Anoniem
Anoniem Nieuws 12 november 2007

iPhone vliegt van de planken in UK

Volgens een artikel in het Britse The Sun zijn er in Groot Brittanië het afgelopen weekend meer dan 100.000 iPhones verkocht op 1.300 aanbiedende verkooppunten. Hoopvolle stemmen laten geluiden horen van een verwachte 500.000 verkochte exemplaren na de komende kerstperiode.

Hiermee lijkt het succes van de iPhone in Europa net zo groot als aan de overzijde van de Atlantische Oceaan. Kennelijk is deze gadget dus een universeel hebbedingetje en niet slechts voorbehouden aan The American Way of Life. De iPhone is in het Verenigd Koninkrijk exclusief gekoppeld aan een O2 abonnement, een vergelijkbare situatie met de koppeling van de Amerikaanse variant aan de AT&T diensten.

In de VS is inmiddels bekend dat een groot deel van de toestellen zijn verkocht zonder een geactiveerd AT&T abonnement, kennelijk met het doel het toestel te unlocken teneinde het te gebruiken met een andere provider. Diverse softwareupdates van Apple’s zijde lijken daar geen permanente stop op te kunnen zetten.

Hoeveel van de verkochte toestellen in Europa simlock-free worden gemaakt valt waarschijnlijk over een paar weken pas te zeggen, als de verkoopcijfers van de toestellen naast de klantenlijsten van O2 kunnen worden gelegd. Over de verkoopcijfers in Duitsland is op dit moment nog niet zoveel bekend. Wij houden u op de hoogte.

Reageer op artikel:
iPhone vliegt van de planken in UK
Sluiten