Onno Titulaer
Onno Titulaer Geruchten 27 november 2007
Leestijd: 1 minuut

Komt Google met online opslagruimte?

De Wall Street Journal maakt vandaag melding van het feit dat anonieme bronnen beweren dat Google bezig is met online opslagplannen.

Deze nieuwe dienst die intern bekend zou staan onder de naam “My Stuff”, stelt consumenten in staat om data via internet te bewaren. Deels zou dit gratis zijn en deels komt er een betaalde dienst.

Google biedt met webmaildienst Gmail, online kantoorsoftwarepakket Docs and Spreadsheets, en online foto-opslag Picasaweb, al verschillende diensten waarbij gebruikers documenten en andere persoonlijke bestanden op online harde-schijfruimte van het bedrijf bewaren.

Operatie “My Stuff” zou alle diensten gaan bundelen en er voor moeten zorgen dat de bestanden op een gemakkelijke manier doorzocht kunnen worden. In principe komen alle soorten van gegevens in aanmerking voor opslag zoals documenten, foto’s, digitale muziek en videoclips. De gegevens zijn, na inloggen met gebruikersnaam en wachtwoord, vanaf elke internet-pc en mobiel apparaat toegankelijk voor gebruik.

Google geeft tot op heden geen commentaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuws, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.