iPhone vliegt van de planken in UK

19 reacties

Volgens een artikel in het Britse The Sun zijn er in Groot Brittanië het afgelopen weekend meer dan 100.000 iPhones verkocht op 1.300 aanbiedende verkooppunten. Hoopvolle stemmen laten geluiden horen van een verwachte 500.000 verkochte exemplaren na de komende kerstperiode.

Hiermee lijkt het succes van de iPhone in Europa net zo groot als aan de overzijde van de Atlantische Oceaan. Kennelijk is deze gadget dus een universeel hebbedingetje en niet slechts voorbehouden aan The American Way of Life. De iPhone is in het Verenigd Koninkrijk exclusief gekoppeld aan een O2 abonnement, een vergelijkbare situatie met de koppeling van de Amerikaanse variant aan de AT&T diensten.

In de VS is inmiddels bekend dat een groot deel van de toestellen zijn verkocht zonder een geactiveerd AT&T abonnement, kennelijk met het doel het toestel te unlocken teneinde het te gebruiken met een andere provider. Diverse softwareupdates van Apple’s zijde lijken daar geen permanente stop op te kunnen zetten.

Hoeveel van de verkochte toestellen in Europa simlock-free worden gemaakt valt waarschijnlijk over een paar weken pas te zeggen, als de verkoopcijfers van de toestellen naast de klantenlijsten van O2 kunnen worden gelegd. Over de verkoopcijfers in Duitsland is op dit moment nog niet zoveel bekend. Wij houden u op de hoogte.

Reacties

19 reacties
 • Profielfoto
  Stefan

  Ik begrijp het nog steeds niet helemaal, ben je nu verplicht om een abonnement af te sluiten bij de aanschaf van een iPhone of is dat per land verschillend. Ik heb er wel een ritje naar Duitsland of Frankrijk voor over maar als ik dan een abo erbij moet nemen heeft het weinig zin en is bovendien erg duur.

 • Profielfoto
  Lucas Raggers

  Wil je de telefoon kunnen gebruiken, dan zul je een abonnement moeten afnemen bij O2 (in Engeland) of T-Mobile (in Duitsland).

  Wil je geen abonnement, dan zul je hem moeten kraken.

 • Profielfoto
  wouwout

  ik denk dat stefan het volgende bedoelt, ben ik ook benieuwd naar:
  In de VS kun je de iPhone kopen, de winkel uitlopen en ga je ‘m thuis pas activeren.
  Normaal gesproken (bij andere telefoons) werkt dit in Europa niet zo, je moet in een telecomwinkel eerst de papierwinkel door (contract tekenen, identificatie etc.) en dan pas krijg je ‘m mee. Kortom op het moment dat je de telefoon krijgt heb je al getekend voor een contract…
  Wat is de werkwijze in Engeland en Duitsland? De Amerikaanse methode of de ‘Europese’ methode?

 • Profielfoto
  NI3LS

  Hier in Nederland zal hij in elk geval normaal verkocht worden, net als iedere andere telefoon. T-Mobile heeft een aanvraagsysteem waar je verplicht een toesteltype of IMEI-nummer moet ingeven, zo zien ze precies wie wat voor toestel gebruikt.

 • Profielfoto
  Revell

  na het afsluiten van z’n abonnement heb je toch altijd 7 dagen om hem weer op tezeggen zonder reden zo iets stond iig wel in mijn tmobile contract.

 • Profielfoto
  Franko

  ja die vlieger gaat niet op natuurlijk.

  als jij het abbo opzegt moet je wel de telefoon ook terugbrengen;)

 • Profielfoto
  Renzs

  ” Over de verkoopcijfers in Frankrijk en Duitsland is op dit moment nog niet zoveel bekend. ”

  In frankrijk wordt de iPhone nog niet verkocht, de 29ste pas.

  http://www.apple.com/fr/iphone/

 • Profielfoto
  stephan_sb77.nl

  Was afgelopen weekend in Londen en het was wel grappig om te zien dat er voor de Apple store aldaar visitekaartjes werden uitgedeeld van iPhoneUnlockUk.com. Ze werden niet eens weggestuurd terwijl ze behoorlijk in het zicht liepen en constant riepen ‘Unlock youre iPhone’.
  (Grote winkel trouwens!)

 • Profielfoto
  Anoniem

  @ Brick:
  Je hebt volkomen gelijk. Het was nog vroeg toen ik schreef. Dank voor de scherpe blik, het is inmiddels aangepast. :)

 • Profielfoto
  bommels

  Ik was afgelopen weekeinde even een O2 vestiging in Cambridge binnengelopen. Ik ben niet zo van de gadgets, maar bij het zien van de iPhone dacht ik maar 1 ding: HEBBEN!
  Jammer alleen dat het ding £269 kost, en het abo minstens £630 (over 2 jaar).

 • Profielfoto
  Electr0n

  @ Lucas en andere krakers:

  Maar als ik hier in Nederland een telefoonkoop krijg ik meteen een abbonement erbij en moet ik van alles tekenen! Dus dit is toch gewoon hetzelfde? Je gaat toch niet naar de winkel en je zegt, doe mij die iPhone. EN je abbo is niet ingegaan, je hebt niks getekend. Ik vind het zo vaag allemaal.

  Wie kan mij hier meer info over geven?

 • Profielfoto
  jaapoost

  Inderdaad, is er niemand die antwoord kan geven op de vraag of je een abo IN de winkel afsluit of (zoals in de US) THUIS via iTunes het abbonement afsluit.

  Als het 2e namelijk het geval is rijdt ik van de week even de grens over…

 • Profielfoto
  computer space

  Britten zijn dus toch wat emotioneler dan Duitsers. 100000 is toch 10x 10000!

 • Profielfoto
  pebro

  Ik kan me niet voorstellen dat je in een apple store die hele papier winkel moet gaan in lopen vullen.
  Dus volgens mij gewoon via iTunes.
  En wat als je hem als duitser of engelsmannetje via de online store besteld dan zou die dus ook al geaktiveerd moeten zijn.
  Nee hoor, dat denk ik toch echt niet en als ik dan ook nog even aan de iTunes update van vorige week denk dan is het voor mij wel duidelijk.
  Aktiveren via iTunes of lekker hacken dat ding.

 • Profielfoto
  Chester2

  Anders bel je toch gewoon even:

  Apple Store
  235 Regent Street
  Regent Street, London, W1B 2EL

  Tel: 0044 -20 7153 9000

 • Profielfoto
  enigmacodedname

  Op de site van http://www.apple.com/uk/store blijkt dat je ook in Groot Brittannië je je iPhone gewoon mee naar huis neemt om hem via iTunes te activeren.

  How do i activate my phone?
  You activate iPhone yourself using iTunes on your Mac or PC. When you bring your iPhone home, just connect it to your computer, then let iTunes guide you through the simple process — including selecting your O2 plan and syncing your email accounts, address book, music, videos, photos, and more.

 • Profielfoto
  JeroenR

  Ik ga er binnenkort eentje in de UK halen :D

 • Profielfoto
  ieperlingetje

  Op tweakers.net spreekt men niet van overrompeling, de drukte zou even groot zijn als op een andere dag ??? wie heeft nu gelijk ? :p

 • Profielfoto
  MacAanZee

  nu wij nog die Iphone!!!