iPhone in de UK nu al onder vuur

Door: Anoniem - 31 reacties

Deze week is het zover, onze buren aan de overzijde van de Noordzee kunnen op legale wijze de iPhone gaan aanschaffen. De schare fans mag groot worden genoemd, minstens zo groot is de weerstand die Apple ondervindt. Vreemd genoeg van zowel tegenstanders als fans.

De tegenstanders van de iPhone, dat mag inmiddels bekend zijn, zijn de jongens en meisjes van Greenpeace. Hoewel de iPhone aan alle geldende Europese normen voldoet waar het gaat om milieuvriendelijk produceren, menen de Groene Rakkers dat het nog niet genoeg is.

Ondanks beloften van Apple om eind volgend jaar broomhoudende brandvertragers helemaal uit hun produkten te bannen is het nog niet genoeg. Tegelijkertijd zal alle PVC worden vervangen door minder schadelijke materialen. Het is nog niet genoeg. Van Apple wordt verwacht dat ze, net als met hun nieuwe produkten, innovatief zijn waar het milieu beschermende maatregelen betreft.

Uit geheel andere hoek valt ook wat negatieve energie te voelen. En wel uit de schare Apple fans. Op het eerste gezicht ietwat vreemd, maar de crux zit ‘m in het gesloten karakter van de iPhone. Waar Steve Jobs aan de ene zijde de muziekindustrie oproept om wat opener om te gaan met digitale muziekrechten (DRM), daar spijkert hij zijn eigen iPhone hermetisch dicht, zo is het verwijt.

In de UK heeft een groep aanstaande iPhone gebruikers volgens The Guardian plechtig beloofd dat ze de iPhone ‘within hours’ zullen ontdoen van de beschermende software laag. “Open zal ‘ie zijn, en wel snel!” Commentaar van Steve: “Het is een kat-en-muis spelletje. Er zullen altijd mensen zijn die inbreken. Onze taak is om dat te voorkomen”.

Reacties

31 reacties
 • Profielfoto
  iAgree

  ….

 • Profielfoto
  protoss

  Jobs begint steeds meer gates trekjes te krijgen.

 • Profielfoto
  Hans.

  Product met een c ??? toch? dacht ik maar ja voor de rest goed artikel!!

 • Profielfoto
  Xcode

  Waarom komt de iPhone om 6.02 PM uit en die gewoon om 6.00 PM?

  De ‘zogenaamde’ fans moeten niet zo zeuren, dan kopen ze er toch gewoon geen?

 • Profielfoto
  capz

  ik snap het gezeur niet over het gesloten zijn, de native developer SDK komt in februari en nog is het niet genoeg. Apple maakt het apparaat zo open als ze kunnen zonder het contract met de telecom bedrijven te schenden. Het duurt nog even maar het komt.

  Daarnaast is het compleet ongefundeert om te lopen roepen dat ze binne enkele uren het ding gehackt hebben, apple maakte het de vorige keer al flink moeilijk, en als ze hun zaakjes op orde hebben met software patches en truucs als binary signing en encryption, zou dat hacken nog best wel eens heel vies tegen kunnen gaan vallen. De 1.1.1 firmware schoot ook niet echt op en werd gehackt via een exploit in safari. Zoals ik eerder al zei; als apple alles op orde heeft met de software patches dan zijn ze de volgende ronde niet zo “makkelijk” binnen als de laatste keer.

  Overigens is het ook voor britten ( en nederlanders alike ) aan te raden een iphone te importen vanuit de VS en te unlocken, veel goedkoper ( rond de 275 euro + verzendkosten met de huidige dollarkoers )

  @protoss
  Jobs begint helemaal niet meer gates trekjes te kijken, de media brengt graag dingen zoals ze niet zijn, waar het artikel the guardian maar weer bewijs voor is.

 • Profielfoto
  WFG

  Als mensen vinden dat de iPhone niet open genoeg is voor hun dan doen ze er beter aan om een andere telefoon te kopen. In plaatst van zeuren dat de iPhone niet open genoeg is.

