Britse iPhone nu zonder datalimiet

7 reacties
(Dit artikel heeft nog geen ster-beoordelingen gekregen)

Wie datalimiet zegt, krijgt boze klanten. BIj onze zuiderburen waren er jaren lang klachten en rumoer, omdat ADSL providers steevast een datalimiet van enkele gigabytes aanhielden. Bij het iPhone abonnement van O2 in het Verenigd Koninkrijk was ook sprake van een datalimiet van 200MB. Echter de Britten liet direct van zich horen en om erger te voorkomen heeft O2 de geplande datalimiet afgeschaft.

Op zijn website laat O2 aan de Britse consument weten:
“There is no limit on the monthly network usage. However if we feel that your activities are so excessive that other customers are detrimentally affected, we may give you a written warning (by email or otherwise). In extreme circumstances, if the levels of activity do not immediately decrease after the warning, we may terminate or suspend your Services.”

O2 is ook geen onbekende voor de Nederlandse consument. In Nederland is O2 slechts van mei 2002 tot augustus 2003 op de markt geweest. Daarvoor en daarna ging het bedrijf, dat stamt uit een samenwerking tussen British Telecom en de NS, door het leven onder de naam Telfort.

Op 9 november zullen Apple en O2 de iPhone in het Verenigd Koninkrijk gaan verkopen.

Beoordeel dit artikel

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Wild pigeon

  Goede zaak!

 • Profielfoto
  Martijn Snels

  Ach, FUP datalimiten zijn voortaan de normaalste zaak naar mijn idee. Iedereen download er oplos (ook op de iPhone dadelijk) en gebruikt vaak zijn aansluiting om ook nog even via een bluetooth verbinding met zijn laptop de internetten.
  Nu Skype e.d. ook zouden werken op de iPhone vraag ik me af hoe die FUP ingesteld gaat worden aangezien momenteel er vaak 250MB wordt gehandaafd.
  Ik ben héél benieuwd wie de partner wordt in NL, mocht ’t bijvoorbeeld KPN worden… Wat gaan die abonnementen dan wel niet kosten. Momenteel kost FUP internet op je mobiel €70-80 bij KPN meen ik even uit me hoofd.

 • Profielfoto
  proud

  hip hoi, feest.

 • Profielfoto
  ottovds

  inderdaad , hier in België zijn die datalimieten echt vreselijk. Thuis heb ik maar 12GB aan datalimiet. Voor deze maand (we zijn ocharme de 5de) zitten we al aan een dikke 9GB. Ik denk dat dat 5eur zal worden voor wat extra :(

  Ik vind de titel van dit artikel wel heel misleidend, het leek mij eerder over adsl als over iphone te gaan. ???

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Je hebt gelijk, ik heb de titel aangepast.

 • Profielfoto
  Kryptonate

  “BIj onze zuiderburen waren er jaren lang klachten en rumoer, omdat ADSL providers steevast een datalimiet van enkele gigabytes aanhielden.”

  Uhm, waarom is deze zin in de verleden tijd geplaatst? Belgacom en Telenet hebben nog steeds een maximumlimiet van 12GB voor de meeste klanten en dit tegen een belachelijke prijs. En aangezien deze de 2 grootst ISP’s zijn in België telt dit wel mee denk ik. Wat de link met de situatie in België hier doet begrijp ik eigenlijk niet. Het heeft niets met de rest van het artikel te maken en is er ook niet voor nodig.

 • Profielfoto
  The_Envoy

  Er zijn in België zelfs internetabonnementen met een limiet van 400 Mb per maand (en dat is geen grap). Ik zit op kotnet (netwerk van de univ), en moet het stellen met 4Gb.