lang niet voor iedereen reproduceerbaar.

Systemen zonder Boot Camp assistent – een Windows partitie is niet eens noodzakelijk – blijven vrij van problemen, zo kan geconcludeerd worden uit het discussieforum. Echter het is niet of moeilijk aan te geven of deze problemen afhankelijk zijn van het type beta-versie van Boot Camp dat geïnstalleerd is.

Werk je met Tiger, zorg dan in ieder geval voor een gezonde backup voor starten van de update.

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  xplo

  Dan heb ik ff geluk zeg!
  Ik moet dringend stoppen met direct een update te installen:)

 • Profielfoto
  ozzie X

  Ik heb mijn Macbookpro met Windows partitie gelukkig nog niet naar 10.411 geupgrade. Eerst maar eens een goede volledige backup maken dan of misschien toch maar meteen Leopard erop gooien.

 • Profielfoto
  rebbx

  Nou ik ben de gelukkige die het is overkomen, alleen gebruik ik niet 10.4.11 maar 10.5.1, Mijn imac staat vanaf morgen bij de service punt.

  gelukkig werkt timemachine perfect:)

 • Profielfoto
  RPGboy

  Dit heb ik voor die update al gehad :'( was een heleboel kwijt, maar had ook een boel geback-upped, gelukkig heb ik nu time machine

 • Profielfoto
  sndR

  Ik kan niet meer printen na de 10.4.11 update:(
  Lexmark printer…

 • Profielfoto
  kobekes

  mijn broer heeft ook problemen gehad met bootcamp op zijn iMac (Leopard). Blijkbaar is er een fout in de ‘Wizard’ om bootcamp in te stellen; bij het kiezen partitie gaat het mis. Hij heeft zijn mac ook naar de apple-care moeten doen.
  Maar dit kan uiteraard ook een alleenstaand geval zijn natuurlijk.

 • Profielfoto
  hunter18

  Bij mij gaf ie aan toen ik iPhoto wilde openen dat dit een verouderde versie en ik moest upgraden naar een nieuwere versie. Weg alle 10.000 foto’s! :(

 • Profielfoto
  bramn

  Hmmmm nergens last van gehad hier, ik draai ook gewoon Bootcamp (weliswaar een oudere versie volgens mij) en 10.4.11:)

 • Profielfoto
  JazzEye

  Kreeg ook foutmelding bij het updaten van mijn MBP en kon toen niet meer opstarten. Trouwens zonder Bootcamp partitie. Goede backup vantevoren blijkt toch maar weer erg nuttig. Mijne was nl. al wat verouderd, daarom heb ik de meest cruciale bestanden met mijn MBP in de targetmode eerst kunnen backuppen op mijn Mac Pro. Vervolgens via installatie DVD een Archive and Install gedaan en dat ging gelukkig goed. Kostte wel veel tijd… zoiets gebeurt natuurlijk altijd ’s avonds laat :(

 • Profielfoto
  iAgree

  Alleen als dat ik Safari 3 niet kan tegen houden qua installen heeft er voor mij voor gezorgd dat ik 10.4.11 niet heb geinstalleerd, blij toe achteraf dus ;-).
  Wel heb ik 10.5.1 geinstaleerd op een FW drive om te kijken of dat goed draait op mijn G5 , maar die levert een af en toe flitsend scherm op, dus in mijn ogen kun je op dit moment het beste 10.4.10 draaien, de nieuwere opties zijn gewoon nog niet helemaal inorde ;-).