Rene Bouwmeester
Rene Bouwmeester Accessoires 19 november 2007

Kleine dockjes worden groot

iPod docks komen in allerlei soorten en maten. High-end HiFi-fabrikant Krell laat zien dat het ook de digitale muziekliefhebber serieus neemt met de KiD (Krell iPod Dock). Volgens Krell klinkt de KiD beter dan welk ander dock dan ook, omdat het gebruik maakt van de weinig bekende mogelijkheid van de iPod om een gebalanceerd signaal uit te sturen.

Hierbij wordt het audio-signaal – simpel gezegd – gescheiden in plus, min en aarde, waardoor stoorgeluiden beter worden voorkomen. De KiD heeft de beproefde voorversterkertechnologie van Krell aan boord, met instelmogelijkheden voor bass en treble en is voorzien van XLR (balanced) en RCA (unbalanced) uitgangen.

Vader en kind verenigd

De KiD is uit te breiden met het Papa Dock – een bijpassende 2x150W eindversterker. De KiD heeft een verkoopadviesprijs van $1500,- meegekregen – de prijs van paps moet nog worden vastgesteld.

Reageer op artikel:
Kleine dockjes worden groot
Sluiten