Brakke iMac? Er is hoop!

18 reacties

Ben jij de gelukkige bezitter van zo’n fraaie alumiunium iMac, maar kijk je vaker naar een bevroren scherm dan dat de muiscursor lustig voor je ogen danst? Welnu, waarde lezer: vandaag is de dag waarop hoop doet leven.

iMac Graphics Update 1.0 zou aan alle leed een einde moeten maken. Downloaden kan hier, een omschrijving vind je hier. Wie de melding krijgt dat de update niet geïnstalleerd kan worden, zal eerst iMac Software Update 1.2.1 (voor Tiger) of 1.3 (voor Leopard) moeten installeren.

Hoewel door een brandende hoepel springen ook schijnt te helpen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  David123

  Kan ik die update ook binnenhalen via software update? Kan je sowieso firmware updates binnen halen via sofware update? ???

 • Profielfoto
  Floris W

  Eindelijk!! Ik had hier een iMac van een klant staan die dit probleem had:D Hij werkt weer goed nu!

  Floris W

 • Profielfoto
  - Robbert -

  Whow, dat werd tijd zeg.

  @ hierboven, bij mij stond die bij Software Update.

 • Profielfoto
  Timology

  Ik heb de Software Update 1.3 en nog geeft de installatie aan dat ik deze niet kan installeren.

  Ik heb een 24″ 2.8.

 • Profielfoto
  huinkroese

  Nou, software update draaien dan… Einstein.

  :p

 • Profielfoto
  Nihilist

  Zelfde als Timology; update gedraaid maar kan 1.3 hier ook niet installeren op 24″ met 2.8

 • Profielfoto
  michi_rishi

  En in de meeste gevallen hoef je helemaal niets te doen (omdat maar een deel van de alu-iMacs het bewuste probleem heeft)

 • Profielfoto
  Quaint

  Wat is dit eigenlijk voor kinderachtig zinnetje:
  “Hoewel door een brandende hoepel springen ook schijnt te helpen.”

 • Profielfoto
  sally

  Dat is een variatie op warm aanbevolen.. :)

 • Profielfoto
  Aidovive

  Update gedaan. Merk na 1 uur intensief werken nog helemaal niets er van. (maar er mankeerde dan ook al niets aan mijn iMac)

 • Profielfoto
  Chester2

  Merkte er ook niets van (mijn iMac was ook ok), wat ik vooral vreemd vond was dat er niet apart voor opgestart hoefde te worden..

  Maar ja, er zijn wereldwijd heel veel blije mensen en dat is heel fijn! Ook ik durf nu met een gerust hart mijn schoonvader een iMac aan te raden! Betrouwbaarheid is voor hem dé reden om te switchen, dus dan komt deze update wel handig uit ;)

 • Profielfoto
  Aidovive

  @Crispijn: Ik moest weldegelijk opnieuw opstarten. Daarna werd een firmware-update uitgevoerd en toen moest ik nog eens opnieuw opstarten.

 • Profielfoto
  Chester2

  @jjvdb:
  Je hebt gelijk… ik kreeg de video firmware upgrade vandaag nog een keer aangeboden van Software update en moest opnieuw opstarten…
  Waarschijnlijk is er gisteren iets niet goed gegaan!

  Nu is mijn scherm nog helderder!

 • Profielfoto
  Robert

  Tja. Heb de update nu meerdere malen laten installeren. Maar na iedere run van Software-update staat hij opnieuw in het lijstje. ??? Mac al meerdere malen herstart, zonder succes. Wel zie ik bij “afsluiten” heel even een dialoog waar ik op “Werk bij” zou moeten klikken, maar die blijft niet lang genoeg staan om iets mee te doen. Al met al lijkt het erop dat de update niet helemaal lekker werkt.:(

 • Profielfoto
  B-mac-fan

  Wel een klein typfoutje: alumiunium staat er! En moet dus zijn: aluminium :)

 • Profielfoto
  mactheo

  @vanbregt

  had het zelfde probleem met mijn iMac, heb daarna de update rechtstreeks gedownload via de Apple site en kreeg toen de melding dat ik de “iMac Graphics Firmware Update.app” moest opstarten (deze stond in de map hulpprogramma’s) Dat gedaan, herstart gedaan en alles is in orde. (bij systeem profiel onder video/beeldschermen zie je nu staan ROM-revisie: 113B2250F-219
  Versie EFI-besturingsbestand: 01.00.219
  dit is de nieuwe versie

  :D

 • Profielfoto
  Robert

  @mactheo

  Het heeft gewerkt. Bedankt. :) :) :)

 • Profielfoto
  alfa

  Heb het probleem met mijn imac ook gehad,winkel gaf de videokrt de schuld en had na een week door dat de leverantie wel enkele weken kon duren.Ik heb hem toen maar weer opgehaald,wilde weer een pc terug kopen.de winkelier had toch moeten weten dat er een update was???