AT&T geeft Apple hoge vergoeding

Door: Onno Titulaer - 5 reacties

Na de presentatie van de kwartaalcijfers van Apple is Gene Munster van Piper Jaffray aan het analyseren geslagen. De post ‘deferred income’ had dit keer zijn volledige aandacht. Deze post geeft weer welke betalingen zijn toegezegd maar nog niet financieel verwerkt. In het geval van Apple moet men dan bijvoorbeeld denken aan betalingen van AT&T nadat een iPhone op het netwerk is geactiveerd.

Na een grondige calculatie kwam Munster tot de conclusie dat AT&T Apple voor de iPhone een twee maal zo hoge vergoeding geeft voor het gebruik van hun netwerk dan gebruikelijk is. Mochten deze gegevens kloppen dan levert dat Apple per iPhone een extra omzet op van 216 dollar per jaar.

Bij een tweejarig contract is dit 432 dollar terwijl op de Amerikaanse markt in deze branche 200 dollar gewoon is. Dit geeft aan dat AT&T hoge verwachtingen heeft van de samenwerking met Apple en dat Apple op haar beurt gebaat is bij zoveel mogelijk iPhones die werken over het AT&T netwerk.

Tevens verwacht Munster dat een aandeel Apple in 2009 rond de 250 dollar zal bedragen terwijl deze, op het moment van schrijven, op ongeveer 187,87 dollar staat.

Reacties

5 reacties
 • Profielfoto
  appie12

  Go steve! goed gedaan! wel beetje zuur vooor At&T!

 • Profielfoto
  NickBook Pro

  AT&T had in 2007 minder abo’s verkocht als apple een deal met een ander had gemaakt, dus zo zuur is het niet voor AT&T. Eerder zuur voor de consument, waarvoor het maandbedrag lekker hoog blijft.

 • Profielfoto
  jreijner

  Dat hebben ze slim gedaan omdat er op een telefoon abo in NL gemiddeld €700 euro wordt verdiend en in America is dat nog meer en al helemaal met het AT&T abo, ze wisten gewoon dat de iPhone gewild zou zijn en dat AT&T het toch wel zou verdienen.

 • Profielfoto
  MacUser

  Als Amerikaanse consument zou ik na kennis te hebben genomen van dit feit dus never nooit een iPhone kopen met AT&T abo. Over mijn rug zouden dan immers zakken worden gevuld die toch al bol staan en zolang ik een vrije keus heb zal ik daar niet aan meewerken.

  IPhone ze met met plezier,

  Wim.

 • Profielfoto
  mac lover

  ik vind dat abbo belachelijk en als ik er een in handen krijg komt mijn eigen sim kaartje erin… hij doet het nu al prima in mijn Samsung E250 en mijn volgende telefoon komt van apple… toch blijft het voor mij een van de mooiste uitvindingen dit jaar die ik heb gezien