Robert de Groot
Robert de Groot Geruchten 23 november 2007
Leestijd: 1 minuut

Apple nog niet klaar met touchen

Nu de iPhone en de iPod touch de markt aan het veroveren zijn, richt Apple zijn pijlen op de toekomst. Stilstaan is immers achteruit gaan. Men verwacht dat Apple de toepassingen van het touch screen verder gaat uitbreiden. Een nieuwe versie van een door Apple aangevraagd patent geeft een illustratie.

Onderstaand plaatje laat zien hoe een touch screen met twee handen bediend kan worden en de data via een aantal stappen uiteindelijk op het scherm verschijnt. Dit hoeft dus niet eens een tablet of laptop te zijn, maar kan evenzo een vervanger voor het aloude toetsenbord zijn.

De patentbeschrijving vermeldt ook dat Apple de handdelen wil identificeren en praat over ‘multiple finger and palm contacts’. Dit zou in kunnen houden dat er bijvoorbeeld met meerdere vingers tegelijk gewerkt kan worden.

Alle indicatoren laten duidelijk zien waar Apple zijn focus op gericht heeft voor de komende jaren. De stars zullen bestaan uit ‘touch’ apparaten, van groot tot klein en wellicht met een nieuwe computer revolutie in petto.

Enkele Apple-fans dromen al een tijdje van een ‘Minority Report’ scherm. Onderstaande Motion-creatie is een leuk voorbeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple nog niet klaar met touchen
Sluiten