 • Profielfoto
  Mendoza

  ach, ik ga niet zoveel geld uitgeven aan een mobiel. laat staan dat ik me druk ga maken over het ‘open’ of ‘gesloten’ karakter van de iPhone.

 • Profielfoto
  KnotNuts

  Steve Jobs weet als geen ander; “There’s no such thing as bad publicity!”;)

 • Profielfoto
  Hugoengels

  Think different Apple -1996-2004
  Think commercial Apple 2004-heden

 • Profielfoto
  Petje

  Greenpeace moet niet zeuren.
  Zij gebruiken toch ook rubberbootjes die gelijmd zijn met milieu onvriendelijke lijm, om over de vervuilende benzine of diesel maar niet te spreken die ze voor hun eigen boten gebruiken. Ik las laatst een artikel waarin stond dat de motor in 1 van hun grotere schepen nog erger vervuilt dan die van 20 oude stadsbussen op diesel.
  De hardste schreeuwers zondigen het meest.

  Verder begrijp ik best dat de iphone een gesloten apparaat is, omdat Apple natuurlijk deze geslotenheid moet onderhouden vanwege de exclusieve contracten met de netwerk aanbieders.

 • Profielfoto
  alaska

  Greenpeace heeft groot gelijk; de lekkerste appels zijn groen.

 • Profielfoto
  protoss

  Als apple de iphone gewoon vrij had verkocht, dan hadden ze meer winst gemaakt.

  Nu proberen ze de consument en de netwerk aanbieder te slachten.

  @ Capz ik heb mijn mening niet uit de media, het is iets wat ik constateer.

 • Profielfoto
  AppletjeEitje

  [flauw]
  Hmm….hij komt 9 11 uit. Ik zie een complot theorie :p
  [/flauw]

 • Profielfoto
  Dennis002

  Greenpeace is helaas een verzameling nogal eens leugenachtige drammertjes…

 • Profielfoto
  dinck

  Misschien zijn het hoofdzakelijk oude doorgewinterde Maccers die het moeilijk hebben met Apple’s policy. Ik kan daar een heel eind in meegaan. Enerzijds vind ik het apparaat een geweldige ‘must have’, het ziet er goed uit en het heeft een paar erg zinnige uitbreidingen en/of verbeteringen van de gewone telefoonfunctionaliteit. Maar anderzijds: waarom dan de beperkingen die Apple zijn klanten oplegt? Wie argumenten wil horen waarom we redenen hebben om teleurgesteld te zijn: luister naar de MacWorld podcast getiteld ‘iPhone bricks’! Ook deze insiders vrezen dat de ellende niet over is als Apple inderdaad de SDK uitbrengt.
  Ik herhaal het nog maar eens: het is goed als je een apparaat kunt aanpassen aan je eigen persoonlijke behoefte, het is fout als je je moet aanpassen aan beperkingen van een apparaat die technisch gezien niet nodig zijn.
  Maar ja, voor mij zijn de iPod functies (muziek, foto’s en video) niet interessant. Ik wil een goede combi van telefoon, een pda met agenda en adressen die behalve thuis ook op mijn werk zijn te syncen, en communicatiemiddelen. Een voorbeeld: op mijn smartphone met Windows Mobile zit standaard geen zoek-functie, met een third party progje zit dat er zo op (nog niet ideaal, maar het werkt). De iPhone werkt op OSX: spotlight mogelijk maken en een knip- en plakfunctionaliteit toevoegen zou moeten kunnen. Als Apple het al niet zelf doet, dan maar iemand anders.

 • Profielfoto
  defores

  Steve heb best wel gelijk, je belt ermee en er komt geld bij te pas.
  Straks breekt iemand in je mobiel en zorgt voor extra hoge kosten, dan ben je ook niet blij. Dus het lijkt me verstandig te wachten.

  Open is ook niet alles kijk maar naar mijn MDA met windows mobile, vreslijk pfff
  Dan wil je graag snel kwaliteit en dan liever dicht dan open.

 • Profielfoto
  Justus

  greenpeace heeft wel een punt, je moet geen valse beloftes maken… daarnaast is de iphone wel iets te gehyped

 • Profielfoto
  TijhofGraphics

  @AppletjeEitje: 9/11 is MAAND/DAG en niet DAG/MAAND hoor !
  Dat is dus 11 september, 11 9, voor ons. en 9 11 is 9 November, 9 11, voor ons.
  Maar uiteraard was het als grapje bedoeld en zag ik het ook direct !

  Verder denk ik dat Greenpeace wel gelijk heeft en vooral moet doorgaan. Als Apple slechts aan 8 van de 10 eisen inwilligt, stel dan 13 eisen….

 • Profielfoto
  iFolkert

  ik vind dat die lui eens niet zo moeten zeiken. ten eerste greenpeace, die zullen toch nooit tevreden zijn. die milieului moet je nooit serieus nemen want anders kost het je de kop.
  bovendien is kritiek leveren wel heeel erg makkelijk, ik bedoel, vind zelf maar eens zowiets uit als de iPhone!

  Verspil je tijd niet aan het eindeloze kritiek leveren maar geniet nou gewoon eens van apple-ware..:D

 • Profielfoto
  Franco Bollo

  ik vraag me af of reacties zoals die van Petje en iLad ironisch bedoeld zijn of niet. Als dat niet het geval is:

  SCHAAM.OP.JULLIE.

  bestaat er nog ‘zowiets’ als logisch redeneren?

 • Profielfoto
  Durk

  En weer een hoog kom vooral niet aan apple gehalte.

 • Profielfoto
  Byron

  Jezus jongens, wat een oud nieuws.. pfff :sealed:

 • Profielfoto
  iFolkert

  @Franco Bollo, ik was niet ironish, maar ik gaf gewoon mijn mening. Prima als jij dat ook doet, maar doe dat niet door andere meningen af te kraken, hou het bij jezelf.

  verder, het is super als iedereen een steentje bijdraagt aan milieuverbetering, maar ik vind dit persoonlijk wel heel erg ver gaan…

  Mac for life, en niet piepen verder:)

 • Profielfoto
  mrjellow

  6:O2 komt hij uit op O2, duidelijk genoeg?

 • Profielfoto
  jalu

  Als je als bedrijf of organisatie aan alle eisen van Greenpeace voldoet; bedenken ze gewoon een nieuw setje eisen, men moet zichzelf natuurlijk wel bestaansrecht toe-eigenen. En nee, dit is niet ironisch bedoeld: Greenpeace is een hele foute organisatie. Een ‘groen’ voorkomen maar intussen een uiterst zelfzuchtige zelfgenoegzame club, die er niet voor schroomt om de waarheid grof geweld aan te doen.

 • Profielfoto
  Petje

  jalu…..amen!

 • Profielfoto
  PowerMac

  29 november komt dat ding in Frankrijk uit: krijgen we dan weer een artikel over de iPhone, Greenpeace, wel of niet open/hacken?

  Als je niets te melden hebt, meldt dan niets.

 • Profielfoto
  Tinfang Warble

  Greenpeace heeft gelijk, op vlak van milieuvriendelijkheid heeft Apple ten opzichte van andere computerbedrijven nog een hele weg te gaan. In de media roepen dat ze een groen imago hebben is één ding, er daadwerkelijk een hebben is nog altijd iets anders. Het wordt voor Jobs & co. eens hoogdringend tijd dat ze werkelijk de daad bij het woord eens gaan voegen.

 • Profielfoto
  japser909

  rode rakkers ? is dit geenstijl 2 ? ???

 • Profielfoto
  BigAL

  Greenpeace rules… wordt tijd voor een telefoon van greenpeace… gPhone… met een casing van walvisleer.. dat lijkt me wel wat

 • Profielfoto
  SanderMichelsen

  Two words: Brent ‘f&**ing’ Spar.